Facebook Pixel Το σημαδιακό "1" στη φανέλα του Στέφενς
| 2013-06-27 12:24:00

Το σημαδιακό "1" στη φανέλα του Στέφενς

Το σημαδιακό "1" στη φανέλα του Στέφενς

Η τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Σαββίδης προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην εκπλήρωση των στόχων του και η πρόθεσή του να χρίσει "αστέρι" της ομάδας τον Ολλανδό προπονητή. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου. 

Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από την συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την παρουσίαση του Χουμπ Στέφενς. Κυρίως για τον τρόπο που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσεγγίζει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ανέβει στην κορυφή. Ας συνοψίσουμε, λοιπόν, για να διαπιστώσουμε πως θα κινηθεί ο "Δικέφαλος", τουλάχιστον, την επόμενη σεζόν.

Πρώτα γερές βάσεις, μετά τα μεγάλα ονόματα

"Αν ξοδέψουμε πολλά λεφτά για παίκτες δε θα μπορέσουμε να επενδύσουμε όπου θέλουμε. Αν ένα πολύ μεγάλο όνομα έρθει στον ΠΑΟΚ, θα κατέβει σε λίγους μήνες, λόγω έλλειψης σοβαρής υποδομής για τη στήριξη των παικτών. Η δουλειά μου είναι τώρα, ο κύριος στόχος, είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ και η προοπτική, χωρίς να είναι εις βάρος των επενδύσεων", είπε ο Ιβάν Σαββίδης και είναι ξεκάθαρο πως πρώτα θέλει να βάλει γερές βάσεις, με προπονητικό κέντρο, κατάλληλο γήπεδο και έμπειρο προπονητή και μετά να "προσκαλέσει" λαμπερούς ποδοσφαιριστές να έρθουν στον "Δικέφαλο".

Προτεραιότητα το προπονητικό κέντρο

"Η ομάδα που βάζει υψηλούς στόχους πρέπει να έχει και υποδομή. Δεν έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Και εμείς ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Την περίοδο των πλέι οφ, η φυσική κατάσταση των παικτών δεν τους επέτρεπε να παίξουν 90 λεπτά, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς δε μπορούσαν να κάνουν καλή αποθεραπεία", τόνισε, άλλωστε, δείχνοντας ότι θεωρεί πως το προπονητικό κέντρο είναι το άλφα και το ωμέγα για μία ομάδα.

Κατάλληλο γήπεδο

"Πρέπει να επενδύσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο που ήδη υπάρχει. Εχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά και δε θέλω να είμαι υπεύθυνος για κάποιες τραγωδίες. Θα επενδύσουμε στην ασφάλεια του γηπέδου, για να ενισχύσουμε το πλαίσιο του γηπέδου, να διορθώσουμε την υποδομή του. Εχουμε ξεκινήσει με τις καθημερινές συνθήκες των ποδοσφαιριστών που τώρα νομίζω είναι πολύ καλές. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε" επεσήμανε, φανερώνοντας τις προθέσεις του για το γήπεδο της Τούμπας.

"Αυτό που κατάφεραν οι Γερμανοί"

Ο Ιβάν Σαββίδης έφερε για παράδειγμα την αντεπίθεση των Γερμανών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για να δείξει πως δεν κερδίζουν πάντα τους τίτλους οι ομάδες με τους θεωρητικά καλύτερους παίκτες και να δώσει το στίγμα του για το πως αντιλαμβάνεται τον νέο ΠΑΟΚ. "Οι Γερμανοί κατάφεραν να δείξουν ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι δευτερεύουσες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οταν κερδίσαμε το EURO, κερδίσαμε καλύτερες ομάδες. Η δική μας δουλειά είναι να πετύχουμε κάτι τέτοιο", τόνισε.

Νούμερο "1" ο Στέφενς

Είναι προφανές, εξάλλου, πως ο νέος ΠΑΟΚ θα είναι ομάδα του προπονητή, με την έννοια πως ο Ιβάν Σαββίδης προτίμησε την πρώτη του, ουσιαστικά, χρονιά στον "Δικέφαλο" να επενδύσει στον πάγκο και παράλληλα να στείλει το μήνυμα, πως πριν έρθουν συμφωνίες με μεγάλα ονόματα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις για να τα στηρίξει.

Ο Ολλανδός προπονητής αναμένεται να είναι το απόλυτο αφεντικό και να έχει λόγο στις περισσότερες των αποφάσεων, ώστε ο ΠΑΟΚ που θα χτιστεί να φέρει την σφραγίδα του. Αυτή είναι η επιθυμία του Σαββίδη, αφού, όπως δήλωσε, στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πετύχει να κερδίζει καλύτερες ομάδες μέσα από την δουλειά και όχι, απαραίτητα, μέσα από επενδύσεις.

Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν θα κινηθεί για παίκτες με "βαρύ" βιογραφικό, αλλά, όπως φάνηκε, μέλημά του είναι ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει μέσα από το σύνολο και έχοντας για μεγάλο του "αστέρι" τον προπονητή.

Πηγή: olapaok.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags