Facebook Pixel Αν ο Φέισα ήταν σταθερός...
| 2013-02-10 10:38:00

Αν ο Φέισα ήταν σταθερός...

Αν ο Φέισα ήταν σταθερός...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το επιτυχημένο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού και την έκπληξη με τον Φέισα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην Τρίπολη.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε με νίκη στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Ισπανός τεχνικός των πειραιωτών επιφύλασσε μια έκπληξη στη βασική ενδεκάδα καθώς ναι μεν όλοι περίμεναν Παπάζογλου και Φετφατζίδη στο βασικό σχήμα, ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που «έβλεπαν» τον Λιούμπομιρ Φέισα στη βασική ενδεκάδα.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού όμως επέλεξε τον Σέρβο για τον άξονα της μεσαίας γραμμής (αφήνοντας στον πάγκο τελικά τον Σιόβα) και αν μη τι άλλο ο Φέισα έκανε πολύ καλό παιχνίδι.

Ο διεθνής μέσος των πρωταθλητών έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να είναι κοντά οι γραμμές της ομάδας του, στοιχείο στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο 50χρονος τεχνικός στις πρώτες προπονήσεις του στου Ρέντη και ο Φέισα έκανε (και με το παραπάνω) τη δουλειά για την οποία τον έβαλε στο βασικό σχήμα ο προπονητής του.
Ο 25χρονος μεσοαμυντικός ήταν εξαιρετικός και δεν επέτρεψε στους (πολύ καλούς) μέσους του Αστέρα να βρουν διαδρόμους και ν' απειλήσουν με κόντρα επιθέσεις την άμυνα του Ολυμπιακού. Με λίγα λόγια ο Φέισα ήταν ο «στυλοβάτης» των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή και ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του λιμανιού δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Αρκάδες.

Κανείς δεν αμφιβάλει για τις δυνατότητες του Φέισα και το τι μπορεί να προσφέρει ο Σέρβος στην καλή του μέρα στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα όμως με τον συγκεκριμένο παίκτη είναι πως όλες οι «μέρες» του δεν είναι καλές ή για την ακρίβεια άλλες φορές ο Φέισα είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και άλλες ψάχνει να τον βρει κάποιος στο γήπεδο.
Για την αξία του όπως προαναφέραμε δεν τίθεται θέμα. Και ο Βαλβέρδε «είδε» πράγματα στον Σέρβο και τον έβαλε βασικό σε δύο πολύ σημαντικά εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, με Άρσεναλ και Ντόρμουντ αλλά και ο Μίτσελ στο πρώτο του ματς σαν προπονητής των πρωταθλητών, του εμπιστεύτηκε θέση στο βασικό σχήμα.

Μην ξεχνάμε ότι και το καλοκαίρι επί Ζαρντίμ ο Σέρβος ήταν η βασική επιλογή του Πορτογάλου μέχρι και το φιλικό με τη Νάπολι στην Ιταλία αλλά μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στο Σαν Πάολο, τον «έφαγε» ο πάγκος. Το ζητούμενο λοιπόν από τον Σέρβο μέσο είναι ν' αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοση του και να μην είναι μια του ύψους και μια του βάθους. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να το πετύχει αλλά ίσως τώρα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα. Το αν με τον Μίτσελ στον πάγκο ο Φέισα μπορέσει να βρει ένα σταθερό ρυθμό θα φανεί στα επόμενα ματς των πρωταθλητών.

REDάκια

*Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε την ευκαιρία από τον Μίτσελ και ξεκίνησε βασικός στο χθεσινό παιχνίδι αλλά η απόδοση του νεαρού μεσοεπιθετικού ήταν απογοητευτική. Καμία πρωτοβουλία να παίξει ένας μ' έναν τον προσωπικό του αντίπαλο αν και του δόθηκε αρκετές φορές η ευκαιρία, δεν «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή από το δεξί άκρο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και γενικότερα δεν μπόρεσε να έχει συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

*Σε αντίθεση με τον «Φέτφα», ο Βλαχοδήμος που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε αισθητή την παρουσία του παίζοντας στα δεξιά της επιθετικής τριάδας των πρωταθλητών. Έκανε αρκετές κούρσες από τα δεξιά για να κάνει σέντρα στην περιοχή, άλλες φορές πήρε τη μπάλα και έκλινε προς την περιοχή για να παίξει το ένα – δύο με συμπαίκτη του.
Τον ένιωσε για τα καλά η αντίπαλη άμυνα. Βέβαια εδώ μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί κάποιος ότι το διάστημα που έπαιξε ο Βλαχοδήμος ο Αστέρας ήταν στο γήπεδο με δέκα παίκτες, αλλά όταν ένας παίκτης είναι σε καλή βραδιά φαίνεται από πολύ απλά πράγματα και ο νεαρός μέσος έδειξε χθες πως εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής.

*Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Τάσο Παπάζογλου που ανταποκρίθηκε με επιτυχία σαν δεξί μπακ και η αλλαγή του ήταν απλά θέμα τακτικής προκειμένου να παίξει ο Ολυμπιακός 4-4-2 και όχι ότι ο Μίτσελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του νεαρού αμυντικού.

*Σε ότι αφορά τον Μασάντο η παρουσία του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική ενώ και ο Χολέμπας δε βοήθησε πολύ στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του καθώς παρά το ότι έκανε αρκετές κούρσες για να δώσει στήριγμα στον Αμπντούν, οι περισσότερες ενέργειες του ήταν επιπόλαιες.
*Για το γκολ του Μήτρογλου, απλά εντυπωσιακό.

*Σε ότι έχει να κάνει με τον Μίτσελ, κανείς δεν μπορεί να πει πράγματα για έναν προπονητή από το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο μιας ομάδας. Θα περιμένουμε να δούμε στη συνέχεια τι μπορεί να δώσει ο Ισπανός στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags