Facebook Pixel Ρολάν Γκαρός=Ναδάλ!
| 2014-06-08 20:11:00

Ρολάν Γκαρός=Ναδάλ!

Ρολάν Γκαρός=Ναδάλ!

O κορυφαίος τεννίστας στη χωμάτινη επιφάνεια, μετά από μια συναρπαστική και δύσκολη νίκη με 3-1 σετ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον 9ο τίτλο του στο Roland Garros, 14ο Grand Slam συνολικά στην καριέρα του και διατήρησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! 

Ο Ράφαελ Ναδάλ ισοφάρισε το ρεκόρ κατακτήσεων του Πιτ Σάμπρας, στη 2η θέση όλων των εποχών και συνεχίζει το κυνήγι των 17 Majors που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ, γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του στο Γαλλικό Όπεν!

Ο απίστευτος, αυτός, τενίστας, μετά από μια συγκλονιστική μάχη απέναντι στον βασικό του αντίζηλο τα τελευταία χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε με 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 του κουρασμένου Σέρβου και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος που κατακτά πέντε συνεχόμενα κύπελλα στο Roland Garros.

Δύο χρόνια μετά από τη νίκη του Ναδάλ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, ο Σέρβος μπήκε δυνατά και προσπάθησε να πάρει εκδίκηση. Πήρε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του, μέσα σε 44 λεπτά, με 6-3.

Ο Ναδάλ αφυπνίστηκε στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς ήταν απρόσεκτος σε κάποια σημεία και η ισοφάριση σε 1-1 σετ (7-5) ήρθε μετά από ακριβώς μία ώρα παιχνιδιού.

Ο Τζόκοβιτς δεν είχε καθαρό μυαλό στο 3ο σετ, εκνευρίστηκε και μάλιστα πέταξε κάτω την ρακέτα του σε έναν χαμένο πόντο, με συνέπεια ο Ισπανός από τις Βαλεαρίδες Νήσους να φτάσει με ευκολία στην ανατροπή μέσα σε 50 λεπτά (6-2).

Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο, αμφότεροι πάλεψαν το κάθε γκέιμ, ωστόσο νικητής αναδείχθηκε ξανά ο Ναδάλ, ο οποίος νίκησε στην 7η αναμέτρησή του σε τελικό grand slam το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags