Facebook Pixel Το σήκωσε ο Βαβρίνκα!
| 2014-04-20 19:23:00

Το σήκωσε ο Βαβρίνκα!

Το σήκωσε ο Βαβρίνκα!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα νίκησε 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-2) τον Ρότζερ Φέντερερ, στον τελικό του τουρνουά τένις του Μοντε Κάρλο και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά ATP Masters 1000.

Με αυτό τον τρόπο, ο Βαβρίνκα συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή του παρουσία, έχοντας ήδη κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, το Οπεν της Αυστραλίας και παραμένει στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκεί θα ανέβαινε ο Ρότζερ Φέντερερ αν έπαιρνε τη νίκη, αλλά ο «βασιλιάς» θα παραμείνει στο Νο 4.

Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη του Βαβρίνκα απέναντι στον Φέντερερ, ο οποίος έχει 13 και η πρώτη του μετά από 11 σερί ήττες από τον καλό του φίλο, με τον οποίο γευμάτισαν μαζί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και έκανε «χαλάρωμα» το πρωί, λίγες ώρες πριν τον τελικό!

Το Μόντε Κάρλο αποδεικνύεται «τυχερό» για τον Βαβρίνκα καθώς η μοναδική, μέχρι σήμερα, νίκη του απέναντι στον Φέντερερ ήταν στο ίδιο τουρνουά, το 2009! Αυτός ήταν ο πρώτος νικηφόρος τελικός σε τουρνουά Masters 1000 μετά από δύο ήττες απέναντι στον Τζόκοβιτς το 2008 στη Ρώμη και τον Ναδάλ στη Μαδρίτη το 2013.

Οσο για τον Φέντερερ; Αν και πήρε το ισορροπημένο πρώτο σετ με 6-4, κάνοντας μπρέικ στο 5ο game, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια. Στο 2ο σετ αμφότεροι κράτησαν τα σερβίς τους και έτσι, με το 6-6, πήγαν στο τάι-μπρέικ, εκεί όπου ο Βαβρίνκα προηγήθηκε με 6-3 και πήρε, τελικά, το σετ με 7-5.

Στο τρίτο σετ, ο Φέντερερ ήταν κακός, ο Βαβρίνκα έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε 4-0 και στη συνέχεια ήταν αδύνατο να χάσει τον τελικό, ο οποίος έγινε μπροστά στον πρίγκιπα Αλβέρτο, τον Κακά και τον Πάολο Μαλντίνι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags