Πάντα κάτι πρέπει να μας φταίει. Ο Τζιόλης είναι στα σουξέ αυτή τη περίοδο όχι γιατί έχει καλή η κακή απόδοση, αλλά επειδή είναι αυτό το μυστήριο σουλούπι που πετάει κωλάρα προς τα έξω. Αν το δούμε βέβαια σε γκόμενα αναστενάζουμε βαθιά, όμως στον ΠΑΟΚ η κωλάρα, το ύψος, σε συνδυασμό με την πλατηποδία ή το περπάτημα πάπιας – Μπαλάφας – δημιουργούν μίση.

Τι ωραία που τα είπε ο Άγγελος τις προάλλες. Μας έδωσε και πάτημα όταν είπε πως ο Κάτσε είναι για κλοτσιές. Είπε και πολλά άλλα που άμα τα έλεγε άλλος προπονητής όταν ήταν αυτός στον ΠΑΟΚ θα μετάνιωνε την ώρα και τη στιγμή που έκανε αυτό το μέγα λάθος. Μη γίνω περιγραφικός για τα όσα θα ακολουθούσαν, αλλά όσοι ζήσατε την εποχή του στον ΠΑΟΚ μπορείτε να φανταστείτε.

Βέβαια ο Άγγελος δεν ήθελε να πει πως ο Κάτσε δεν πρέπει να ξαναπαίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά πως ο μικρός για να βάλει μυαλό πρέπει να του μπει χέρι. Του μπήκε το χέρι, αλλά οι εθνικοπατριώτες των ΜΜΕ που τα έπαιρναν από δέκα πάντες, γραφεία Τύπου, δημοτικές τηλεοράσεις, δημόσιες τηλεοράσεις, θίγονται μαζί με την αξιοπρέπειά τους που ένα 20χρονό έκανε μία μαλακία.

Κάποιος θα μου πει πως μαλακία από μαλακία διαφέρει, όμως και εγώ με τη σειρά μου θα πω πως σχολιαστής μαλακίας από σχολιαστή μαλακίας, πάλι διαφέρει. Είναι τα κίνητρα που διαφέρουν.

Αυτό με τον Γκαρσία πάλι; Άντε ο Δώνης είναι τέτοιος χαρακτήρας που τον κυνηγάνε τα κόμπλεξ και θέλει να φάει το τομέμ μας. Και ο Στέφενς τα ίδια; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μασονικός κύκλος προπονητών που έχει οργανωθεί για να αποτελειώσει το είδωλό μας; Ή θα πει ο Βρύζας πχ τον Στέφενς ποιον θα βάλει και ποιον όχι; Το ενδεχόμενο τέσσερις μαλάκες εκεί να μελετάνε τα νούμερα και σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ να υπάρχει το πόρισμα πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει είναι απίθανο; Αυτοί πληρώνονται, αυτοί αποφασίζουν. Στο τέλος, θα κριθούν.

Την ώρα που ο ΟΦΗ του υπαλλήλου του Ευάγγελου βάζει το πρώτο γκολ – Σούπερμαν της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι ακριβώς πετούσε ο Σούπερ ήρωας αν θυμάστε καλά, την ώρα που οι παίκτες του Ευάγγελου βαράνε όποιον αντίπαλο τους πιέζει και δεν αποβάλλονται, την ώρα που στη Νέα Σμύρνη τι διπλό του Άρη παίζεται και από τους κουλούς, εμείς πρέπει να φάμε τα σωθικά μας. Πρέπει να βγάλουμε το μίσος μας στην ομάδα που δήθεν αγαπάμε.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα, αλλά να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Θα ήταν πίσω από τον Ολυμπιακό αν υπήρχε ισονομία; Δε νομίζω και αν ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρός και εμείς υποστηρίξουμε την ομάδα όπως πρέπει, θα πάμε στο Καραϊσκάκη μπορεί και με έναν βαθμό διαφορά ή κανένα. Το έχει καταλάβει κανείς αυτό;

Ναι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα. Δεν παίζει γιατί προσπαθεί να χτίσει μία επιθετική νοοτροπία, γιατί όταν με τον Σάντος στήθηκε με σωστή τακτική παιδεία και βάση στην άμυνα, εμφανίστηκε ένας Σπάθας και ένας Κάκος και τον τελείωσαν. Το πάει αλλιώς το γράμμα. Μήπως βιάζεστε; Του χρόνου ή σε πέντε ή σε δέκα χρόνια θα υποστηρίζετε άλλη ομάδα; Ως πότε ο ΠΑΟΚ θα βάζει τρικλοποδιές στον… ΠΑΟΚ; Και αυτό το …κουράστηκα που ακούω δεξιά και αριστερά. Και επειδή κουράστηκες; Εγώ δεν κουράστηκα γιατί πρέπει να σε ανεχτώ, λέει ο οποιοσδήποτε που αγαπάει περισσότερο την ομάδα από το εγώ του.

Κάθε μέρα προκύπτει κάτι. Ένα πρόβλημα, ένας εκνευρισμός. Ο ένας τα έχει με τον Κλάους, ο άλλος με τον Στέφενς, ο άλλος με τον Τζιόλη. Περιμένουμε στη γωνία έχοντας αποκτήσει μία σάπια οπαδική νοοτροπία που δεν έχει καμία οπαδική βάση. Στην ανάγκη να πείσουμε εαυτούς και ξένους πως δεν έχουμε σχέση με τους άλλους, γινόμαστε χειρότεροι από τους άλλους.

Έφτασε στο σημείο να λένε πχ στον Άρη πως ο ΠΑΟΚ έκανε καλύτερη ομάδα επειδή πάγωσε τα χρέη τη στιγμή που αυτοί … πλήρωναν. Άντε αυτοί ψήνονται μεταξύ τους. Εδώ υπάρχουν και δικοί μας που το πιστεύουν.

Γράφουν στο ίντερνετ τον ΠΑΟΚ με μικρά, έρχονται και οι δικοί μας κάνουν το ίδιο. Ηλίθια νοοτροπία που κουράζει.

Μια ζωή μας φταίνε οι άλλοι, αλλά μία αυτοκριτική ρε αδερφέ, μία. Η ομάδα χθες κέρδισε και είμαστε μέσα στα νεύρα. Ξέρω θέλαμε να τους βάλουμε πέντε γκολ γιατί νομίζουμε πως δεν θα έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες και η αλήθεια είναι πως αν δεν έχουμε, θα φταίμε εμείς.

Ξέρω, στην ιστορία του ΠΑΟΚ όλους τους βρίζαμε, αλλά φτάσαμε στο 2013. Ας σοβαρευτούμε.

ΥΓ 27 παιδιά έχουν γραφτεί για την οδική εκδρομή στο Καζακστάν. Αυτοί, αγαπάνε τον ΠΑΟΚ