Ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρία συμφερόντων του Dimera Ltd συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου που άνοιξε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 15 Οκτωβρίου. Σε εκείνη την Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ότι το ποσό που απαιτείται είναι… 14.976.000. Όπως γίνεται αντιληπτό σήμερα ο Σαββίδη κάλυψε αυτό το ποσό στο 100%.
Η κίνηση αυτή έγινε δύο ημέρες πριν τελειώσει ο ένας μήνας παράτασης που πήρε η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία ολοκληρώνονταν αρχικά στις 15 Ιανουαρίου και πήγε στις 15 Φεβρουαρίου. Τυπικά λοιπόν η αύξηση αυτή κλείνει την Παρασκευή.
Με αυτό το ποσό των 14.976.000 το ποσοστό μετοχών του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ φθάνει σήμερα στο 70-72 % και θα καθοριστεί πλήρως την Παρασκευή όταν θα κλείσει η διαδικασία στην οποία (θεωρητικά πάντα) μπορεί και κάποιος άλλος να συμμετέχει.
Το ποσοστό αυτό καθιστά τον Ιβάν Σαββίδη απόλυτο κυρίαρχο της εταιρείας, μια και ξεπέρασε τα κομβικά 2/3 μετοχών που απαιτούνται για να παίρνει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση.
Τα χρήματα αυτά που σήμερα κατατέθηκαν, εξασφαλίζουν πολύ μεγάλη ρευστότητα στην ΠΑΕ η οποία μπορεί να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις. Δεν αφορούν όμως και δεν πρέπει να συγχέονται με το κομμάτι των χρεών προς το δημόσιο. Άλλη υπόθεση εκείνη και άλλα τα σχέδια για την πληρωμή-λύση που όπως όλοι γνωρίζουν είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο