Ο Κατίδης προκάλεσε χαιρετώντας ναζιστικά σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης ενώ πανηγύριζε ένα γκολ και επειδή σίγουρα κάπου είχε δει κάποιους τύπους να εκδηλώνονται με παρόμοιο τρόπο. Γι’ αυτό και πάρα πολύ γρήγορα (με τη βοήθεια και του τότε προπονητή του, του Λίνεν) άρχισε να καταλαβαίνει και να προβληματίζεται βγάζοντας προς τα έξω έμπρακτη μεταμέλεια με τη μετέπειτα στάση του που δεν περιορίστηκε μόνο σε δηλώσεις.

 

Αντίθετα, ο Κάτσε φόρεσε το μπλουζάκι, πόζαρε εντελώς συνειδητά και υπερήφανα στον φακό μέσα σ’ ένα δωμάτιο σπιτιού με προφανώς Αλβανούς ομοϊδέατες για παρέα, ενώ θεώρησε μαγκιά να ανεβάσει στο facebook τη φωτογραφία, ξέροντας τι ακριβώς κάνει. Το δείχνει άλλωστε και η φράση που έγραψε για να δώσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του: «Δεν υπάρχει Τσαμουριά, ούτε Κόσοβο, ούτε Μακεδονία, μόνο η Μεγάλη Αλβανία»! Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί η ΠΑΟΚτσίδικη (και όχι μόνο) Θεσσαλονίκη για να ζητήσει μια μικρή συγγνώμη, βλέποντας να κινδυνεύει η καριέρα του στην Ελλάδα. Και δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν αρχίσει σε λίγο να περιφέρει μέσα στην Αλβανία το περιστατικό σαν τρόπαιο, ειδικά όταν θα πάει να παίξει εκεί με την εθνική ομάδα.

 

Οι διαφορές προχωρούν και στον τρόπο της αντιμετώπισης του ενός και του άλλου…

 

Ο Κατίδης τιμωρήθηκε σκληρά. Τον έδιωξαν από την Εθνική ισόβια. Του γύρισε την πλάτη η ίδια του η ομάδα. Και φυσικά αναγκάστηκε να φύγει για την Ιταλία (όπου μπορεί να είναι και για καλό…), χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να ρίχνει αποκλειστικά στον εαυτό του το φταίξιμο για ό,τι έγινε.

 

Αντίθετα, ο επίσημος ΠΑΟΚ προσπαθεί να περάσει στο ντούκου την ιστορία τού Κάτσε με ένα ψευτο-πρόστιμο. Και ο «πολιτικός» Ιβάν Σαββίδης δεν έχει την παραμικρή αντίδραση ώς τώρα, ίσως επειδή τον βλέπει σαν περιουσιακό στοιχείο το οποίο θα του φέρει κάποια στιγμή λεφτά που δεν θέλει να χάσει.

 

Το θέμα είναι όμως πώς θα μπορέσει να σταθεί στο γήπεδο ο παίκτης ύστερα απ’ όλα όσα έγιναν…

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών