Facebook Pixel Ένας Μπάγεβιτς δεν φέρνει την άνοιξη
| 2012-12-25 10:28:00

Ένας Μπάγεβιτς δεν φέρνει την άνοιξη

Ένας Μπάγεβιτς δεν φέρνει την άνοιξη

Η συνεργασία του Μπάγεβιτς με τον Ατρόμητο, η οποία έληξε άδοξα, πιστοποιεί αυτό που πολλοί υποψιάζονταν από την έναρξή της κιόλας: ένα βαρύ βιογραφικό δεν μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία καμίας ομάδας. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.
 

 

Οταν το καλοκαίρι ο Γιώργος Σπανός προχωρούσε στην πρόσληψη του πολυνίκη προπονητή εξηγούσε στο περιβάλλον του την απόφαση με το σκεπτικό ότι μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη δεν ήταν δυνατόν να αποκτηθεί όνομα μικρότερης δυναμικής. Αρα, στο μυαλό του ιδιοκτήτη της ομάδας, η λύση Μπάγεβιτς έμοιαζε, όχι άδικα, ιδανική.

Κακά τα ψέμματα για τα δεδομένα του Ατρομήτου ο προπονητικός θρύλος Ντούσκο αποτελούσε πολυτέλεια. Η είδηση της πρόσληψής του έφερε ενθουσιασμό ο οποίος εκφράστηκε με ζητωκραυγές και παρατεταμένο χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής τους. Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν τόσο ο Σπανός όσο και οι φίλοι του Ατρομήτου είναι ότι το βαρύ βιογραφικό του Μπάγεβιτς διαμορφώθηκε δύο δεκαετίες πίσω και όχι τώρα.

Δεν είναι δα κανένα φοβερό μυστικό ούτε ανακαλύπτουμε την Αμερική. Οι προπονητικές μέθοδοι του Μπάγεβιτς, αυτές με τις οποίες θριάμβευσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90, θεωρούνται πλέον παρωχημένες. Οι τελευταίες προπονητικές απόπειρες του καλύτερου προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν στέφθηκαν από επιτυχία, οι ομάδες του δεν κατόρθωναν πλέον να παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στον Ατρόμητο. Ο Μπάγεβιτς, ως επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του, δούλεψε πολύ, αλλά λύση στο αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας δεν κατάφερε να βρει. Γι΄αυτό και αντρίκεια ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος επί των ημερών του δεν ήταν αυτό που χαρακτηρίζουμε ελκυστικό σύνολο. Είχε βέβαια σημαντικά ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι φέτος δεν υπήρχε στο ρόστερ ένα πυρηνικό όπλο όπως ο Μήτρογλου. Ο πήχης πια είχε μπει πολύ ψηλά και οι απαιτήσεις του κόσμου μεγάλωσαν, δυσανάλογα θα έλεγε κανείς με το μέγεθος και τις δυνατότητες της ομάδας.

Ολα αυτά βέβαια συνιστούν ήδη ιστορία. Οι προκλήσεις για τον Ατρόμητο, τη διοίκησή του και το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι μπροστά και δεν μπορούν να περιμένουν. Ο Μπάγεβιτς αφήνει την ομάδα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις τρεις ήττες σε 19 επίσημα ματς, ασφαλώς μία παρακαταθήκη πολύ σημαντική αλλά και πολύ βαριά για τον αντικαταστάτη του.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν θα παρεκκλίνει από τη συνήθη φιλοσοφία της και αναμένεται να προσλάβει προπονητή Ελληνα ή ξένο γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Το ερώτημα βέβαια που μπαίνει σ΄αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό: Θα αναζητηθεί προπονητής ο οποίος απλώς θα κληθεί να οδηγήσει την ομάδα σε απάνεμα λιμάνια μέχρι το τέλος της σεζόν ή προπονητής μακράς πνοής που θα επωμιστεί και το χτίσιμο ενός νέου συνόλου από το καλοκαίρι και μετά; Η λογική δείχνει την πρώτη επιλογή, από την άλλη πλευρά όμως ένα-δύο ονόματα Ελλήνων προπονητών που είναι αυτή της στιγμή ελεύθεροι (ή απλώς διαθέσιμοι) ίσως βάλουν σε πειρασμό τον Γιώργο Σπανό.

Η συνέχεια, με τα μελομακάρονα στο στόμα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags