Facebook Pixel Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πώληση "Φέτφα"!
| 2013-09-06 12:32:00

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πώληση "Φέτφα"!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πώληση "Φέτφα"!

Δεν μπορούσε να πει «όχι» ο Ολυμπιακός στον Φετφατζίδη. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Διαβάζοντας ορισμένα από τα μηνύματα που εμφανίζονταν μπροστά μου, στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την ώρα που κουβέντιαζα στον αέρα με τον Κώστα Νικολακόπουλο σχετικά με το ενδεχόμενο

παραχώρησης του Γιάννη Φετφατζίδη από τον Ολυμπιακό στην Τζένοα επιβεβαίωνα την αντίληψή μου σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού με την περίπτωσή του. Ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του ένα παιδί που έβλεπε μπροστά του μια ευκαιρία καριέρας, με τη μετανάστευσή του στην Ιταλία για να παίξει στη Serie A, και μια ευκαιρία ζωής για να αποκατασταθεί οικονομικά χάρη στις απολαβές του συμβολαίου που του πρότειναν οι Ιταλοί, της τάξης μεγέθους των 800 χιλιάδων ευρώ.

 

 

Δεν μπορούσε να μην πει «ναι» στην παραχώρηση του «Φέτφα» ο Ολυμπιακός και θα έπρεπε να το κάνει ακόμη και αν έβλεπε τον Μίτσελ να επιμένει στην παραμονή του. Δεν μπορούσε να πει «όχι», αφενός επειδή δεν θα μπορούσε να προσφέρει αυτά τα χρήματα στον Φετφατζίδη και αφετέρου επειδή είναι προς όφελος της ΠΑΕ, επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά, να παραχωρεί, πουλώντας ακριβά σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, παιδιά που βγάζει από την ακαδημία του.

 

 

 

Ο Φετφατζίδης είναι το πρώτο προϊόν της ακαδημίας του Ολυμπιακού που πωλείται ακριβά σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο πρώτος που ανοίγει την κουβέντα σε επίπεδο ευρωπαϊκό, σχετικά με το αν αυτή η ακαδημία παράγει ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου. Κι αν τα καταφέρει, αν διακριθεί και ανελιχθεί στην κοινωνία του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Φετφατζίδης θα γίνει μια ζωντανή διαφήμιση της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

 

 

Πέρα από τα παραπάνω, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ είναι ταβάνι για τη σημερινή εποχή, για έναν ποδοσφαιριστή με τις συμμετοχές του Φετφατζίδη. Δεν της λες όχι αυτής της προσφοράς, παρά μόνον αν έχεις τη βεβαιότητα ότι θα προκύψει κάτι πολύ καλύτερο στο εγγύς μέλλον.

 

 

 

Κι ύστερα είναι και η στάση της κερκίδας. Η στάση αυτών που θεωρούσαν «υπερτιμημένο» τον Φετφατζίδη, αυτών που θα ήταν έτοιμοι και να τον «κράξουν» σε μια αποτυχημένη ντρίμπλα, να του χρεώσουν ότι «να, να φύγει ήθελε το κωλόπαιδο, γι' αυτό σέρνεται τώρα».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Ολυμπιακός θα έκανε καλά στην παραχώρηση του Φετφατζίδη ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Εαν, δε, σκεπτόταν και το μήνυμα που στέλνει προς όλους τους Ελληνες πιτσιρικάδες που μαζεύει, το «έλα να σε αναδείξω σε επίπεδο ευρωπαϊκό και δεν θα σου φράξω τον δρόμο για τη μετανάστευσή σου, αν η πρόταση είναι συμφέρουσα» μήνυμα, τότε έπραξε σοφά που του άνοιξε την πόρτα για την Τζένοα.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags