Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τον σημαντικό ρόλο τού Ιβάν Σαββίδη στην κόντρα Δώνη- Γκαρσία και για το ότι θα ήταν εύκολο (με την πιο άμεση και γρήγορη παρέμβασή του) να σβήσει... φωτιές στην ομάδα πριν καν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους. Κι η δήλωση τού μεγαλομετόχου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

Ο Σαββίδης κατάλαβε ότι τα πράγματα... εκτροχιάστηκαν από τις ράγες της ομαλής λειτουργίας για μια ομάδα κι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει κάτι για το οποίο... βούιζαν τα δημοσιογραφικά γραφεία. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Γκαρσία «έστησε» τον μεγαλομέτοχο, όταν εκείνος του ζήτησε να συναντηθούν (μετά την πρώτη μεγάλη κόντρα με τον Δώνη, στις αρχές Φλεβάρη) κι ο Ουρουγουανός δεν το δέχτηκε.

Τι ακριβώς ανέφερε ο Σαββίδης στην γραπτή του τοποθέτηση για το θέμα; Ακριβώς αυτό: «Εμείς από την πλευρά μας είχαμε άλλα σχέδια για εκείνον. Του προτείναμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ωστόσο ο ίδιος πήρε διαφορετική απόφαση, χωρίς να το συζητήσει καν μαζί μου, μολονότι του είχα προτείνει να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε».

Επομένως ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή για να ξεκαθαρίζουμε το θέμα: αν ο Δώνης ήθελε να «φάει» τον Γκαρσία θα μπορούσε να το κάνει μόνος του; Η απάντηση είναι «όχι». Αν ο Δώνης ήθελε να διώξει τον Γκαρσία, με τη βοήθεια τού Τσιστιακόφ, μπορούσε αυτό να γίνει; Και πάλι η απάντηση είναι «όχι».

Το τελικό «Ο.Κ.» για την απομάκρυνση τού Ουρουγουανού το έδωσε ο μεγαλομέτοχος και λογικά (και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε) αυτό συνέβη επειδή τον «έστησε» στο ραντεβού που ζήτησε να κάνει με τον Ουρουγουανό για να τελειώσει η «κρίση» στην ομάδα.

Αρα αυτοί που... κυνηγάνε τον Δώνη για τον Γκαρσία, ίσως πρέπει να το σκεφθούν καλύτερα και να το συζητήσουν με τον Σαββίδη, ο οποίος παραδέχθηκε σήμερα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ότι ο ίδιος πήρε την απόφαση για να απομακρυνθεί ο παίκτης - σημαία της ομάδας.

Υ.Γ.: Οσο κι αν ο Γκαρσία δεν άντεξε (λόγω ψυχολογικής κούρασης από τα όσα συνέβησαν και για να μην προκαλέσει ζημιά στον αγαπημένο του σύλλογο) την Τετάρτη να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τις αιτίες (με ονόματα) που τον ανάγκασαν να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να πει ορισμένα πράγματα για την υπόθεσή του, μια κι έχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι γι΄ αυτόν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης κι αυτός δεν το είχε πράξει για τον εαυτό του...

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από την πλευρά του Γκαρσία, θα εκδοθεί (άμεσα) ανακοίνωση από τον Ουρουγουανό. Τι θα αανφέρει αυτή; Το αυτονόητο: Οτι δεν του μεταφέρθηκε ποτέ η βούληση τού μεγαλομετόχου για συνάντηση μαζί του. Επομένως τα σενάρια είναι συγκεκριμένα: ή κάποιος από τους δύο λέει ψέματα ή ο άνθρωπος που ανέλαβε να μεταφέρει το αίτημα του μεγαλομετόχου στον Γκαρσία, δεν το έκανε ποτέ. Πού θα πάει... Κάποτε θα λάμψει η αλήθεια.

Πηγή: Sportday.gr