Facebook Pixel "Πιο κοντά στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια" - Οι 3+1 λόγοι για να έρθει Ελλάδα
Μπάσκετ
| 2024-02-20 16:10:00

"Πιο κοντά στον ΠΑΟ ο Χεζόνια" - Οι 3+1 λόγοι που τον στέλνουν στην Αθήνα - Του δίνει 6 εκατ. ο Γιαννακόπουλος!

Του Γιώργου Βροντάκη

Τα "όχι" στη Ρεάλ, η τεράστια πρόταση του Τριφυλλιού και τι ζητάει από τους Ισπανούς, αλλά ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί. Οι Πράσινοι του τα δίνουν όλα και ο ίδιος... γουστάρει πολύ το ΟΑΚΑ

Την Κυριακή η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας επικρατώντας στον τελικό που διεξήχθη στη Μάλαγα επί της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Μάριο Χεζόνια μόνο χαρούμενος δεν ήταν.

Ο Κροάτης φόργουορντ στον ημιτελικό με τη Βαλένθια ήταν πολύ αναστατωμένος όταν έκατσε στον πάγκο μετά από αλλαγή, ενώ και στον τελικό, παρά το γεγονός ότι σημείωσε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν... χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Τσους Ματέο στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε στο παρκέ με μόλις 3:23 να απομένουν και επειδή ο Ντεκ είχε κάνει το τέταρτο προσωπικό του φάουλ.

Αξιοσημείωτο ήταν, και μάλιστα έγινε θέμα στην Ισπανία, ήταν πως μετά το ματς ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο μόνος που δεν μίλησε στους δημοσιογράφους και πήγε πρώτος στα αποδυτήρια.

Το «Μάριο μείνε» από την κερκίδα δεν τον άγγιξε

Οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν τον τίτλο μαζί με τις οικογένειες τους και οι οπαδοί της «Βασίλισσας» φώναζαν από τις κερκίδες: «Ταβάρες, ανανέωσε!», «Πουαριέ, πρέπει να συνεχίσεις!», «Μάριο μείνε». Τρεις πρωταγωνιστές των οποίων η συνέχεια δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα, όπως γράφει η Marca: «φεύγοντας από τη Μάλαγα, ο Κροάτης φόργουορντ, για παράδειγμα, φαίνεται λίγο πιο μακριά» και το δημοσίευμα στη συνέχεια τον στέλνει πιο κοντά στον Παναθηναϊκού και με επιχειρήματα.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Super Mario είχε μια πρώτη επαφή με τους μερένχες για να μιλήσουν για την ανανέωση, αλλά δεν ήταν θετική. Ο Χεζόνια φέρεται να έχει ήδη απορρίψει δύο προτάσεις από τη Ρεάλ για να συνεχίσει στον ισπανικό σύλλογο, αφού πιστεύει ότι, οικονομικά, δεν είναι αρκετά καλές. Αν οι Μαδριλένοι θέλουν να τον κρατήσουν, θα πρέπει να κάνουν μεγάλη οικονομική προσπάθεια.

Η ευνοϊκή φορολογία στην Ελλάδα

H Marca βάζει στο παιχνίδι τους πράσινους γράφοντας πως είναι πρόβλημα για την Ρεάλ: «ο Παναθηναϊκός, μια ομάδα με την οποία ο φόργουορντ έχει ισχυρούς δεσμούς μετά το πέρας του εκεί, τον έχει ως έναν από τις βασικές του προτεραιότητες για την επόμενη σεζόν. Οι Αθηναίοι, με πολύ πιο ευνοϊκή φορολογία από την Ισπανία, έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι τριετές συμβόλαιο προσφέροντας δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρά για τον καθένα χρόνο. Μακριά από αυτό που του προσφέρει η Μαδρίτη προς το παρόν».

Ο ρόλος στο παρκέ που δεν του αρέσει στη Μαδρίτη

Το άλλο πρόβλημα των Μαδριλένων είναι πως ο Χεζόνια δεν δείχνει ενθουσιώδης με τον ρόλο του στην ομάδα, κάτι που του συνέβη ήδη πέρυσι και στον Παναθηναϊκό γνωρίζει πως θα είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Αλλωστε, η συμπεριφορά του την περασμένη Κυριακή, έχοντας μόλις κερδίσει το πρώτο του Κύπελλο με τη Ρεάλ δεν ήταν τυχαία. Ίσως δεν ήταν το πιο χαρούμενο μέλος της αποστολής δεδομένης της θέσης που είχε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Η σχέση αγάπης με τη Θύρα 13

Ο 28χρονος Κροάτης είχε αναδειχθεί MVP της Ευρωλίγκα τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς στα πιτς ήταν λόγω τραυματισμού ο Γιαμπουσέλε και πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Τσους Ματέο. Όμως, με την επιστροφή του Γάλλου φόργουορντ ο Χεζόνια δεν είναι στις επιλογές του προπονητή του και έχασε για άλλη μια φορά τη σημασία του.

Ο ρόλος του στην ομάδα μπορεί να είναι μια ακόμη λεπτομέρεια που θα μετρήσει για τον Super Mario γνωρίζοντας πως στο ΟΑΚΑ θα είναι αγαπητός και εντός και εκτός παρκέ...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φόρτωσε" ο Γιαννακόπουλος με το Κύπελλο - Top NBAer για... αντί-Ταβάρες - "Εξετάζει" Γκιλ ο Μπαρτζώκας!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags