Facebook Pixel Τυπικός σε όλα: έξω Κούγιας και Παναχαϊκή!
| 2012-11-28 23:25:00

Τυπικός σε όλα: έξω Κούγιας και Παναχαϊκή!

Τυπικός σε όλα: έξω Κούγιας και Παναχαϊκή!

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον Κούγια να μπει στο γήπεδο και με τυπική εμφάνιση "καθάρισε" από το 1ο ματς την πρόκριση στο Κύπελλο με το 2-0 επί της Παναχαϊκής. Τζιμπούρ, Μήτρογλου τα γκολ.

Mπορεί πριν από το ματς του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή όλοι να περίμεναν την άφιξη του Αλέξη Κούγια στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο ο μεγαλομέτοχος των Πατρινών δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς δεν του επιτράπηκε η είσοδος.

Εκτός από τον Κούγια πάντως υπήρχε και το αγωνιστικό μέρος όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος από την Παναχαϊκή, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να χρησιμοποιεί νέα πρόσωπα στην αρχική σύνθεση αλλά παράλληλα να έχει και 11αδάτους όπως οι Κοντρέρας, Γκρέκο, Φουστέρ και Τζιμπούρ.

Οι ευκαιρίες ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους αλλά η αμυντική διάταξη της Παναχαϊκής και η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού είχαν ως αποτέλεσμα το γκολ να μη μπαίνει. Από πλευράς των «ερυθρολεύκων» ο Βλαχοδήμος έδειχνε διάθεση, ενώ από την ομάδα του Κούτση υπήρξαν δύο φάσεις με μακρινά σουτ των Βασιλαντωνόπουλο και Λίτση και τον Μέγιερι να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Σέντρα, γκολ και πρόκριση!

Το 0-0 του ημιχρόνου πάντως δεν άργησε να αλλάξει καθώς με την σέντρα στην επανάληψη, ο Φουστέρ με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Τζιμπούρ και εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Ο Ολυμπιακός πίεζε και για το δεύτερο τέρμα και τον Ζαρντίμ να ρίχνει στη μάχη τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου στις θέσεις του Φουστέρ και Πάντελιτς αντίστοιχα.

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και κατάφερε να πετύχει το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 71΄ με κεφαλιά, μετά από το κόρνερ του Βλαχοδήμου, αν και λίγο νωρίτερα ο Γκούρτσας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Μέγιερι να ισοφαρίσει σε 1-1 αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε.

Tελικά ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και πήρε τη νίκη με 2-0 για να βρεθεί ουσιαστικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς θα πρέπει να γίνει θαύμα στη ρεβάνς της Πάτρας και η ομάδα του Ζαρντίμ να μείνει εκτός συνέχειας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Ντιακιτέ, Φέισα, Γκρέκο, Φουστέρ (62’ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (79’ Μασάντο), Τζεμπούρ, Πάντελιτς (62’ Μήτρογλου).

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (90+4' Κοκκίνης), Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (72’ Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags