Τα πράγμα πιο σοβαρά από όσο τελικά νομίσαμε όταν θέλαμε να δούμε έναν άλλον ΠΑΟΚ, έναν ΠΑΟΚ που φέρει τη σφραγίδα του Στέφενς και δεν κουβαλά ένα σωρό πληγές της περσινής ομάδας.

Μπορεί να μην υπάρχουν σοβαρές απώλειες, εκτός βέβαια από την ήττα στο Αγρίνιο, μπορεί να υπάρχει η εντύπωση ότι αυτή η ομάδα έχει τη διάθεση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (και μέχρι εκεί…), αλλά, ούτε ο Κατσουράνης έπαψε να είναι στόπερ, ούτε και τα προβλήματα έχουν λυθεί σε καίρια σημεία της ενδεκάδας, κατά συνέπεια, οι αδυναμίες εξακολουθούν να είναι κτυπητές.

Πιο σημαντικό από όλα θεωρούμε ότι είναι η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που κτυπά τον πεσμένο αντίπαλο στο κεφάλι, όχι για κανέναν άλλο λόγο, ίσα ίσα επειδή έτσι έχει συνηθίσει να συμπεριφέρεται, δηλαδή ανοήτως και η ομάδα του να πληρώνει με αποβολές τα τερτίπια του. Τις μαγκιές του. Τους τζάμπα τσαμπουκάδες του.

Το ότι διέφυγε της προσοχής του Αρετόπουλου, το ότι δεν πήρε χαμπάρι ότι ο Χακόμπο xτύπησε στο κεφάλι τον πεσμένο Μρντάκοβιτς, ήταν τυχαίο. Σε άλλη περίπτωση θα είχε αποβληθεί και προφανώς θα είχε γίνει το θέμα της ημέρας. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε φύγει νικητής, τότε είναι που θα είχε γίνει μια μικρή επανάσταση με τους… δικαστές του ραδιοφώνου, που δικαίως θα μιλούσαν για αυτούς που επέλεξαν τον Χακόμπο αντί του Ιτανζ και τελικά πληρώνουν ακριβά την επιλογή τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν διορθώθηκε. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει ανοικτές πολλές από τις περσινές πληγές. Μέχρι κι ο Στέφενς αποβάλλεται, αλλά, επειδή ίσως είναι ο… Στέφενς, δεν υπάρχει ανάλογη με του προκατόχου του κριτική, ούτε από τον Τύπο, ούτε κι από τον Σαββίδη.

Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι οι κίτρινες που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, στον αγώνα της Βέροιας, ενόχλησαν τον Στέφενς και μάλιστα απευθύνθηκε στον Μάλαμα Τεβεκέλη, λες και θα λύσει το πρόβλημα. Προφανώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως, όσο υπάρχουν παιδαριώδεις αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές που αμείβονται για να παίζουν πιο ώριμα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφενς, από τον οποίο περιμένουμε να ζεσταθεί, διότι δεν δείχνει να έχει μπει ακόμη στο παιχνίδι… Δεν φαίνεται να «απαντά» στο ρυθμό των αγώνων κι αυτό δεν συνέβη μόνον στη Βέροια.

Επίσης, όσα συμβαίνουν με τον Γκαρσία, μήπως σας θυμίζουν κάτι από τα περσινά; Μήπως αυτοί οι στοίχοι που ανέβασε στο facebook θυμίζουν κάτι από τα περσινά της κόντρας με τον Δώνη;

Ο Γκαρσία αποθεώθηκε στη Βέροια, όπως συμβαίνει συνήθως, σηκώθηκε για ζέσταμα, αλλά, δεν αγωνίστηκε ποτέ, αν και οι συνθήκες ίσως και να επέβαλαν τη συμμετοχή, με δεδομένο ότι το κέντρο του ΠΑΟΚ δεν κρατούσε καλά στα τελευταία λεπτά.

Ο Πάμπλο, αυτός που όλοι γνωρίζουμε, δεν ανέβασε τυχαία λίγο μετά τον αγώνα το, «Θα αντισταθώ για να συνεχίσω να ζω! Θα αντέξω τα χτυπήματα και ποτέ δεν θα παραδοθώ! Αν και τα όνειρα μου σπάσουν σε κομμάτια, θα αντισταθώ! ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ !»

Είχε το σκοπό του. Ο Στέφενς και οι συν αυτώ, δεν μπορεί, θα ενημερώθηκαν. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το… δεύτερο επεισόδιο.

Πηγή: SportFM.gr