Facebook Pixel E. Mίχος: Στέφενς, μας δουλεύεις...
| 2013-11-12 12:34:00

E. Mίχος: Στέφενς, μας δουλεύεις...

E. Mίχος: Στέφενς, μας δουλεύεις...

Η στήλη «Insert & Delete» γράφει για τον τραγικότερο ΠΑΟΚ που έχει παρουσιαστεί στο λεκανοπέδιο τα τελευταία 10 χρόνια και για τις ευθύνες του εγωιστή Στέφενς που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του «δικέφαλου». Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

«Καλώς τα... 4-0»
Ο ΠΑΟΚ των 11 εν ενεργεία διεθνών, από τους οποίους οι 7 Ελληνες και οι 5 στις κλήσεις του Σάντος για τα μπαράζ με τη Ρουμανία, δεν έχει τέτοια διαφορά ποιότητας και εμπειριών που να δικαιολογεί τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (κανονικά το σκορ ήταν για... 6-0). Δεν γίνεται να μην έχει κάνει μέχρι το 57' τελική και να τελειώνει το «ντέρμπι» χωρίς σουτ ή κεφαλιά στην εστία.

Δεν επιτρέπεται να τον κερδίζει ΕΝΑΣ παίκτης, ο Τζόελ Κάμπελ (γιατί μόνος του πήρε το ντέρμπι ο Κοσταρικανός). Δεν αντέχεται να κατεβαίνει με... φόρα από τη Θεσσαλονίκη, πριμοδοτημένος με 1 εκατ. ευρώ από τον Σαββίδη και να ρίχνει τόσο εύκολα... λευκή πετσέτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας στον Μίτσελ και τους παίκτες του να... ασελγήσουν πάνω τους, να τους ξεφτιλίσουν και να βγει έτσι το ειρωνικό σλόγκαν «καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 4-0»!

«Τουριστική» απομίμηση
Ασφαλώς και για τον τραγικότερο ΠΑΟΚ που έχει εμφανιστεί την τελευταία 10ετία στο Λεκανοπέδιο ευθύνη έχουν όλοι. Ξεκινώντας βέβαια από τον Ιβάν αφού ατάκες τύπου «ο Κλάους είναι καλύτερο σέντερ φορ από τον Μήτρογλου» αποδεικνύουν πόσο καλύτερο είναι να... μασάς από το να μιλάς όταν δεν ξέρεις να διαχειριστείς μια κατάσταση (γιατί τον «βασιλιά» αν θέλεις να τον κερδίσεις μέσα στο κάστρο του προσπαθείς από πριν να τον «υπνωτίσεις» και όχι να τον... θυμώσεις).

Επίσης ήταν ένας πρώτης τάξεως μάθημα για τον Πόντιο ιδιοκτήτη πως δεν φτάνει να ελέγχεις την ΕΠΟ, τη Super League, τα... σημαιάκια και τους... τραυματιοφορείς, αλλά πρώτα απ' όλα να φτιάξεις μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Οπως έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως για τον προχθεσινό διασυρμό φέρει μακράν ο Χούουμπ Στέφενς! Λες και αυτός που έχει έρθει στην Ελλάδα δεν είναι ο πετυχημένος Ολλανδός προπονητής με το βαρύ βιογραφικό, αλλά μια κακή και μάλλον... τουριστική απομίμησή του!

Αυτοακυρώθηκε...
Ο Κάμπελ από το ξεκίνημα κάνει... πλάκα με τον φουκαρά γερο-Λίνο αλλά ακόμη περιμένουμε την αντίδραση του Στέφενς. Μέχρι και ο Μίτσελ εξέθεσε τον Ολλανδό αποκαλύπτοντας πως είχε σχεδιάσει όλο το ματς πάνω στον Κοσταρικανό, τη μοναδική αλλαγή του σε σχέση με την ενδεκάδα με την Μπενφίκα. Ολη την εβδομάδα το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο Τζόελ θα ξεκινούσε αλλά ο Χούουμπ δεν... ασχολήθηκε μαζί του.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλείσει από τη 18άδα τα 2 αριστερά μπακ της Εθνικής Ελλάδας (Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο) και να μην έχει εναλλακτική λύση στον πάγκο. Πρόβλεψη μηδέν... Ακόμη και η εσπευσμένη αλλαγή του στο ημίχρονο, να αποσύρει τον Στοχ... ρίχνοντάς του εμμέσως την ευθύνη για τα «ερυθρόλευκα» όργια από την πλευρά του (επειδή ο Σλοβάκος δεν γυρνούσε να μαρκάρει) ακυρώθηκε από την επιλογή του «χαλαρού» Ολίσε...

