Facebook Pixel Θα της το κάνει και αυτό;
| 2012-12-16 20:13:00

Θα της το κάνει και αυτό;

Θα της το κάνει και αυτό;

Παρότι προηγήθηκε στο 66΄ με τον Σταματή (σκόραρε μόλις μπήκε), η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ατρόμητο (1-1 με Ιγκλέσιας στο 76΄) και κλείνει το 2012 τελευταία. Λέτε να τη ρίξει ο Ντούσαν στο φινάλε;

Δεν κατάφερε η ΑΕΚ να ολοκληρώσει με νίκη τον Α' γύρο και να ξεκινήσει τον δεύτερο έχοντας ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο και παρέμεινε τελευταία με 12 βαθμούς. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν με τον Σταματή στο 66' και ο Ιγκλέσιας έγραψε το τελικό 1-1.

Η ΑΕΚ την κυριαρχία, ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες

Η ΑΕΚ ήταν πολύ ορεξάτη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Παρότι η Ένωση είχε καλύτερα πατήματα απ' τον Ατρόμητο, παρουσίασε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ. Έτσι, οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες οργανωμένες φάσεις και δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία των Περιστεριωτών. Κάποια σουτ έγιναν από Φούντα, Παυλή και Κατίδη, τα οποία δεν προσφέρονταν για ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά για κυνήγι... μπεκάτσας. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Παυλή, την οποία μπλόκαρε στη γωνία του ο Ιτάνζ.

 

Απ' την άλλη μεριά, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν ήταν καλύτεροι, αλλά είχαν πιο χαρακτηριστικές επιθετικές προσπάθειες εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές τα λάθη των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου και τις κακές μεταβιβάσεις. Μάλιστα ο Ατρόμητος έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος διατήρησε το μηδέν με σημαντικές αποκρούσεις (3', 16'). Στο 44' ο Επστάιν θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ και ο Ατρόμητος να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα, αλλά ήταν άστοχος και έτσι παρέμεινε το 0-0.

Γκολ από τον πάγκο ο Σταματής, απάντηση με Ιγκλέσιας

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε λαβωμένη στο γήπεδο! Αφού είχε χάσει τον Κορδέρο στο τέλος τοπυ πρώτου 45λεπτου (μπήκε ο Κοτσαρίδης), βγήκε αναγκαστικά ο Γιάκο (πέρασε ο Τσούπρος στο 56'). Ο Ατρόμητος ήταν πιο φορτσάτος στην επανάληψη, πήρε πρωτοβουλίες και ανησύχησε αρκετές φορές τον Κωνσταντόπουλο με χαρακτηριστική τη φάση του 49'όταν ο Μπρίτο τσίμπησε ωραία την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

Από το 60' και μετά, η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σε συνάρτηση με το φρεσκάρισμα του Λίνεν (έβγαλε Φουρτάδο, έβαλε Σταματή) κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 66' ο Παυλής βρήκε πολύ ωραία τον Σταματή, ο οποίος στη δεύτερή του επαφή με την μπάλα έγραψε το 1-0 με ωραίο πλασέ!

Τα πανηγύρια για τους γηπεδούχους κράτησαν για πολύ λίγο, αφού 10 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 76' ο Τσούπρος εκτέλεσε φάουλ διαγώνια και αριστερά της περιοχής, ο Ιγκλέσιας έπιασε μόνος του την κεφαλιά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΚ έπαιξε επιθετικά μέχρι το τέλος, ο Ατρόμητος όμως ήταν καλά στημένος και οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν να διαρρήξουν την άμυνα της ομάδας του Περιστερίου. Έτσι παρέμεινε το 1-1 με την Ένωση να ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο με 12 βαθμούς και στην τελευταία θέση, ενώ ο Ατρόμητος με 25 στην 4η.

Διαιτητές: Κάκος

Βοηθοί: Τάτσης, Μαγιάννης

Κίτρινες: Κουτρουμπής (26'), Δημούτσος (29'), Ιγκλέσιας (39'), Μπρίτο (64'), Φούντας (69'), Κούτσι (75'), Τσούπρος (75'), Β. Βλάχος.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (56΄Τσούπρος), Κορδέρο (42' Κοτσαρίδης), Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Φουρτάδο (65' Σταματής), Φούντας, Βλάχος, Κουτρουμπής.

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούδης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Επστάιν (67' Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (74' Μπέλιτς), Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραμάνος (10' Μπέλιτς), Δημούτσος (69 Κούτσι), Λαζαρίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags