Ο Αναστασίου ούτε κινδυνολογούσε ούτε υπερέβαλε τις προάλλες, όταν και χαρακτήριζε τον συγκεκριμένο αγώνα ως τον δυσκολότερο -στη θεωρία- που θα έδινε ως τώρα η ομάδα του εντός έδρας. Τον φοβόταν, έχοντας πλήρη εικόνα του πόσο στρωτά -για τα κυβικά τους- παίζουν οι μάγκες από την Κομοτηνή στη φετινή Super League.

Κι αυτό το τακτικό γνώρισμα, ενισχυμένο και με την αλλαγή συστήματος που επέλεξε ο Μάντζιος (3-5-2) ώστε να απορροφήσει και να εξουδετερώσει ακόμα περισσότερο την όποια «πράσινη» ορμή και πίεση θα δεχόταν (φυσιολογικά) στους Αμπελόκηπους, το άπλωσαν κι αυτή τη φορά εξαιρετικά στο χορτάρι οι Θρακιώτες.

Το έκαναν στη Λιβαδειά, το έκαναν στη Νέα Σμύρνη, το έκαναν στον Πλατανιά. Δεν τους βγήκε μόνο στα ξεκινήματα, τον Αύγουστο, στο ντέρμπι των γειτονικών νομών με την Ξάνθη. Το έκαναν και με το «τριφύλλι» με την ίδια εντυπωσιακή «οικονομία αντεπιθέσεων» που τελικά τους έδωσε και το τρίποντο.

Οπου «οικονομία αντεπιθέσεων» βάλτε τα χθεσινά δύο γκολ σε μόλις οκτώ ολοκληρωμένες επιθέσεις, το ένα στις πέντε στα Χανιά, το ένα στις έξι με τον Πανιώνιο και τα δύο γκολ στις έξι επιθέσεις στη Λιβαδειά. Δεν είναι συμπτωματικό, δεν έτυχε. Επιτυγχάνεται βάσει του αγωνιστικού τους πλάνου.

Κι αν αμφιβάλλετε, προσέξτε τον μέσο όρο κλεψιμάτων τους (απόρροια της αλληλοκάλυψης και του πρέσινγκ τους στα 3/7 του γηπέδου, όταν αγωνίζονται ως φιλοξενούμενοι): σχεδόν 20 κλεψίματα μ.ό. και με τον εκάστοτε αντίπαλο να χρειάζεται περισσότερες από 10 ολοκληρωμένες επιθέσεις προκειμένου να παραβιάσει μια φορά την εστία τους.

Αυτά τα υλικά (ούτε για να μείνεις με το στόμα ανοικτό αλλά ούτε και για πέταμα) διαθέτει ο Πανθρακικός και με αυτά μαγειρεύει πεντανόστιμα ο Μάντζιος. Στη μάχη των «σεφ», ο Αναστασίου θα ήθελε να διαθέτει εκείνον τον επιθετικό χαφ που με μια προσποίηση, με μια «τρύπα», με μια άκρως ποιοτική ενέργεια, θα του έλυνε το πρόβλημα. Δεν τον είχε, δεν βρήκε λύση μπροστά, αφού ούτε εξαιρετικούς ακραίους διαθέτει, όταν με τον Φιγκερόα μέσα το γυρίζει σε 4-4-2.

Το άσχημο για τους «πράσινους» είναι ότι δεν βρίσκονται λύσεις και ανασταλτικά, σε αυτές τις στιγμιαίες αδράνειες της αμυντικής τους λειτουργίας, που τους στοιχίζουν μίνιμουμ ένα εις βάρος τους τέρμα, ειδικά όταν στη Λεωφόρο αισθάνονται την ανάγκη να επιτεθούν, να ανοιχτούν προς την αντίπαλη περιοχή περισσότερο απ' ό,τι όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.

Πηγή: Goal

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr