Facebook Pixel Τώρα είναι καβάλα στο άλογο...
| 2013-09-07 13:30:00

Τώρα είναι καβάλα στο άλογο...

Τώρα είναι καβάλα στο άλογο...

Ο Κώστας Καίσαρης γράφειγια τον Γιάννη Φετφατζίδη και τη μεταγραφή του στην Τζένοα, παραδέχεται ότι έπεσε ολοκληρωτικά έξω και περιμένει να δει τι ...ψάρια θα πιάσει.
 

ΚΑΛΜΑ. Μπάστα. Για να μιλήσουμε στη γλώσσα του Τρινκιέρι. Είναι νωρίς στο τουρνουά εκεί στο Κόπερ. Πολύ νωρίς. Για διθυράμβους δηλαδή, ιαχές και άλλες συναφείς υπερβολές στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Μίνιμουμ στόχος της Εθνικής είναι η τετράδα κι ένα μετάλλιο. Για να φτάσει εκεί θα έχουν προηγηθεί έντεκα παιχνίδια. Κι έχουν γίνει μόλις δύο. Αν αρχίσουμε λοιπόν από τώρα τις φωνές στο τέλος θα έχει κλείσει ο λαιμός. Βλέπει ο άλλος τηλεόραση και νομίζει ότι πρόκειται για τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ενώ σ' αυτή τη φάση τα παιχνίδια είναι της πλάκας. Τρεις στους έξι περνάνε όπως είπαμε και χθες. Και σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν αποτελούν μομφή για τον Βασίλη Σκουντή. Για δημοσιογραφάρα μιλάμε. Και του το έλεγα όταν είχε έρθει πιτσιρικάς πριν από τριάντα χρόνια στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Ξεκόλλα λίγο από το μπάσκετ.

Ανοιξε τα μάτια σου και τ' αυτιά σου κι ασχολήσου και με άλλα πράματα. Εχεις τεράστια προσόντα και ικανότητες. Μην περιορίζεσαι στο μπάσκετ». Κατά τα άλλα, όπως έχει πει και η ακαδημαϊκός Αντζελα Δημητρίου «ουδείς άσφαλτος». Δεν έχω κανένα πρόβλημα λοιπόν να αναγνωρίσω ότι στην περίπτωση του Φετφατζίδη έπεσα έξω. Και ολοκληρωτικά μάλιστα. Ποτέ δεν τον πίστεψα. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μισοριξιές. Διάβαζα όλα αυτά περί του Ελληνα Μέσι εδώ και τέσσερα χρόνια και γέλαγα. Τελικά, όμως, γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος.

Ο Ολυμπιακός ενθυλάκωσε τέσσερα εκατομμύρια και ο Φετφατζίδης έκανε μεταγραφή στην Τζένοα. Με ποια προσόντα; Εχει ταχύτητα; Οχι. Εχει σουτ; Οχι. Εχει σταθερή απόδοση, διάρκεια και αντοχή να παίζει 90 λεπτά; Οχι. Εχει μεγάλη πάσα; Οχι. Είναι δυνατός; Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι; Προσφέρει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας; Τίποτα δεν έχει απ' όλα αυτά. Εχει μόνο ντρίμπλα. Και σχετικά μικρό ποσοστό στο να ολοκληρώσει την κάθε προσπάθειά του. Ξεκινώντας δηλαδή να κάνει διείσδυση ντριμπλάροντας έναν δύο ποδοσφαιριστές, να δώσει σωστή τελικά πάσα ή να τελειώσει τη φάση με εύστοχο σουτ.

Γι' αυτό ακριβώς δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Δεν τον βάζανε δηλαδή οι προπονητές. Στο ποδόσφαιρο ωστόσο εύκολα μπορείς να γίνεις μαλάκας. Εσύ να λες και να υποστηρίζεις όλα αυτά και να έρχεται η Τζένοα και να βάζει πάνω στο τραπέζι τέσσερα εκατομμύρια. Ιδού λοιπόν ο Φετφατζίδης καβάλα στο άλογο. Και θα περιμένουμε βέβαια να δούμε τι ψάρια θα πιάσει μέσα στο γήπεδο. Κατά πόσο δηλαδή θα παίξει, θα γίνει βασικός και θα διακριθεί. Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή, για κάθε Παπασταθόπουλο που έπιασε στην Ιταλία υπάρχει κι ένας Νίνης που γύρισε τα πίσω μπρος.

Για κάθε Κονέ ένας Σπυρόπουλος και για κάθε Ελευθερόπουλο, για να πάμε πιο πίσω, κι ένας Τζόρβας. Σίγουρα συνιστά τεράστια επιτυχία για τον Φετφατζίδη αυτή η μεταγραφή. Κι αυτοί που πληρώσανε για να τον αγοράσουνε κάτι είδανε. Δεν είναι λακαμάδες. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε για να τον δούμε να παίζει. Ούτε σίγουρο είναι αυτό ούτε δεδομένο. Και δεν είναι δεδομένα ούτε σε ποδοσφαιριστές επιπέδου Κακά. Αρα πολύ περισσότερο στον Φετφατζίδη. Γιορτή κοντογιορτή λοιπόν, αρχίζοντας το Καμπιονάτο και τον Φετφατζίδη να καλείται κάθε Κυριακή να αποδείξει ότι αξίζει αυτά τα λεφτά. Αυτά.