Πώς «υπέγραψε» τη συντριβή
Ο Αναστασίου την προηγούμενη αγωνιστική, διαβάζοντας άριστα τον Ολυμπιακό, είχε πάντα παραπάνω παίκτη στο κέντρο, με αποτέλεσμα ένα ρόστερ (του Παναθηναϊκού) πιο χαμηλοτάβανο ποιοτικά και με πολύ μικρότερο μπάτζετ να χάσει τον βαθμό ή και τους βαθμούς στις λεπτομέρειες και στο 90'.

Αντίθετα ο Στέφενς παρέταξε ένα 4-4-2 με τον αργό και όχι τεχνίτη Αθανασιάδη πίσω από τον Σαλπιγγίδη σε ρόλο «σύρτη» να ενώνει (;) τα χαφ με τον σέντερ φορ! Αποτέλεσμα οι γραμμές του ΠΑΟΚ να απέχουν 20 με 25 μέτρα η καθεμία. Η είσοδος του Βούκιτς κάνει ακόμη πιο αργό τον «δικέφαλο» ενώ μετά το 2-0 με την αλλαγή του Λάζαρ από τον Νίνη ο Στέφενς ήταν σαν να υπέγραφε τη συντριβή της ομάδας του.

Ο Ολλανδός σε καμία περίπτωση δεν προσαρμόστηκε στις συνθήκες της αναμέτρησης, δεν επιχείρησε να αλλάξει κάτι από την πεπατημένη που ακολουθεί από την πρώτη του μέρα στον ΠΑΟΚ (ακόμη και όταν τίποτα δεν του βγαίνει). Για παράδειγμα μια λύση ενδεχομένως να ήταν ο Κίτσιου στα χαφ με τα τρεξίματά του σε έναν ρόλο όπως ο... Μανιάτης στον Ολυμπιακό.

Θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του ΠΑΟΚ
Στο διά ταύτα: ο εγωιστής και υπερόπτης Στέφενς δεν θα παραδεχτεί ποτέ τα λάθη του, πάλι στο Καραϊσκάκη εστίασε στη διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ. Είναι εμφανές πως θεωρεί τον εαυτό του πολύ ανώτερο του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλωστε τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως του Σαββίδη (λένε πως το 70% του το έσκασε προκαταβολικά) ήταν που του άλλαξαν γνώμη αφού αρχικά δεν ήθελε να δουλέψει αλλά να ξεκουραστεί.

Ο Ολλανδός τεχνικός, λοιπόν, φέρεται λες και κάνει χάρη σε όλους μας και κυρίως (το χειρότερο) στην ομάδα του. Δεν μπαίνει στη διαιδικασία να μελετήσει ιδιαίτερα τον αντίπαλο και βάζει μια ενδεκάδα (συνήθως την ίδια) σαν να θέλει να βγάλει την... υποχρέωση. Το μόνο δουλεμένο στον δικό του ΠΑΟΚ είναι τα στημένα. Ακόμη και η πολιτική του το καλοκαίρι, να το παίζει «Πόντιος Πιλάτος» στις... μεταγραφές των Σαββίδη, Τσιστιακόφ, Βρύζα, Ζαγοράκη, Γεωργιάδη δεν τον απαλλάσσει της μεγάλης του ευθύνης.

Αυτός ήταν ο προπονητής και δεν στέκει το επιχείρημα του ότι υποδείκνυε θέσεις και όχι παίκτες. Οταν είσαι προπονητής θα πρέπει να έρχεσαι και σε... ρήξεις όταν σου φέρνουν παίκτες που δεν σου κάνουν (και σε έναν δυο μήνες τους έβγαλε αργούς, ακατάλληλους, λίγους), εκτός κι αν δεν ήθελε να... βάλει σε κίνδυνο το «χρυσό» του συμβόλαιο...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags