Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα το πρωί ο Γιάννης Αναστασίου και το βράδυ θα δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ για να πάρει μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα στην αναμέτρηση με τη Βέροια, λίγα 24ωρα πριν αναλάβει κι επισήμως τις τύχες του Παναθηναϊκού.

Ο εν δυνάμει (νέος) τεχνικός του «τριφυλλιού», μετά την Αγγλία, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ολλανδία (που αποτελεί τη βάση του εδώ και πολλά χρόνια) ώστε να προχωρήσει τον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλευρό του ήταν και ο Γιάννης Σαμαράς (επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή), με τον οποίον τσέκαραν κι έκαναν από κοινού επαφές με διάφορους μεταγραφικούς στόχους των «πράσινων», προκειμένου να τρέξουν τις πρώτες κινήσεις του Παναθηναϊκού.

Την περασμένη Κυριακή ο διευθυντής της ακαδημίας της Παιανίας (που είναι ξεκάθαρο πλέον πως θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο οργανόγραμμα του «τριφυλλιού») αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά της Πολωνίας, στο οποίο πήραν μέρος οι Παμπαίδες του Παναθηναϊκού, έφυγε για την Ολλανδία, όπου παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έχοντας στενή συνεργασία με τον Αναστασίου (τους δένει, άλλωστε, πολυετής φιλία). Εκεί έκαναν σειρά επαφών για διάφορους ποδοσφαιριστές από την Eredivisie που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. Και οι δυο τους έχουν άριστη γνώση της ολλανδικής αγοράς και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα απασχολήσουν σοβαρά το «τριφύλλι».

Ο Αναστασίου είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα κόντρα στη Βέροια παρέα με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- θα ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας τους (για την επόμενη τριετία) τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Στο τεχνικό τιμ, εκτός από τον Γιάννη Βονόρτα που θα μείνει ως άμεσος συνεργάτης, θα προστεθεί ένας βοηθός που θα φέρει μαζί του ο Αναστασίου (πιθανότατα από την Αγγλία) κι ένας γυμναστής, ενώ θα παραμείνει και ο νυν γυμναστής Βασίλης Καλαποθαράκος.

Το νέο τιμ αναμένεται, πάντως, να πιάσει κι επισήμως δουλειά μετά το Πάσχα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό στις προπονήσεις των επόμενων ημερών να δίνει κανονικά το «παρών» στην Παιανία και ο Αναστασίου προκειμένου να σχηματίσει ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της σημερινής ομάδας.

Πηγή: Goal