Facebook Pixel Ο Λαπροβίτολα χάρισε το πλεονέκτημα στην Μπαρτσελόνα
Μπάσκετ
| 2024-04-04 23:33:00

Ο Λαπροβίτολα χάρισε το πλεονέκτημα στην Μπαρτσελόνα - Νίκη με τρίποντο - μαχαιριά στο φινάλε με Μακάμπι (Hls)

Sportdog Team

Οι Μπλαουγκράνα ήταν αυτοί που μετά από έναν αγώνα... θρίλερ στη Βαρκελώνη κατάφεραν και πήραν τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-89, με τον Λαπροβίτολα να ευστοχεί σε τρίποντο στα 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και παράλληλα πήρε και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague, με την ομάδα του λαού να είναι οριστικά στην 7η θέση της διοργάνωσης.

Euroleague: Με «ήρωα» τον Νίκολας Λαπροβίτολα, η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελώνη, προσφέροντας παράλληλα «δώρο» στον Παναθηναϊκό την -και μαθηματικά- επιστροφή του στα playoffs της Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019. 

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν στο... νήμα (92-89) των Ισραηλινών, με τον έμπειρο γκαρντ των Καταλανών να «καθαρίζει» τη νίκη στα 5΄΄ για τη λήξη, απαντώντας από τα 6,75 στο τρίποντο που είχε προηγηθεί από τον Μπάλντγουϊν, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει σε 89-89. 

Ο Αμερικανός της Μακάμπι μάλιστα προσπάθησε στην εκπνοή να βρει και πάλι στόχο από την περιφέρεια και να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο... 

Στο 22-11, με το οποίο έπιασαν την Μονακό στη δεύτερη θέση, ανέβηκαν οι Ισπανοί, ενώ η Μακάμπι υποχώρησε με 19-14 στην έβδομη, με την οποία «σφραγίστηκε» η πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs οφ και η δική της συμμετοχή στα play in. 

Οι Άλεξ Αμπρίνες και Γιαν Βέσελι οδήγησαν την επίθεση των νικητών σημειώνοντας από 17 πόντους, ενώ στους 15 μαζί με το «σωτήριο» τρίποντο σταμάτησε ο Νίκολας Λαπροβίτολα. Από τη Μακάμπι πάλεψε ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν με 22 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 44-43, 70-65, 92-89

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στου Ρέντη με γερό συμβόλαιο - Ψάχνει ομάδα, δεν θέλει ούτε να ακούει για Ολυμπιακό - Αϊτόρ No2;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags