Facebook Pixel Με σορτσάκι ή με ...φούστα, είναι προκλητικός!
| 2013-01-11 14:00:00

Με σορτσάκι ή με ...φούστα, είναι προκλητικός!

Με σορτσάκι ή με ...φούστα, είναι προκλητικός!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εικάζει στον sportdog ότι ο Πατέρας επινόησε τη "σανίδα Σισέ" για στήριξη της διοίκησης Αλαφούζου, αφού ο Γάλλος επιθετικός τα κάνει όλα και συμφέρει.

Δεν ήμουνα μπροστά στη συνομιλία, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι πίσω από την πιθανή επιστροφή του Σισέ στην Ελλάδα βρίσκεται αποκλειστικά ο Νικόλας Πατέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το "παζλ" προσώπων και σχέσεων, είμαι βέβαιος ότι ο πρώην πρόεδρος έριξε τη φαεινή ιδέα να έρθει πίσω ο Γάλλος. Αυτός είναι που καθησύχασε τον Γ. Αλαφούζο ότι θα του βρει τη σανίδα - μιας προσωρινής τουλάχιστον – επιβίωσής του στη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ.

Και είμαι σίγουρος ότι δεν λανθάνω, παρόλο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή είναι μόνο διαίσθηση και η "μετάφραση" των …συμφραζόμενων γύρω από την πλοκή επανόδου του Γάλλου επιθετικού στον Παναθηναϊκό.

Ο πανούργος τρόπος με τον οποίο ενεργούσε ο Ν. Πατέρας όταν είχε στα χέρια του τα ηνία της "πράσινης" ΠΑΕ, η σαφώς ανώτερη ποδοσφαιρική δομή του από αυτήν του Αλαφούζου, υπό την έννοια των γνώσεων γύρω από την μπάλα όσο και των προγενέστερων δραστηριοτήτων του ως παράγοντα (μην ξεχνάμε ότι πέρασε και πρόεδρος από τον Εθνικό) και γενικότερα, ως "γρανάζι" του συστήματος, καθώς επίσης και με την ιδιότητα του φαν του σπορ, ενός ατόμου με πολυετή παρουσία στις εξέδρες – εν αντιθέσει με τον ιδρυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που δεν πολυσύχναζε στη ζωή του σε γηπεδικούς χώρους – είναι φως φανάρι για το ποιος είναι ο "μέντορας" ποιού…

Ο ίδιος ο Γ. Αλαφούζος, πέρα από τη σύμπραξη που έχει κάνει με τους Βγενόπουλο και Πατέρα, ασκώντας μάλιστα και μια μορφή πολεμικής (με τον τρόπο του) τελευταία, κατά του "καθεστώτος Βαρδινογιάννη" στον ΠΑΟ, η οποία δεν κρύβεται και από τις τρεις πλευρές άλλωστε, το έχει πει φόρα παρτίδα και σε συνεντεύξεις, ότι ο προκάτοχος του στην προεδρική καρέκλα, τον "διαβάζει". Είναι στο πλευρό του και έχουν τακτικότατη επικοινωνία.

Προφανώς μιλάμε για "ανοιχτή γραμμή" ανάμεσα στους δύο άνδρες, αν ληφθεί υπόψη ότι σε κάποιες θέσεις, στη Συμμαχία και στο συμβούλιο της ΠΑΕ, υπάρχουν άνθρωποι που τοποθετήθηκαν καθ΄ υπόδειξη του Πατέρα! "Δικοί του", έμπιστοι.

Στην περίπτωση Σισέ ο Πατέρας είναι αυτός που διατηρούσε πάντα τις άριστες σχέσεις με τον ποδοσφαιριστή. Και, παράλληλα, είναι ο ίδιος που καλλιέργησε (με ποικίλους τρόπους) ένα εξαιρετικό κλίμα – παραπάνω δεν γίνεται – με τους οργανωμένους οπαδούς. Οι οποίοι, όπως είναι γνωστό και στους μη παροικούντες την "πράσινη Ιερουσαλήμ" - έπαιξαν εν τέλει με τις κινητοποιήσεις τους, τα υβριστικά πανό και τα συνθήματα τύπου: "Σήκω και φύγε Τζίγγερ" και καθοριστικό ρόλο στη δυσφορία και στην απόφαση να τα βροντήξει και να αποχωρήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μαζί με την οικογένεια του από το διοικητικό και μετοχικό σχήμα. Αφού η αχαριστία δεν είναι, βέβαια, ποινικό αδίκημα, όπως θα έπρεπε κανονικά! Ειδικά στην Ελλάδα.

