Το αφεντικό της ΑΕΚ παραχώρησε σήμερα την πρώτη του συνέντευξη Τύπου αποκαλύπτοντας ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει την ονομασία "Αγιά Σοφιά"!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

"Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα, το καταλαβαίνετε όλοι, είναι πολύ διαφορετικό απ΄ όλα τα προηγούμενα. Είναι από το μηδέν και με την ΑΕΚ στην Γ΄ εθνική. Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος με αυτή την οδυνηρή κατάληξη της απαραίτητης αυτοκάθαρσης. Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ΄ εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες. Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Αντιθέτως είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι΄ αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα παλάτι. Για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά. Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ" όλους. Και αλίμονο σ΄ εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει. Έχουμε ανάγκη την ενότητα. Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ΄ όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο ανέγερσης του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα. Τα χρήματα θα τα βρούμε και θα ξεκινήσουμε σύντομα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Η απάντηση μας, θα είναι μεγάλη συμμετοχή μας σ΄ αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Επίσης κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, θα γίνεται αυτόματα μέλος της ερασιτεχνικής. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά. Υπάρχει μόνο ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο. Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ με αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα. Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος".

Υπάρχει πρόβλεψη πότε θα αρχίσουν τα έργα του γηπέδου;

"Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες. Θέλω να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για την ομάδα δεν έχω να πω κάτι. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα, με Έλληνες παίκτες που ξεκινάει από τη Γ' Εθνική".

Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που σας οδήγησαν να μπείτε στην ΑΕΚ;

"Δεν βγαίνει να γυρίσουμε πίσω. Δεν θέλω να γυρίσουμε πίσω. Επόμενο ήταν να πηγαίνω στο γήπεδο και να τη βλέπω. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα. Αυτή είναι η θέση μας".

Τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο;

"Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει και ο Ιταλός αρχιτέκτονας, το απόγευμα έχουμε μίτινγκ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό απ' όλα τα άλλα".

Πόσο φερέγγυο θεωρείται το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν θα πάρετε πρωτοβουλίες;

"Είναι νωρίς να απαντήσω σε αυτό. Η ΑΕΚ φέτος θα παίζει με τον... Αετό Βούλας. Σε δύο χρόνια που θα είμαστε στη Σούπερ Λίγκα να μου κάνετε τότε την ερώτηση".

Ποιοι βοηθούν για το γήπεδο;

"Είναι πολλοί που δουλεύουν γι' αυτό το γήπεδο. Και ο Παππάς και ο κ. Πόλυς. Είναι πολλοί άνθρωποι. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε γι' αυτό. Την προσπάθεια απ' όλους τη θέλω μόνο για το γήπεδο. Δεν θέλω τίποτα άλλο".

Μπορεί να γίνει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια;

"Εμείς δε ζητάμε τίποτα απ' ότι είχαμε: Δεν θέλω καμία εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Ό,τι λέει ο νόμος και οι κανονισμοί. Θέλουμε ένα γήπεδο να παίζει η ομάδα μας εκεί όπως παλιά."

Έχετε σχέδιο για προπονητικό κέντρο;

"Αυτή τη στιγμή έχουμε τα Σπάτα. Αν τα Σπάτα δεν μας χωρέσουν, θα το δούμε με τον καιρό. Μην τρελενόμαστε... Ας φτιάξουμε το γήπεδο και μετά...".

Το γήπεδο θα παραμείνει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ;

"Ό,τι κι αν γίνει το γήπεδο και αυτό που θα φτιαχτεί θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Από τον κανονισμό της βέβαια η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδα. Θα δημιουργηθεί μία εταιρεία. Αλλά θα ανήκει στην Ερασιτεχνική".

Υπάρχει plan b για το γήπεδο, αν δεν μπορεί να γίνει γήπεδο;

"Όχι δεν υπάρχει plan b! Το γήπεδο θα γίνει εκεί! Δουλεύουμε σε αυτό το πλάνο, για να είμαστε έτοιμοι ώστε να μη μας σταματήσει κανείς. Ένα απλό γήπεδο, όπως ήταν θέλω να φτιάξουμε. Να παίζουμε εκεί".

Για τον ΟΠΑΠ;

"Εδώ είμαστε για την ΑΕΚ. Όταν μιλήσω για τον ΟΠΑΠ, ελάτε να με ρωτήσετε. Άσε τον ΟΠΑΠ".

Για τις Ακαδημίες και που θα προπονούνται οι μικροί;

"Το κοιτάει το τμήμα των Ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα".

Για τα σχέδια και την ενημέρωση προς το Δήμο για το γήπεδο:

"Όταν είμαστε έτοιμοι με σχέδια θα πάμε, τον επόμενο χρόνο και θα τους τα παρουσιάσουμε. Θέλουμε γήπεδο όχι για δύο ώρες, αλλά ένα γήπεδο που να δώσει ζωή στη Φιλαδέλφεια 7 μέρες την εβδομάδα"

Για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ;

"Βαδίζουμε να προχωρήσουμε το γήπεδο, θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε δύο χρόνια στην Α' Εθνική. Δεν διανοούμαι ότι δεν θα είμαστε. Πολύ... κουφό το ακούω αυτό που μου λέτε".

Άξιζε ο κόσμος να περιμένει και να βιώσει όλα αυτά για να έρθει τώρα ο Μελισσανίδης;

"Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα που ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να την πάρει έτσι, έχοντας στο μυαλό του και το γήπεδο. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε στη Γ' Εθνική. Μη γυρίζουμε όμως πίσω. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ΑΕΚ, όπως την θέλουμε όλοι. Δεν είμαι λογιστής, ούτε μπήκα στα νούμερα τώρα... Να γυρίζουμε πίσω τώρα και να κλαίμε τον... νεκρό. Με τα παλιά μόνο διχόνοια βάζουμε"

Ποιος ο στόχος για εσάς για την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια και αν έχετε στόχο των αριθμό των διαρκείας.

"Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Δεν με ενδιαφέρει να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική. Το πρωτάθλημα κι... εγώ να παίξω στη Γ' Εθνική θα το πάρω. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με προοπτική. Όλοι θα κριθούμε. Και οι κύριοι που είναι δεξιά μου κι αριστερά μου".

Το όνομα του γηπέδου;

"Το ιδρυτικό θα λέγεται "Αγιά Σοφιά" το εμπορικό θα το δούμε".