Πόσες πιθανότητες έχουν οι νέοι της Ελλάδας να είναι φιναλίστ σ΄ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών; Ελάχιστες. Πόσες ελπίδες έχουν οι Ισπανοί; Πάρα πολλές. Και βέβαια σ’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η διαφορά κλάσης. Αλλά πολλά άλλα πράγματα.

Οι πιτσιρικάδες της Ισπανίας μεγαλώνουν σ’ ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από τους αντιπάλους τους. Άλλοι ανήκουν στη Ρεάλ, άλλοι στη Μπαρτσελόνα, άλλοι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η στην Αθλλετικ Μπιλμπάο και έχουν όνειρο να παίξουν στην βασική ομάδα. Δίπλα στα μεγάλα αστέρια των Ισπανικών ομάδων που αναφέραμε.

Αντίθετα οι δικοί μας ποδοσφαιριστές τι περιμένουν; Μια καλή μεταγραφή. Πάρτε παράδειγμα τον Μαυρουδή Μπουγαίδη. Το παλληκάρι έπαιζε στον Άρη. Πέρσι τέτοιο καιρό πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ. Έκανε ένα άλμα στη καριέρα του. Κι εφέτος μόλις άρχισε να δείχνει την αξία του ακόμα κι η ΑΕΚ τον δίνει όσο όσο για να καλύψει ένα μέρος από το έλλειμμά της. Να μιλήσουμε για τον Σωκράτη Διούδη, τον αρχηγό Γιώργο Καττίδη ή τον Γιάννη Γιαννώτα; Και οι τρεις παίζουν στον Άρη. Πόσες πιθανότητες έχουν να υπογράψουν στην ομάδα τους ένα καλό συμβόλαιο; Ελάχιστες. Άσε που και να το υπογράψουν αποκλείεται να πληρωθούν. Ακόμα κι ο Καπίνο, ο Μαυρίας, ο Φουρλάνος και τα άλλα παιδιά του Παναθηναϊκού τι μπορούν να περιμένουν από την ομάδα τους. Για να μην πάμε στον Ολυμπιακό όπου για τελείως διαφορετικούς λόγους οι δικοί του πιτσιρικάδες ο Λυκογιάννης, ο Διαμαντάκος το μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι να τους πιστέψει μια ξένη ομάδα και να τους αποκτήσει όπως έγινε με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Τα δικά μας παιδιά μεγαλώνουν σ’ ‘ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι Ψωμιάδηδες, οι Μπέη και τα υποκατάστατά τους.

Αντίθετα οι Ισπανοί βλέπουν τις ομάδες τους να προχωρούν. Τους μεγαλύτερούς τους να παίρνουν Ευρωπαϊκά και Μουντιάλ και βέβαια τις ομάδες τους να ετοιμάζονται να στηριχτούν σε αυτούς για την επόμενη μέρα…

Μια όλα αυτά τα ντεζαβαντάζ οι παίκτες του Κώστα Τσάνα έκαναν την υπέρβασή τους. Κι όπως όλοι οι συνομίληκοί τους δικαιούνται να ονειρεύονται τη ξενιτιά μπας και καταφέρουν να κάνουν κάνουν κάτι στη ζωή τους. Γιατί εδώ προκοπή δεν έχει…

Πηγή: pamesports.gr