Στην πραγματικότητα, το ραντεβού Σαββίδη – Γκαρσία δεν ήταν έκπληξη καθώς «ψηνόταν» τον τελευταίο καιρό.

O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πριν από 2-3 μήνες είχε «υπογράψει» την απόφαση των υπευθύνων του αγωνιστικού τμήματος να τελειώσουν τον Γκαρσία και ουσιαστικά να τον εξωθήσουν σε αποχώρηση.

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η απόφαση ήταν του Δώνη, ο οποίος έπεισε τον Τσιστιακόφ, με τους Βρύζα και Γεωργιάδη να μην αλλάζουν την άποψη του Λιθουανού. Ίσως και να μη μπορούσαν.

Ο Σαββίδης μάλλον είχε συνειδητοποιήσει στο μεσοδιάστημα ότι μάλλον δεν έπρεπε να «υπογράψει» αυτή την απόφαση και τον τελευταίο καιρό είχε αποφασίσει να ανοίξει και πάλι αυτόν τον φάκελο.

Η χρονική στιγμή που το έκανε δεν είναι τυχαία, καθώς ήθελε πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά να δρομολογήσει την επιστροφή του Γκαρσία, για ευνόητους λόγους.

Το ότι ρόλο σ΄ αυτή την εξέλιξη έπαιξε και ο Ζαγοράκης, είναι δεδομένο, ωστόσο η απόφαση είναι του Σαββίδη κι αυτός αποφάσισε να πάρει την υπόθεση πάνω του και να ανοίξει και πάλι την πόρτα του ΠΑΟΚ στον Ουρουγουανό.

Άλλωστε, και στο σημερινό ραντεβού, που έγινε στο «Μακεδονία Παλάς», παρόντες ήταν μόνο οι δυο τους, ο Σαββίδης και ο Γκαρσία. Ο Ζαγοράκης ήταν σε άλλο χώρο, όπως και ο Τσιστιακόφ, ενώ ο Βρύζας δεν ήταν καν στο ξενοδοχείο, αλλά στην Τούμπα.

Πηγή: paok24.com