Όπως αναφέρει η Real Sports, στο πλευρό του γόνου της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας δεν προτίθεται να σταθεί μόνο ο έτσι κι αλλιώς δυνατός "παίκτης" που λέγεται Κιθ Χάρις και ο οποίος πιθανότατα δεν θα αρκεστεί σε απλή διαμεσολάβηση, μα και δύο πολύ ηχηρά ονόματα από τον χώρο των επενδύσεων στην Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο, το ένα μάλιστα εκ των οποίων, αν τελικά οριστικοποιήσει την συμμετοχή του, θα προκαλέσει πάταγο, βεβαιώνουν αυτοί που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Τα χρήματα δε που προορίζονται για τις ανάγκες των "κιτρινόμαυρων" είναι ήδη κατατεθειμένα σε μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού και το ύψος τους ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό εφοπλιστή να προετοιμάζει προσεκτικά το έδαφος, πριν αναλάβει το πηδάλιο της ΠΑΕ, ως πρόεδρός της πλέον, στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα και αφού στο μεταξύ προκηρυχθεί νέα γενική συνέλευση των μετόχων.

Πρόθεση του Βιντιάδη, σε πρώτη φάση, ήταν να αγοράσει περισσότερο από το 80% του μετοχικού κεφαλαίου και να γίνει "με τη μία" το απόλυτο αφεντικό της "Ενωσης". Τούτο για τους δικούς του λόγους ίσως να μην προχωρήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ποσοστό του δεν θα είναι από την αρχή υψηλό - συνεργάτες του κάνουν λόγο για 55 έως 60%, "με το καλημέρα" και με τα χρήματα, όπως είπαμε, εξασφαλισμένα. Εννοείται φυσικά ότι οι διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα" του συνολικού χρέους της ΑΕΚ είναι κάτι που μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει, όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, όπως τονίζουν άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του, η απόφασή του να επενδύσει είναι ειλημμένη και ο ίδιος παραμένει αταλάντευτος στο φιλόδοξο εγχείρημά του να "απογειώσει" τους "κιτρινόμαυρους", προς πείσμα φίλων και εχθρών.

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα της ΠΑΕ, το Δ.Σ που θα προκύψει θα είναι αυστηρά ολιγομελές, και με Αγγλους πιθανότατα στην σύνθεσή του, όπως είχαμε γράψει από τον περασμένο Αύγουστο, η δε λειτουργία της εταιρείας και του ποδοσφαιρικού τμήματος θα οργανωθεί με βάσει επιχειρηματικά πρότυπα του εξωτερικού και δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με την δυσκοίλια παρουσία τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι θα προσληφθεί ξένος τεχνικός διευθυντής που θα έχει λόγο για τα πάντα, ενώ από τα στελέχη που απαρτίζουν σήμερα το διοικητικό συμβούλιο, ενδέχεται να παραμείνει προσωρινά μόνο ο Ανδρέας Δημητρέλος, προφανώς για να συμβάλλει και εκείνος στην διάδοχη κατάσταση της νέας τάξης πραγμάτων.

ΠΗΓΗ: Real news