Το ζητούµενο είναι οι αποδείξεις

ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ τόσες σελίδες είναι το βούλευµα που παραπέµπει τους πρώτους έντεκα για τα στηµένα. Και µε βαριές κακουργηµατικές κατηγορίες µάλιστα. Βούλευµα που έχουν στη διάθεσή τους οι εφηµερίδες. Τι προέκυψε λοιπόν από την ανάγνωση και χρήζει δηµοσιογραφικού ενδιαφέροντος; Σχεδόν τίποτα. Κάτι συνοµιλίες γενικές κι αφηρηµένες για διαιτητές, αλλά σε µεταγενέστερο χρόνο από τα παιχνίδια που θεωρούνται ύποπτα.

Κι ότι ο Χαβενετίδης έχει πάρει βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ το 2009 και το 2010 για 8,7 εκατοµµύρια Γιούρο κέρδη από το Στοίχηµα. Αυτά είναι όλα κι όλα. Σε σηµείο ο Γιώργος ο Κιντής, που δεν σηκώνει µύγα στο σπαθί του κι έχει κάνει µηνυτήρια αναφορά για την Εmpire, να γράψει ότι διάβασε το βούλευµα και για τον Ψωµιάδη (φωτό) δεν βρήκε τίποτα. Ούτε λεφτά ούτε διακίνηση χρηµάτων σε λογαριασµούς που να συνδυάζονται µε στοιχήµατα. Ούτε κάποιες καταθέσεις που να λένε ότι έστηνε παιχνίδια. Ούτε κάτι συγκεκριµένο από τις υποκλοπές.

Τα µοναδικά στοιχεία οι αναφορές της UEFA για «διεφθαρµένα» και «ύποπτα» παιχνίδια. Τίποτε άλλο. Θα πει κάποιος, βέβαια, και γιατί τότε τους στείλανε όλους µαζί πακέτο στο ακροατήριο; Το Συµβούλιο Εφετών που το έκανε κάτι ξέρει παραπάνω. Εν αναµονή λοιπόν της δίκης όπου και θα ξεκαθαρίσουνε όλα. Και για να µην παρεξηγηθούµε βέβαια και στηµένα παιχνίδια υπήρξαν και κάποιοι τα έπαιξαν και κονόµησαν. Το ζητούµενο είναι οι αποδείξεις.

Διάβασε το βούλευµα και για τον Ψωµιάδη δεν βρήκε τίποτα

Ο προπονητής µας δεν µας έχει πει τι στόχους έχουµε.
-Νταβίντ Μέντες

Ψηφίστε Τσίπρα για να κερδίσει τις εκλογές και να σας ξαναπάρει πίσω

ΠΟΣΟ µεγάλη είναι τελικά αυτή η αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ; Ολους τους Ελληνες χωράει και τους µετανάστες µαζί. Απαξάπαντες. Μηδενός εξαιρουµένου. Προκειµένου να πάρουµε τις εκλογές, δεν αφήνουµε κανέναν παραπονεµένο και δεν χαρίζουµε ούτε µια ψήφο. Από τη µία έχεις τον Αδωνι Γεωργιάδη στον ρόλο του τηλεοπτικού υπουργού, από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση δεκαετίας '90.

Το µόνο που δεν έχει πει ακόµα ο Τσίπρας είναι «Δραγασάκη δώσ' τα όλα». Ισως το αφήνει σαν το καλύτερο για το τέλος. Μέσα στα πλαίσια της κινητικότητας λοιπόν στους δηµοσίους υπαλλήλους, σε καλή σειρά για σφουγγάρισµα είναι οι αθλητές. Αυτό το αίσχος του Λιάνη δηλαδή. Με αξιωµατικούς των Ενόπλων Δυνάµεων από τον Ιωάννη Μελισσανίδη µέχρι τη Μανιάνι από την Αλβανία µε τα ωραία µάτια και τον γίγαντα Ακάκιο από τη Γεωργία.

Αλλά και απλούς στρατιώτες του δηµόσιου τοµέα. Κηπουρούς σαν τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ολοι αυτοί είναι κοντά στους 900, έχουνε κάνει σύλλογο και ζητάει την εξαίρεσή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ να στέκεται στο πλευρό τους και να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καµιά παραµονή και αντισυνταγµατική απόλυση. Αρα ψηφίστε Τσίπρα για να κερδίσει τις εκλογές και να σας ξαναπάρει πίσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Αρη έχουν λάβει υπ' όψιν τους την παράµετρο ότι υπουργός είναι ο Ανδριανός και όχι ο Ιωαννίδης;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags