Facebook Pixel Η αγωνιστική εξέλιξη του Χάρη
| 2012-12-11 14:48:00

Η αγωνιστική εξέλιξη του Χάρη

Η αγωνιστική εξέλιξη του Χάρη

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς (κι όχι άδικα) ως το ...next big thing της ακαδημίας της Παιανίας μετά τον Σωτήρη Νίνη.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η ποδοσφαιρική εξέλιξη του μεγάλου πρωταγωνιστή του προχθεσινού «clasico» Χάρη Μαυρία (περί ου ο λόγος) φαίνεται πως ήταν πολύ πιο ομαλή.

Ελαβε το βάπτισμα του πυρός από τον Νίκο Νιόπλια στις 20 Οκτωβρίου 2010 σ' ένα ματς με τη Ρούμπιν Καζάν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κι έκτοτε άρχισε να παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, φτάνοντας πλέον στο... πικ του τους τελευταίους μήνες τόσο με τον Πορτογάλο τεχνικό όσο και με τον Χουάν Ρότσα.

Δεν μπήκε δηλαδή «απότομα» στους αγωνιστικούς ρυθμους της πρώτης ομάδας, δεν «φορτώθηκε» με συνεχόμενα ματς, αλλά «δουλεύτηκε» και δούλεψε πολύ. Και βήμα βήμα έφτασε μέχρι την καθιέρωση στην ενδεκάδα και στην Εθνική Ανδρών.

Το μέχρι πού μπορεί να φτάσει είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προβλέψει από τώρα με ασφάλεια, διότι ακόμη «πλάθεται» και εξελίσσεται. Κι αν μη τι άλλο έχει δείξει πως έχει περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, όπως για παράδειγμα στα τελειώματα, στην υποδοχή της μπάλας και στις σέντρες του. Από την άλλη εντούτοις ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως ειδικά φέτος βελτιώνεται διαρκώς σε όλες τις κύριες στατιστικές κατηγορίες της θέσης του, όντας πλέον στην καλύτερη φάση της 20μηνης αγωνιστικής παρουσίας του στον Παναθηναϊκό.

Οι μέσοι όροι του από τον περασμένο Οκτώβριο βελτιώνονται συνεχώς, ενώ τον Δεκέμβριο έφτασε σε άκρως εντυπωσιακά νούμερα. Παίζει κάτι λιγότερο από 87 λεπτά ανά αγώνα, σουτάρει 1,66 σουτ, «σερβίρει» σέντρες με 50% ευστοχία και έχει τον καλύτερο μέσο όρο στις πάσες του από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας του «τριφυλλιού». Μία εξαιρετική παρακαταθήκη για τη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει πλέον το «στοίχημα» με ακόμη ένα μεγάλο ταλέντο της ακαδημίας του...

Το βελτιωμένο αριστερό και ο Βονόρτας

Ενα από τα βασικά προβλήματα του Μαυρία στο ξεκίνημά του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν το «αδύναμο» αριστερό του. Σ' αυτόν ακριβώς τον τομέα δούλεψε πολύ τον τελευταίο χρόνο με έξτρα προπονήσεις και πλέον έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Γενικώς τόσο ο Φερέιρα όσο και ο Ρότσα με τους συνεργάτες του δουλεύουν πολύ με τον 18χρονο μεσοεπιθετικό, θέλοντας να τον ανεβάσουν σταδιακά επίπεδο και να τον κάνουν ακόμη πιο ολοκληρωμένο.

Ο άνθρωπος, δε, που έχει βοηθήσει όσο λίγοι τον Χάρη στην Παιανία (πλην του Ρότσα) είναι ο Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος τον είχε παίκτη στους Παίδες, στους Νέους και πλέον στην ανδρική ομάδα, γνωρίζοντας όσο λίγοι τις αδυναμίες του και τα περιθώρια βελτίωσής του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags