Facebook Pixel Το διάγγελμα του Στέφενς
| 2013-11-13 09:48:00

Το διάγγελμα του Στέφενς

Το διάγγελμα του Στέφενς

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Χουμπ Στέφενς
 

Το «εγώ ρωτώ, εγώ απαντώ» δεν είναι συνέντευξη, είναι διάγγελμα. Όσα θέλω να σας πω, θα σας τα πω και μην μπαίνετε στον κόπο να ρωτήσετε, δεν θα πάρετε καμία απολύτως απάντηση.

Κάπως έτσι λοιπόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποφάσισε να «ανεβάσει» μια συνέντευξη του Χουμπ Στέφενς, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα επικοινωνήσει με το φίλαθλο κοινό και θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Θα μπορούσε να μην προκύψει καμία επαφή, καμία συνέντευξη και ο χρόνος να θεραπεύσει τις πληγές από την «τεσσάρα» του Ολυμπιακού, μέχρι να έρθει η μέρα που θα υποδεχθεί τον δύσμοιρο Άρη. Και τότε θα τον φορτώσει με 4-5 γκολ, δεν αποκλείεται να καταγραφεί σκορ - ρεκόρ, με σκοπό να εξιλεωθεί.

Ας υποθέσουμε ότι αυτή η συνέντευξη, όπως κι αν διατυπώνεται, όσα κι αν αναφέρει, είναι καλύτερη από το να μην υπήρχε τίποτε απολύτως.

Στο κάτω κάτω της γραφής δίνει τροφή για σχόλια πάνω σε επίσημη τοποθέτηση και μάλιστα από τον άνθρωπο που, ναι μεν δεν είχε συμμετοχή στις μεταγραφές (αν είναι δυνατόν;) αλλά είναι ο υπεύθυνος για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Αναρωτιέμαι, ο Σαββίδης ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για να τον πείσει, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον φέρει και δεν του έδωσε τα… κλειδιά για να κάνει τις μεταγραφές; Τι νόμισε; Ότι θα πρέπει να παρεμβαίνει με τους υπερ-συμβούλους του και τους βοηθούς άνευ χαρτοφυλακίου, που έχει μαζέψει γύρω του, ίσα ίσα για να δείξει ότι εξακολουθεί να είναι το αφεντικό που θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο; Δεν του καλοφάνηκε ότι ο Στέφενς, τον οποίο έφερε ο ίδιος, είναι πολύ μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος από ότι ο ίδιος;

Εγώ νομίζω ότι ο Σαββίδης θέλει να φαίνεται –τουλάχιστο αυτό- ότι αποφασίζει για τα σημαντικότερα και μερικά από τα ασήμαντα θέματα της ΠΑΕ και βέβαια να του πιστώνουν τις σπουδαίες μεταγραφές. Να λένε ότι αυτός τους έφερε κι όχι ότι ο Στέφενς ή κάποιος άλλος τους επέλεξε.

Μια καλή ερώτηση, λοιπόν, σε αυτή τη συνέντευξη, θα αφορούσε στις μεταγραφές που έγιναν (και δεν γνώριζε) και σε αυτές που έρχονται και –λένε- ότι, τώρα πλέον, θα είναι παρών.

Αλλά, αφήστε καλύτερα. Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν ακούει τον κόσμο. Ή δεν ξέρει να ακούσει. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει στον κόσμο για τα λάθη που γίνονται στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν… εντοπίσει λάθη. Δεν αντιλαμβάνονται λάθη στη διαχείριση των οικονομικών, στη διαχείριση προσώπων και τέλος των επιλογών σε ποδοσφαιριστές που δεν ικανοποιούν και –κυρίως- δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε πρωταθλητισμό.

Ο Ολλανδός τεχνικός υπόσχεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν υπόσχεται το πρωτάθλημα για το οποίο συμφώνησε με τον Σαββίδη όταν ανέλαβε την ομάδα και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημείο για το οποίο οι τελευταίοι ρομαντικοί θα πρέπει να το καταλάβουν άνευ μεγαλύτερης ανάλυσης.

Κοινώς, κινούμαστε σε επίπεδα δεύτερης θέσης, όπως έχουμε συνηθίσει με ή χωρίς τα χρήματα του Σαββίδη.

Η ντρίμπλα του Στέφενς για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, γίνεται με τη λογική του… «είμαι προπονητής που θα κοιτάξω να περιορίσω την έκταση της ήττας, αλλά θα τα παίξω όλα για όλα για τις πιθανότητες ανατροπής». Κάπως έτσι κουκουλώνουμε τις αδύναμες επιλογές της άμυνας, τους άστοχους συνδυασμούς στις πτέρυγες (Λίνο και Στοχ), το πάρτι του Κάμπελ, όλα όσα έγιναν αφορμή για τη βαριά ήττα.

Λίγο αργότερα, ο Κατσουράνης, σε σύντομη συνέντευξη και πάλι στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κάνει λόγος για την ανατροπή και εμμέσως πλην σαφώς, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι καθόλου διακριτικός ή κάτι ξέρει και δεν το λέει ξεκάθαρα. 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags