Facebook Pixel Έτσι θα παίζει ο Βονόρτας
| 2013-04-02 11:11:00

Έτσι θα παίζει ο Βονόρτας

Έτσι θα παίζει ο Βονόρτας

Tι σύστημα και ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού;

Αμεσες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει ο Γιάννης Βονόρτας προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα και την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στα ματς που απομένουν.

Ο Ελληνας τεχνικός, που έπιασε δουλειά και παρουσιάστηκε χθες στην Παιανία στους παίκτες της ομάδας, θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναφέρει ως διάταξη το 4-3-3 -αφήνοντας στην άκρη το 4-2-3-1 που είχε καθιερώσει ο Φάμπρι και παλαιότερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα- και θα τοποθετήσει ταυτόχρονα τον Ιμπραήμ Σισοκό στον άξονα, όπως ακριβώς συνέβαινε επί των ημερών του Χουάν Ραμόν Ρότσα του οποίου άλλωστε ήταν ο άμεσος συνεργάτης.

Ο Βονόρτας εξ αρχής πίστευε πως υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία των «πράσινων» και η ποιότητα του Σισοκό μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και να απελευθερώσει την ομάδα, δίνοντάς της «ποικιλία» ανάπτυξης και τη δυνατότητα να παίζει τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα.

Βάρος θα ρίξει και στον παράγοντα ψυχολογία στη λογική του ότι πρώτα και πάνω απ' όλα θα πρέπει οι παίκτες να ευχαριστιούνται το παιχνίδι και ταυτόχρονα να αγωνίζονται με περισσότερη επιθετικότητα. Να μην περιμένουν τον αντίπαλο στην άμυνά τους, αλλά να πρεσάρουν ψηλά για να κλέψουν την μπάλα και να την κυκλοφορούν με ταχύτητα και λογική να δημιουργήσουν ρήγματα στον αντίπαλο.

Οσον αφορά τους νέους από την ακαδημία, δεν πρόκειται να γίνει κάτι απότομα και αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι τον Χουχούμη στη θέση του αριστερού μπακ και υπό προϋποθέσεις τον Λαγό από τη στιγμή που θα απουσιάζει και πάλι ο Σο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags