Οπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ ΑΕΚ ενδιαφέρεται για το αν θα «περάσει» τελικά η ρύθμιση χρεών των ανωνύμων εταιρειών προς το Δημόσιο σε 48 δόσεις, κάτι που για την πλευρά Βιντιάδη αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε επένδυση στην ομάδα.

Αν ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο, θα προβλέπει μεταξύ άλλων και ρύθμιση 48 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, γεγονός που θα επιτρέψει στην ΠΑΕ ΑΕΚ να μειώσει τη μηνιαία υποχρέωσή της προς το κράτος σε ένα ποσό μικρότερο των 400 χιλιάδων ευρώ, πολύ λιγότερο δηλαδή από όσα είναι υποχρεωμένη να δίνει αυτή τη στιγμή.

Η μη ψήφιση του φορολογικού προκάλεσε κάποια ανησυχία στην ΠΑΕ, αφού αν η όλη διαδικασία «πέσει» πάνω στις γιορτές και πάει για τις αρχές του 2013, θα χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Και ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει καταστήσει σαφές ότι πρέπει να ξέρει το μέγεθος των μελλοντικών οικονομικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ προς πάσα κατεύθυνση, για να πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Στην πλευρά των υποψηφίων επενδυτών, πάντως, υπήρχε... ψυχραιμία. Η πληροφόρηση που είχαν ο Βιντιάδης και οι συνεργάτες του ότι η ρύθμιση των 48 δόσεων δεν βρίσκει αντίθετη την«τρόικα, τους καθησύχαζε. Και θεωρούν ότι, αργά ή γρήγορα, η ρύθμιση θα «περάσει». Γι' αυτό και δεν έχουν σταματήσει τον κύκλο των επαφών τους με τους πρώην παίκτες της ΑΕΚ και με τους υπόλοιπους δανειστές που έχουν λαμβάνειν από την εταιρεία.

Πηγή: Goal