Επιθετικός-πολέμαρχος κατά Ολυμπιακού και ελληνικού ποδοσφαίρου

Τέλος πάντων. Το θέμα μας τώρα δεν είναι οι Βαρδινογιάννηδες, αλλά ο Σισέ. Ο οποίος πέρα από την αγωνιστική παρουσία του, θυμόμαστε όλοι ότι είχε εξελιχθεί και σε "πρέσβη", εκφραστή παραπάνω μίσους μεταξύ των δύο "αιωνίων".

Προφανώς και είχε χρησιμοποιηθεί – χάρη στο ισχυρό λαϊκό έρεισμα που διέθετε – και ως "πολεμική μηχανή" στην κόντρα του Πατέρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Γάλλος ήταν εκείνος που έβγαινε μπροστά, ακόμα κι όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ έγινε πρώην, αλλά ωστόσο ήταν παγκοίνως γνωστό ότι εξακολουθούσε να κινεί τα νήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην εξέδρα.

Κι αυτό, όπως είπαμε και παραπάνω, λόγω των σχέσεων του με τον Σισέ και τους σκληροπυρηνικούς Παναθηναϊκούς.

Ακόμα κι όταν έφυγε από την Ελλάδα, ο Σισέ συνέχιζε – πότε με δηλώσεις ή συνεντεύξεις, πότε με τη χρήση του twitter στην οποία επίσης είναι "μανούλα" - να καταφέρεται εναντίον του Ολυμπιακού και του προέδρου του, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίζοντας ένα μάλλον φτηνό παιχνίδι στην πλάτη της χώρας όπου έφαγε ψωμί. Και δεν μιλάμε για κανένα …ξεροκόμματο, αλλά για …τόνους φρατζόλας.

Του λέει λοιπόν, προφανώς ο Πατέρας του Αλαφούζου: "Θέλεις να τη σώσεις την παρτίδα;". "Να ξεχαστούν ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Λέτο, ο Βύντρα, ο Λάζαρος, ο Μπουμσόνγκ" μια στρατιά από …πουλημένους ποδοσφαιριστές, που "μαγάρισαν" τη βαριά φανέλα της ομάδας;

Να μη θυμάται ο κόσμος τις ντροπές της Βέροιας, του Πανθρακικού, το -22 από τον Ολυμπιακό την πρόσληψη του "δάσκαλου" Φάμπρι και το εν γένει κατάντημα του "τριφυλλιού";

"Φέρε τον Σισέ πίσω". Έτσι κι αλλιώς, ύστερα από τέτοια "σφαγή" στην Παιανία, το …αίμα ρέει και οι οικονομίες γίνονται. Μόνο ο Λέτο, 1 εκατομμύριο χάρισε στην ΠΑΕ για να σηκωθεί να φύγει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο το παλικάρι, εφόσον είναι καλά στην υγεία του!

Πόσα πια να θέλει ο Γάλλος επιθετικός για να γυρίσει μετά Βαΐων και Κλάδων, να παίξει πάλι μπάλα ένα τετράμηνο στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα που κατά τα λοιπά το συκοφαντεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί;

Αρχηγός θα είναι. Και δεν εννοώ μόνο το περιβραχιόνιο. Ποιος Αλαφούζος, Παναγόπουλος και – πώς τον είπαμε; - προπονητής Φάμπρι; Σισέ και ξερό ψωμί για το λαό.

Κι αν δεν υπάρχει πια κανείς να του δώσει και μια μπαλιά της προκοπής για να σκοράρει, τι μ΄ αυτό; Θα είναι ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού για όλα και απέναντι σε όλους.

Έχει τον τρόπο του αυτός να προκαλεί. Άμα δεν του …περισσεύει καμιά εμπρηστική "ατάκα" ή κανένα …δημόσιο βρισίδι, όπως τότε, στη συνέντευξη Τύπου μετά από εκείνο το ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενεργοποιεί τη φυσική εκκεντρικότητα του: Βάζει μια φούστα και κάνει clubbing με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο "μοντελάκι του". Ενίοτε κάνει και τον dj ή τον τραγουδιστή.

Γι΄ αυτό του υπέδειξε του Αλαφούζου ο Πατέρας να φέρουν πίσω τον έτσι κι αλλιώς τελειωμένο από καιρό στην ΚΠΡ, Τζιμπρίλ. Τα κάνει όλα και συμφέρει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags