Γι αυτό και οι αντιδράσεις τους ποτέ δεν βοηθούν τις διοικήσεις στις σοβαρές αποφάσεις που έχουν λάβει, χωρίς παρόλα αυτά να κλιμακώνεται η ένταση με καταστροφικές συνέπειες καθώς η σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και στο συναίσθημα. Οι σπάνιες εικόνες των φίλων της Τσέλσι και ο τρόπος που υποδέχτηκαν τον Μπενίτεθ με τα απαξιωτικά μηνύματα ως διάδοχο του Ντι Ματέο, ταιριάζουν απολύτως στην εικόνα του μικρού παιδιού που του πήραν το παιχνίδι του. Χωρίς κανείς να αφιερώσει χρόνο προκειμένου να συμβουλευτεί τα γεγονότα της ομάδας, που δεν είναι δα και τόσο μακριά ώστε να μην τα θυμάται.

Ο Αμπράμοβιτς λοιπόν που έστειλε «αδιάβαστο» και εκτός ομάδας τον Μουρίνιο (ναι αυτόν...) τον Σεπτέμβριο του 2007, λίγο έλειψε να κατακτήσει στη συνέχεια το Τσάμπιονς Λιγκ με τον (απλώς και μόνο) συμπαθή Αβραμ Γκραντ τον Μάιο του 2008, στον «παγωμένο» τελικό της Μόσχας που κρίθηκε στα πέναλτι από την πτώση του Τέρι στην εκτέλεση. Η Γιουνάϊτεντ ποτέ δεν ήταν φανερά καλύτερη στο ματς όμως έφυγε νικήτρια.

Ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων απομάκρυνε επίσης τον Σκολάρι, όμως έφτασε μια ανάσα αυτή τη φορά από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά και αφού αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Μπαρτσελόνα, εξαιτίας της απίστευτης διαιτησίας του Όβρεμπο στο Στάμφορντ Μπριτζ που αρνήθηκε ξεκάθαρα στην Τσέλσι δύο πέναλτι, ενώ σωστά έγινε συζήτηση και για δύο ακόμη φάσεις εντός περιοχής. Ο Νορβηγός δεν πέρασε εκείνο το βράδι πολύ καλά στα αποδυτήρια με τον Ντρογκμπά και τους υπόλοιπους, αλλά η Τσέλσι αποκλείστηκε. Άδικα. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Γκούους Χιντινκ να βάζει στην τροπαιοθήκη της ομάδας το κύπελλο.

Υπάρχει και συνέχεια. Ο Αμπράμοβιτς έδιωξε πέρυσι τον φερόμενο ως διάδοχο και συμπατριώτη του Μουρίνιο Αντρέ Βίλας-Μπόας και παρόλα αυτά κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο! Εν ολίγοις, ο μεγιστάνας του ποδοσφαιρικού Λονδίνου δεν δείχνει ότι κάνει εύκολα το λάθος, συνοδεύεται και από τύχη στις επιλογές του και δικαίως περιμένει τώρα από τον Μπενίτεθ να του φέρει το πρωτάθλημα. Το υλικό πάντως υπάρχει και μεσο- επιθετικά μπορεί να είναι το καλύτερο.

Πηγή: pamesports.gr