Facebook Pixel Ο «ανήσυχος» Πάμπλο κάνει τον Στέφενς... Δώνη
| 2013-09-22 15:32:00

Ο «ανήσυχος» Πάμπλο κάνει τον Στέφενς... Δώνη

Ο «ανήσυχος» Πάμπλο κάνει τον Στέφενς... Δώνη

Το αγκάθι βγήκε και πάλι. Ο Πάμπλο Γκαρσία, με νέα «στραβοκλωτσιά» δείχνει έτοιμος να βάλει και πάλι... αυτογκόλ στα αποδυτήρια της ομάδας του..

Tα οποία τον περασμένο Μάρτιο τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να τερματίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο», εξαιτίας της κόντρας που είχε αναπτύξει με τον τότε προπονητή του, Γιώργο Δώνη.

Οι μήνες πέρασαν, ο Ουρουγουανός επανήλθε, αφού έγινε δεκτή η... αίτηση χάριτος, στις προπονήσεις, όχι όμως και στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς έτσι κρίνει ότι πρέπει να γίνει ο νυν τεχνικός της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, ο οποίος την Τετάρτη, σε δηλώσεις του, είπε: «Ο κόσμος αγαπά τον Γκαρσία, αλλά ο παίχτης πρέπει καθημερινά να μας αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν».

Ο «Τσε Γκεβάρα» των γηπέδων, όμως, που αξιώνει από τους προπονητές του να τον αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό, ουδόλως συμφωνεί με τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει εσχάτως, πολλώ δε μάλλον για το γεγονός ότι νιώθει πως ο Ολλανδός τεχνικός του συμπεριφέρεται σαν να είχε απέναντί του έναν νεαρό παίχτη.

Το «καψώνι»
Εξ ου και εξέλαβε ως «καψώνι» την αντιμετώπιση που είχε από τον Χουμπ Στέφενς στη διάρκεια του αγώνα με τη Βέροια. Ο Ολλανδός ζήτησε από τον Ουρουγουανό, όπως και από άλλους παίκτες, να ξεκινήσουν ζέσταμα, ώστε να ήταν έτοιμοι, όποτε τους χρειαζόταν, για να τους ρίξει στο παιχνίδι.

Κάποια στιγμή ο Στέφενς τον κάλεσε κοντά του και όλοι, οπαδοί του συλλόγου που είχαν μεταβεί στη γειτονική Βέροια, αλλά και ο Γκαρσία, κατάλαβαν, με το σκορ να βρίσκεται στο 2-0, ότι έφτασε η ώρα για την πρώτη φετινή του συμμετοχή. Ομως ο Στέφενς του ζήτησε να συνεχίσει την προθέρμανση, με αποτέλεσμα ο Ουρουγουανός να... καεί στο ζέσταμα και συνάμα να καούν και οι όποιες αντιστάσεις του έχουν απομείνει.

Το παράπονό του δεν μπορούσε να το κρατήσει εντός των τειχών των αποδυτηρίων ή της οικίας του και το ανέβασε και στον «τοίχο» του. Μερικές ώρες μετά τη λήξη του αγώνα στη Βέροια, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στίχους από ένα ποίημα, το οποίο αργότερα έγινε τραγούδι και ερμηνεύει ο Τόνο Ροζάριο ή αλλιώς Ελ Κούκο και το ρεφρέν του αναφέρει: «Θα αντισταθώ για να συνεχίσω να ζω! Θα αντέξω τα χτυπήματα και ποτέ δεν θα παραδοθώ! Αν και τα όνειρά μου σπάσουν σε κομμάτια, θα αντισταθώ! ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ!»

Ο Π. Γκαρσία γνωρίζει ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τον επανέφερε στην ομάδα, κάνοντας δεκτή την επιθυμία των οπαδών του συλλόγου, δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο του Χουμπ Στέφενς.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, όμως, αποδέχθηκε ότι τον Μάρτιο, όταν και αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον Ουρουγουανό άσο, πως είχε γίνει παρανόηση. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε ζητήσει τότε από τον Γκαρσία να τον δει, εκείνος θεώρησε ότι αφ' ης στιγμής είχε μιλήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, κάτι τέτοιο ήταν περιττό, για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα της λύσης της συνεργασίας.

Κάποιοι, λέγουν δε και συνδυάζουν την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να αποπέμψει τον Ουρουγουανό με το γεγονός ότι τον περασμένο Οκτώβριο, σ' ένα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη τον είχε χειροκροτήσει το μισό γήπεδο, τον Πάμπλο Γκαρσία, όμως, τον είχε αποθεώσει όλη η Τούμπα.

Πάντως, ο πρώην άσος της Ρεάλ δεν είναι από εκείνους που έχουν αγαστές σχέσεις με την... υπομονή. Αντιθέτως, θεωρεί ότι με τον αλληλοσεβασμό τα πάει περίφημα. Κι όπως λέει κι ο ίδιος «εγώ είμαι άνθρωπος παλιάς σχολής. Με μαύρα παπούτσια, ψηλά τις κάλτσες και τάπες από αλουμίνιο. Ακόμα κι αν έχω προπονητή τον Γκουαρδιόλα, αν δεν με σεβαστεί, θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι πάνω από κανέναν, αλλά δεν είμαι και κάτω από κανέναν». Ετσι, λοιπόν, θα κάνει υπομονή, κι αν δει ότι ο Στέφενς τον έχει για να συμπληρώνει τη 18άδα, θα ζητήσει λύση της συνεργασίας. Εκτός εάν στο μεταξύ αναλάβουν δράση το φαν κλαμπ του...

H ευαίσθητη πλευρά του

Αν στο γήπεδο είναι σκληρός, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους δείχνει το... άλλο του πρόσωπο. Τις ευαισθησίες που έχει για τους συνανθρώπους του. Οπως φανέρωσε το μεγαλείο της ψυχής του πρόσφατα σε ένα 11χρονο κοριτσάκι. Η μικρή Θεοδώρα κοιμόταν και ξυπνούσε με την επιθυμία να γνωρίσει κάποια μέρα τον Πάμπλο Γκαρσία και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ενα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, την έστειλε στο νοσοκομείο, αλλά η φλόγα να δει εκ του σύνεγγυς τον Ουρουγουανό άσο όλο και δυνάμωνε. Η οικογένειά της, βλέποντας τη Θεοδώρα να επιζητεί συνάντηση με το ίνδαλμά της, απευθύνθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον Πάμπλο Γκαρσία για την επιθυμία του 11χρονου κοριτσιού. Κι εκείνος, αν και δείχνει πως είναι από... σίδερο, λύγισε.

«Το χαμόγελο που είδα στο παιδί μου, δεν πληρώνεται με τίποτα. Ελαμπαν τα μάτια της», είπε συγκινημένη η μητέρα της Θεοδώρας, με τη μικρή να προσθέτει: «Χάρηκα πολύ που με επισκέφθηκε, γιατί από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήθελα να πάω να τον δω, αλλά ήταν δύσκολο, γιατί δεν μένουμε στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τον λόγο ότι λόγω των δακρυγόνων μπορεί να πάθαινα κάτι».

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags