Facebook Pixel Πάμε ντέρμπι με τον σκύλο μας! (LIVE, CHAT)
| 2012-12-09 19:13:00

Πάμε ντέρμπι με τον σκύλο μας! (LIVE, CHAT)

Πάμε ντέρμπι με τον σκύλο μας! (LIVE, CHAT)

Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό "el clasico", έφτασε! O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (19:30). Πάμε από τώρα με τον sportdog στο ΟΑΚΑ να το κουβεντιάσουμε με live chat...

Ασφαλώς, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοιο ντέρμπι, το πάθος είναι μεγάλο και οι ιδιαιτερότητες αρκετές. Ο Παναθηναϊκός, που ουσιαστικά έχει χάσει το ...τρένο του τίτλου αφού είναι 16 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, θέλει τη νίκη για να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο στη μετά-Φερέιρα εποχή και παράλληλα να πλήξει την άτρωτη εικόνα που εμφανίζει ο αντίπαλός του στις εγχώριες διοργανώσεις. Το "διπλό" είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, που έχει την ψυχολογία με το μέρος του και θέλει να συνδυάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με το ρεκόρ της διατήρησης του αήττητου σε όλη τη της σεζόν εντός συνόρων. Γι' αυτό και οι ερυθρόλευκοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν σαν να μην υπάρχει διαφορά στη βαθμολογία...

Όλα για τη νίκη

Μιλώντας στους παίκτες του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έστειλε μήνυμα νίκης στο ΟΑΚΑ: "Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι κι ας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός χαμηλά στη βαθμολογία. Μην σας ξεγελάει η βαθμολογική διαφορά που έχουμε". Από την πλευρά του, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, στέκεται περισσότερο στην κούραση των παικτών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Ζω αυτά τα ντέρμπι 33 χρόνια. Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο κίνητρο. Δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση, οι ώρες είναι λίγες, αλλά θα προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε τον αγώνα όσο καλύτερα γίνεται. Θέλουμε παρά πολύ τη νίκη".

Λίγη ιστορία

Για όσους αγαπούν την ιστορία, το σημερινό είναι το 107ο ντέρμπι αιωνίων στην ιστορία της Α΄ Εθνικής (από την περίοδο 1959-60). Στα προηγούμενα 106, ο Ολυμπιακός έχει 38 νίκες, ο Παναθηναϊκός 26, ενώ 42 ντέρμπι έχουν λήξει χωρίς νικητή (122-103 τα γκολ υπέρ των ερυθρόλευκων). Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι μετρούν 15 νίκες, 23 ματς έληξαν ισόπαλα και 15 φορές έφυγε νικητής ο Ολυμπιακός. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού καταγράφεται στα "χαρτιά" (3-0), καθώς το ντέρμπι της 18ης του περασμένου Μαρτίου στο ΟΑΚΑ διεκόπη στο 82' με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού κι ενώ οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο διαιτητής

Ο Σπύρος Μάνταλος του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών είναι ο "άρχοντας" του ντέρμπι, με βοηθούς τους Ακρίβο, Καρατζίκα από την Αθήνα και 4ο διαιτητή τον Σπάθα (Πειραιώς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags