Ανοιχτό παράθυρο για την εμπλοκή του στην ΑΕΚ άφησε για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει και θα βοηθήσει την ομάδα του εξωθεσμικά, μόνο αν υπάρξει κάποια συνολική προσπάθεια απ' όλους και λογικά με τη συμμετοχή κάποιων εκ της μετοχικής ομάδας του 2004.

«Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητά μου και σε καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να κάνω κίνηση για να μπω στην ΑΕΚ και να την αναλάβω μόνος μου. Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος και τα χρέη των προηγούμενων που δεν γίνεται να πέσουν στο κεφάλι μου, αλλά και πολλοί ακόμα λόγοι» επανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε φίλους του παράγοντες τους οποίους συνάντησε στο περιθώριο της κηδείας του πολύ καλού του φίλου, Πέτρου Θεοδωρίδη στη Θεσσαλονίκη στην οποία πήγε μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ευκαιρίας δοθείσης ο πρώην διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ρωτήθηκε από άλλους παράγοντες, αν έχουν την παραμικρή βάση τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιθανότητα διοικητικής επιστροφής του στην Ενωση.

«Το έχω πει και αυτό ισχύει. Αν γίνει κάποια συνολική προσπάθεια, αν οργανωθεί κάτι καλό με τη συμμετοχή όλων, τότε έχω πει ότι θα βοηθήσω. Αυτό θα το κάνω. Αλλά να μπλέξω μόνος μου και να αναλάβω εγώ τις αμαρτίες άλλων, αυτό αποκλείεται» ήταν η ξεκάθαρη θέση που εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Είναι πάντως δεδομένο ότι στο χώρο των παλιών παραγόντων της ΑΕΚ υπάρχει κινητικότητα, όπως και από την πλευρά του Ντέμη Νικολαϊδη. Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει να οργανωθεί κάποια ενωτική προσπάθεια, ενδεχομένως με τη συμμετοχή και κάποιων εκ των μετόχων του 2004 (περίπτωση Παππά που παρακολουθεί τις εξελίξεις) και στο ενδεχόμενο αυτό μετάσχει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο πρώην παράγοντας είναι ενήμερος και για την προσπάθεια του Βιντιάδη, πιστεύει ότι οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς απέναντι στην ΑΕΚ αλλά εκτιμά ότι δύσκολα θα βρει τα χρήματα από εκείνους που του έχουν τάξει ότι θα συνδράμουν.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται κάτι σαν τη λύση ανάγκης που είχε δοθεί στην ΑΕΚ με την υπηρεσιακή διοίκηση Γενεράκη το 1991, όταν είχε παραιτηθεί ο Στράτος Γιδόπουλος και ο τότε μεγαλομέτοχος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ήταν ανενεργός.

Ετσι κι αλλιώς η περίπτωση να γίνει συνάντηση όλων των μετόχων της ομάδας του 2004 με τον Μελισσανίδη προκειμένου να καταστρωθεί ένα πλήρες και βιώσιμο σχέδιο για το μέλλον της ΑΕΚ έχει μάλλον αποκλειστεί. Το σενάριο έπαιξε και το καλοκαίρι και πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά παρέμεινε σενάριο παρά την ενεργοποίηση και σημαντικών στελεχών από το συνδεσμιακό κίνημα της Ενωσης.

Πηγή: Goal