Facebook Pixel Στο Κύπελλο είναι αλλιώς!
| 2013-10-30 21:04:00

Στο Κύπελλο είναι αλλιώς!

Στο Κύπελλο είναι αλλιώς!

Ο Απόλλωνας μπορεί να δυσκολεύεται να πάρει νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο το έχει! 2-1 τον Πλατανιά στη Ριζούπολη μετά το 1-1 στα Περιβόλια.

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Απόλλωνα ο Γκόμες ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αργυρόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Διαμάντης αριστερά και στόπερ οι Παπαζαχαρίας, Βέρτζος. Αμυντικά χαφ οι Καμαρά, Τσεμπερίδης και μπροστά τους ο Μίνγκας δεξιά, ο Τσοκάνης αριστερά και ο Μπάρκογλου στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Τσιλιγκίρης.

Για τον Πλατανιά ο Περιστερίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Ντεντάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ράφαελ το αριστερό και τους Καστέλς, Ιντζίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Σιώπης, Στόλερ και μπροστά τους οι Γουνδουλάκης (δεξιά), Πόποβιτς (αριστερά) και Κάταϊ (άξονα). Στην κορυφή ο νεαρός Μπεριάν.

Καλύτερος ο Πλατανιάς και δοκάρι

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχε την υπεροχή και απείλησε μόλις δυο φορές μέχρι το 12'. Στο 4' ο Ράφαελ έδωσε στον Πόποβιτς, το σουτ του οποίου κόντραρε, ενώ στο 11' οι Χανιώτες είχαν δοκάρι. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε ωραία δεξιά στον Κάταϊ, που έκανε το πλασέ για να σημαδέψει το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκόμες. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πόποβιτς προσπάθησε να μπει στη φάση, με τον Παπαζαχαρία, έπειτα από κάποιες κόντρες να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή και να παραχωρεί κόρνερ.

Λίγα πράγματα

Από εκεί και έπειτα, ο Απόλλωνας προσπάθησε να βρει δρόμους προς την εστία του Περιστερίδη, κάτι που έπραξε σε λίγες περιπτώσεις. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν πολλές φορές στην επίθεση και θα μπορούσαν να είχαν περισσότερες ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος.

Έχασε Μπάρκογλου

Ωστόσο, το μεγάλο πλήγμα για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπάρκογλου. Έπειτα από ένα χτύπημα που δέχτηκε από τον συμπαίκτη του Καμαρά αποχώρησε με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Φαρινόλα να παίρνει τη θέση του, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Χωρίς γκολ στα αποδυτήρια

Η συνέχεια περιελάμβανε άλλες τέσσερις φάσεις μέχρι την ανάπαυλα, όπου οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ. Ο Μίνγκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 33' έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Περιστερίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 38' Κάταϊ και Μπεριάν δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γκόμες, ούτε και ο πρώτος στο 43', όπου ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Μπεριάν, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γουνδουλάκη.

Γκολ με το... καλησπέρα!

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και με το... καλησπέρα πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από λάθος της άμυνας του Πλατανιά, ο Τσιλιγκίρης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ήταν κλεισμένος και την έδωσε δεξιά στον Μίνγκα. Αυτός σταμάτησε για λίγο και έκανε το πλασέ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Μίνγκας, Τσιλιγκίρης και 2-0

Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα γκολ δεν αρκούσε στους παίκτες του Τεννέ, που έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου στο 69'. Ο Μίνγκας ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, καθώς έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Τσιλιγκίρη, ο οποίος από πολύ κοντά πλάσαρε τον Περιστερίδη για το 2-0.

Μείωσε στο φινάλε

Το μόνο που κατάφερε ο Πλατανιάς ήταν να μειώσει στο φινάλε. Συγκεκριμένα, στο 85' ο Ράφαελ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Τσεμπερίδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Γκόμες έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, που τελικά κατέληξε στα δίχτυα του.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Διαμάντης, Καμαρά, Τσεμπερίδης, Μίνγκας, Τσοκάνης (63' Γκουέλα), Μπάρκογλου (23' λ. τρ. Φαρινόλα), Τσιλιγκίρης (70' Άλβαρεζ).

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης, Ντεντάκης, Καστέλς, Ιντζίδης, Ράφαελ, Σιώπης (55' Σουκιάς), Στόλερ, Γουνδουλάκης (71' Αγκιλέρα), Κάταϊ, Πόποβιτς, Μπεριάν (60' Τσοντάκης).

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags