Facebook Pixel OMG, he did it!!
| 2013-07-07 19:36:00

OMG, he did it!!

OMG, he did it!!

Έπρεπε να περάσουν 77 χρόνια για να δουν χαρά στο Γουίμπλεντον οι Βρετανοί, καθώς ο Άντι Μάρεϊ νίκησε στον τελικό των Ανδρών τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 7-5, 6-4 και έβαλε στη συλλογή του το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Το πρώτο σετ βρήκε τους δύο αντιπάλους σχεδόν ισοδύναμους αλλά προς το τέλος ο Μάρει δυνάμωσε το σερβίς του και επικράτησε με 6-4. Τα πρώτα ξεκάθαρα σημάδια νίκης όμως για τον Βρετανό φάνηκαν στο δεύτερο σετ.

Ο Τζόκοβιτς εκκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 4-1 αλλά ο Μάρεϊ βρήκε το κουράγιο να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 4-4 αφού ο Σέρβος χαλάρωσε επικίνδυνα. Η αντεπίθεση του Βρετανού συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του σετ (με 7-5) γεγονός που έριξε την πλάστιγγα στο μέρος του.

Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς αντιστάθηκε λυσσαλέα, πήγε και πάλι το σετ στα όρια της υπομονής ενώ ακόμα και στα ματς-πόιντς του Μάρεϊ βρήκε πολλές απαντήσεις. Η τελευταία όμως έστειλε την μπάλα στο φιλέ και τον Βρετανό στο έβδομο ουρανό.

Ο τελευταίος τενίστας από τη Μεγάλη Βρετανία που είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον ήταν ο θρυλικός Φρεντ Πέρι το μακρινό 1936.

Τα σετ: 4-6, 5-7, 4-6

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags