Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απάντηση Αγγελόπουλων σε Γιαννακόπουλο - Μυθική πρόταση σε Φαλ
Μπάσκετ
| 2024-03-15 10:00:00

"Απαντούν" σε Γιαννακόπουλο οι Αγγελόπουλοι - Απέρριψε μυθική πρόταση ο Φαλ - Υπογράφουν άλλοι δύο!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τα αδιανόητα χρήματα στον Γάλλο και οι δύο επόμενοι. Στο Λιμάνι μετά τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκού βλέπουν το πλεονέκτημα έδρας και το Final Four να πλησιάζει, όμως παράλληλα χτίζουν μία σπουδαία ομάδα και για την επόμενη σεζόν. Αυτή την φορά, με πολλά χρήματα...

Σε… ρυθμούς πάρτι κινούνται όλοι ακόμα στον Ολυμπιακό, μετά την τεράστια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, η οποία είναι πολύ πιθανό πλέον να του δώσει και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Πειραιώτες όμως δεν έμειναν μόνο στον θρίαμβο απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά λίγη ώρα μετά τη λήξη του ντέρμπι, έγινε γνωστό πως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι συμφώνησαν οριστικά στην ανανέωση του συμβολαίου του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ παρότι είχε συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, είχε και έναν ειδικό όρο που θα επέτρεπε σε άλλη ομάδα να τον αγοράσει το καλοκαίρι με μόλις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η Μονακό όχι μόνο ασχολούνταν με την περίπτωσή του, αλλά τον είχε ενημερώσει ότι είναι πρόθυμη να του δώσει (τουλάχιστον!) διετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Άρα συνολικά πρόταση που θα έφτανε τα 4.5 εκατομμύρια!!!

Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός τον ανανέωσε με μία τεράστια αύξηση στο συμβόλαιό του, κίνηση που δείχνει φυσικά και την απόφαση των Αγγελόπουλων να αυξήσουν και αυτοί πλέον σημαντικά το μπάτζετ τους, ακολουθώντας τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ωστόσο, μετά τον Φαλ θα υπάρξει άμεσα άλλη μία ανανέωση και δεν θα είναι του Αϊζάια Κάνααν. Υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι, άμεσα, θα ανακοινωθεί κι άλλη ανανέωση από την ΚΑΕ. Πρόκειται για τον Μόουζες Ράτι, ο οποίος πολύ σύντομα θα κληθεί από την διοίκηση για νέο συμβόλαιο, καθώς όπως σας αποκάλυψε το Sportdog.gr με την υπάρχουσα συμφωνία λαμβάνει 50.000 δολάρια τον μήνα!  

Τι άλλο έχει το μενού; Συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ο Ολυμπιακός είναι ομάδα τού προπονητή του, νοικοκυρεμένη, χωρίς πολλές αλλαγές και ακροβασίες που μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες. Το περασμένο καλοκαίρι, άλλωστε, την πάτησε κάπως με το ρόστερ, για αυτό και έκανε τρεις διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν με τους Μήτρου Λονγκ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Μόουζες Ράιτ. 

Παρόλα αυτά η αντίληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα γύρω από το μπάσκετ παραμένει η ίδια, δεδομένου ότι ο Έλληνας τεχνικός θέλει η ομάδα να είναι μαζεμένη, να μην κρέμεται από παίκτες-μεσσίες/βεντέτες και, κατ' επέκταση, να μην σκορπάει λεφτά σε αμοιβές. Μόνο τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο που είχε κάνει για το συμβόλαιο που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός στον Κέντρικ Ναν για λίγους μήνες, αν και ο Αμερικανός άσος είναι παιχταράς και εξαιρετικός χαρακτήρας - Δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του, για αυτό άλλωστε ήθελε να τον φέρει στον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας πρώτος από όλους.

Υπάρχει παίκτης που θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση φέτος το καλοκαίρι ο προπονητής του Ολυμπιακού; Σίγουρα όχι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ακούγεται ότι ζητάει 2+ εκατ. ευρώ για να υπογράψει ΑΝ αποχωρήσει από τη Φενέρ, σίγουρα ναι για ο Κινάν Έβανς! Στην περίπτωση του Αμερικανού τής Ζαλγκίρις ο κόουτς είναι θετικός να δώσει παραπάνω χρήματα η ομάδα - Μάλιστα, αυτό που ακούγεται στην πιάτσα του μπάσκετ είναι ότι η περίπτωσή του είναι πολύ προχωρημένη από τους Πειραιώτες.

Υπάρχει άλλος παίκτης για οικονομική υπέρβαση; Ο Σάσα Βεζένκοφ. Που έχει μεν εγγυημένο συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ και δεν φαίνεται να ψήνεται να επιστρέψει άμεσα στην Ευρωλίγκα. Αλλά αν δηλώσει διαθεσιμότητα ο Ολυμπιακός θα τρυπήσει το ταβάνι για να τον ντύσει ξανά με τη φανέλα του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια κλάση ο Ναν, αλλά ο Ολυμπιακός κυριαρχεί για 3 λόγους - Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό με Ράιτ-Λεσόρ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags