Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ: Η είσοδος του Ατζαγκούν «αναγέννησε» τον Καρέλη
| 2013-11-25 10:52:00

Ανάλυση Τσάρλυ: Η είσοδος του Ατζαγκούν «αναγέννησε» τον Καρέλη

Ανάλυση Τσάρλυ: Η είσοδος του Ατζαγκούν «αναγέννησε» τον Καρέλη

Ο Τσάρλυ αναλύει τον Παναθηναϊκό μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η είσοδος του Ατζαγκούν σε συνδυασμό με την κίνηση του Καρέλη έκαναν λειτουργικό τον ρόμβo.

Ο Παναθηναϊκός χάρη στην ώθηση που πήρε από την είσοδο των Καρέλη, Ατζαγκούν πέτυχε μια πολύτιμη νίκη, σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Αναστασίου κράτησε τον ρόμβο και έδωσε ρόλο δημιουργού στον Πράνιτς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε με μεγάλο θράσος και πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Το επιθετικό δίδυμο Μπεργκ - Φιγκερόα δεν μπορούσε να συνεργαστεί και η απουσία του Κλωναρίδη του στερούσε την κίνηση χωρίς μπάλα. Ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός ήταν ο Πράνιτς να δημιουργήσει ρήγμα στην απέναντι άμυνα. Το πέτυχε στη φάση του πρώτου τέρματος. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως με τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ζέκα, Λαγός, Μέντες ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος επηρέασε τους παίκτες του Αναστασίου. Το πρόβλημα στην ανάπτυξη έγινε ακόμα πιο έντονο αλλά επιπλέον δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες δυνάμεις για να βγουν και οι καλύψεις στην άμυνα. Η μπάλα έφθανε εύκολα στον Ιλιτς ο οποίος με τις κινήσεις του χάλαγε την ισορροπία στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Σε μία τέτοια φάση έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ντε Βινσέντι, ενώ λίγο αργότερα αν είχε εκμεταλλευτεί μια κίνηση του Τσουκαλά θα μπορούσε το παιχνίδι να γυρίσει. Μακάρι να είναι καλά το παιδί αλλά το παιχνίδι το άλλαξε η αναγκαστική αλλαγή του Λαγού. Η είσοδος του Ατζαγκούν σε συνδυασμό με τη συνεχή κίνηση του Καρέλη έκαναν ξανά τον ρόμβο λειτουργικό. Η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί λίγο πιο μπροστά από την τελευταία γραμμή άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατζαγκούν έκανε απλές σωστές πάσες και κινήσεις με αποτέλεσμα να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ασκήσει πίεση.

Για να έρθει το δεύτερο τέρμα χρειάστηκε μια εκπληκτική ατομική ενέργεια από έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε δώσει καμία βοήθεια στον Παναθηναϊκό. Ο Καρέλης έκανε ένα εκπληκτικό φιλικό το καλοκαίρι με τη Λάτσιο, αγώνας που του έδωσε φανέλα βασικού στο ξεκίνημα της σεζόν. Η εικόνα του όμως δεν ήταν καλή και παρουσιαζόταν πολύ βαρύς.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να κρατηθεί από τα παιχνίδια με την ομάδα των Νέων και με το που μπήκε στο γήπεδο έδειξε πως έχει σκοπό να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μέχρι να μπει ο Ατζαγκούν, επειδή δεν υπήρχε σωστή μεταφορά μπάλας, βλέπαμε για ένα οκτάλεπτο τον Καρέλη να τρακάρει με τους αντιπάλους του. Η είσοδος του Ατζαγκούν έφερε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πιέσει ορθόδοξα, αλλά μία ατομική ενέργεια του Καρέλη έφερε αυτή την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Αναστασίου.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags