Facebook Pixel Πήρε τον... τελικό η Μπασκόνια και στο... βάθος ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2024-04-12 23:40:00

Πήρε τον... τελικό η Μπασκόνια και στο... βάθος ΠΑΟ - Σπουδαίο διπλό των Βάσκων στην έδρα της Βίρτους (vid)

Με τον Χάουαρντ να είναι εντυπωσιακός μιας και σημείωσε 34 πόντους η Μπασκόνια κατάφερε και πήρε το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βίρτους με 95-91 αποτέλεσμα που της έδωσε την 8η θέση στην βαθμολογία της Euroleague, κάτι που θα την κάνει να αγωνιστεί με τη Μακάμπι, στο Βελιγράδι στα play in της διοργάνωσης, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό για μια θέση στο Final 4 του Βερολίνου.

Euroleague: Βίρτους Μπολόνια και Μπασκόνια αναμετρήθηκαν στη “Segafredo Arena” για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Με τις δύο ομάδες να έχουν προκριθεί στα play in, ο αγώνας θα έκρινε ποια ομάδα θα τερμάτιζε στην όγδοη και ποια στη δέκατη θέση. Μετά από ένα συναρπαστικό σε θέαμα κι εξέλιξη παιχνίδι, οι Ισπανοί πήραν τη νίκη με 95-91 και θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ για να δούμε ποια ομάδα θα πέσει πάνω στον Παναθηναϊκό. Έβδομη σερί ήττα για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, που θα αντιμετωπίσει στη Τουρκία την Εφές.

Αδιανόητη εμφάνιση από τον Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος πέτυχε 34 πόντους με 11/22 σουτ εντός παιδιάς, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν. Μαρίνκοβιτς, Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Μονέκε βοήθησαν σε πολλά σημεία του αγώνα. Για τους Ιταλούς, Μπελινέλι και Λούντμπεργκ προσπάθησαν, Αμπάς και Μίκι έδωσαν λύσεις στο τέλος αλλά τελικά δεν άντεξαν.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με βασικούς τους Χάκετ, Μπελινέλι, Κορντινιέ, Σενγκέλια και Ντάνστον, ενώ οι φιλοξενούμενοι με Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μαρίνκοβιτς, Μονέκε, Ραϊέστε και Κότσαρ. Η Βίρτους πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο (13-10), με τους Χάκετ και Σενγκέλια να ξεκινούν καλά. Ο Μπελινέλι με σερί πόντους έκανε το 17-12, αλλά απάντησε ο νεοεισελθόντας Χάουαρντ. Ο Αμερικανός πέτυχε 1 τρίποντο κι ένα έμμεσο για το 19-20, με τον Ιταλό να κάνει το 22-20 της πρώτης περιόδου.

Ο Χάουαρντ συνέχισε εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας τους 10 πόντους και γίνοντας ο πρώτος παίκτης της σεζόν στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν από τον Χάκετ και τον Λούντμπεργκ. Ο Δανός αναδείχθηκε σε πρόσωπο-κλειδί του ημιχρόνου, πετυχαίνοντας 11 πόντους. Ο Πολονάρα με τρίποντο έκανε το 45-38, βάζοντας “φωτιά” στο γήπεδο. Το σερί των Ιταλών έφτασε στο 13-0 με το σκορ στο 51-38. Ο Μονέκε θα μπει στην εξίσωση και το ημίχρονο θα τελειώσει 53-44.

Ο Χάουαρντ ξεκίνησε τη τρίτη περίοδο με τρίποντο και φάουλ για το 53-48. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος κι έφτασε τους 21 πόντους, κάνοντας το 57-52. Ο Μπελινέλι έδωσε λύσεις στη Βίρτους από τη γραμμή των βολών, με τον Ζίζιτς να καρφώνει για το 66-57. Από εκείνο το σημείο και μετά, ακολούθησε ένα σερί 16-1 από τους φιλοξενούμενους, με τη Μπασκόνια να έχει έναν αφηνιασμένο ΜακΙντάιρ και να προηγείται με 73-67. Ο Ντόμπριτς θα βάλει τρίποντο για το 70-73, ο ΜακΙντάιρ θα “κατεδαφίσει” την μπασκέτα για το 75-71 κι ο Λούντμπεργκ θα κάνει το 75-74 σε ένα εκπληκτικό ματς.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Χάουαρντ συνέχιζε να πυροβολεί έξω από τα 6,75, με τον Πολονάρα να απαντά. Με κάρφωμα του Αμπάς, η Βίρτους θα μειώσει στο πόντο (81-82), με τον Χάουαρντ να απαντά με καλάθι και φάουλ. Ο Αμερικανός θα πετύχει νέο τρίποντο για το 83-88, φτάνοντας αισίως τους 32 κι αμέσως μετά τους 34 πόντους. Ο Αμπάς θα δώσει “ανάσα” στους Ιταλούς, οι οποίοι θα βγάλουν μια πολύ σημαντική άμυνα. Ο Μίκι θα μειώσει σε 88-90 και με 2/2 βολές θα ισοφαρίσει. Ο Κότσαρ θα κάνει το 90-92, με τον Χάκετ να ευστοχεί σε μία βολή για να μειώσει στο πόντο 91-92. Στα 16 δεύτερα από το τέλος, ο Κοστέλο θα πάει στη γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 53-44, 74-75, 91-95

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο για Τσιμίκα και… Ολυμπιακό - Πάμπλο Γκαρσία για ελληνική ομάδα - Άνω κάτω η ΑΕΚ με Μπρινιόλι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags