Facebook Pixel Β. Σκουντής: Κοκτέιλ... Καρέλης!
| 2013-11-26 14:24:00

Β. Σκουντής: Κοκτέιλ... Καρέλης!

Β. Σκουντής: Κοκτέιλ... Καρέλης!

Ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το κοκτέιλ μολότοφ, αλλά και για τον Νίκο Καρέλη και την εμφάνιση που έκανε εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα...

Τον περασμένο Μάιο, όταν ο δημοσιογράφος, δικηγόρος, τέως ευρωβουλευτής και επί δεκαπέντε συναπτά έτη (1975-1990) δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Καρέλλης παρουσίασε τα βιβλία του είχε αυτοσαρκαστεί λέγοντας πως «είμαι 81 ετών, άρα ξεπέρασα το προσδόκιμον ζωής» αλλά κι ο συμπατριώτης και συνεπώνυμός του, επιθετικός του Παναθηναϊκού, δεν πήγε πίσω προχθές το απόγευμα!

Εννοώ ότι κι αυτός ξεπέρασε το προσδόκιμον όχι βεβαίως της ζωής αλλά της αποτελεσματικότητας, καθώς κλήθηκε από τον Αναστασίου στο 63ο λεπτό για να αντικαταστήσει τον Φιγκερόα...

...και επιβεβαίωσε πανηγυρικά το κλισέ της «χρυσής» αλλαγής, σημειώνοντας δυο λυτρωτικά γκολ μέσα σε επτά λεπτά!

Εκτός από το προσδόκιμον του προπονητή του, ο Καρέλης ξεπέρασε και εκείνο του (συμπαίκτη του) Τάσου Λαγού, ο οποίος βλέποντάς τον στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών διαισθάνθηκε ότι θα σκοράρει και επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!

Του το 'χε πει ο Λαγός του Καρέλη, αλλά επειδή και η υπερβολή έχει τα όριά της, (φαντάζομαι πως) δεν θα του 'χε πει κιόλας πως θα βάλει δυο γκολ...

...μια υπόθεση που ο Νίκος την είχε αφήσει εδώ και καιρό στο ράφι της Super League!

Από την προηγούμενη (και μάλιστα παρθενική) φορά που είχε σκοράρει ο αριστεροπόδαρος παίκτης είχαν περάσει πάνω από δυόμισι χρόνια: ήταν 11 Απριλίου του 2011 όταν με πέναλτι στο 85ο λεπτό έκλεισε το σκορ στην εντυπωσιακή εκτός έδρας επικράτηση (4-0) του Εργοτέλη επί του Πανσερραϊκού!

Τότε ο (γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου του 1992 στο Ηράκλειο) Καρέλης ήταν 19 ετών και προσπαθούσε να αποδείξει πως παραμένει το «παιδί-θαύμα» που έκανε κοτζάμ Αρσέν Βενγκέρ να ξερογλείφεται!

Στις αρχές Μαΐου του 2008 ο Καρέλης προσκλήθηκε από την Αρσεναλ και έλαβε μέρος σε ένα δεκαήμερο try out στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο τουρνουά με ομάδες κάτω των 16 ετών, στην Αταλάντα, όπου ο μπαγάσας έβαλε δυο γκολ και οδήγησε τους «Gunners» στη νίκη επί της Γιουβέντους στον τελικό και στην κατάκτηση του τροπαίου!

Εκείνες τις μέρες ο Καρέλης είχε μεγάλο σουξέ στον ξένο Τύπο που του αφιέρωσε εγκωμιαστικά σχόλια, χαρακτηρίζοντάς τον «ανατέλλοντα αστέρα και μεγάλη ελπίδα του ποδοσφαίρου»...

...ενώ η εφημερίδα «Guardian» τον απογείωσε γράφοντας «Αrsenal hands Greek wonderkid a trial» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι «η Αρσεναλ προσφέρει μια δοκιμή στο παιδί-θαύμα της Ελλάδας»!

Η υπόθεση της μεταγραφής του στην Αρσεναλ πάγωσε μέχρι να συμπληρώσει τα 18 χρόνια του και ξαναγύρισε στον Εργοτέλη, όπου χρειάστηκε να περιμένει ακριβώς ένα χρόνο για να ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα.

Στις 26 Απριλίου του 2009, στο ματς με την ΑΕΚ, ο Καραγεωργίου τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή του Ογκουνσότο στο 87ο λεπτό, αλλά η συνέχεια δεν υπήρξε όπως ακριβώς την ονειρευόταν ο Νίκος, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2012 να αφήσει το Ηράκλειο για να ζήσει (όχι το αγγλικό, όπως προσδοκούσε, αλλά) το ρωσικό όνειρο!

Βαδίζοντας στα χνάρια του μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Λιαδέλη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Ουράλ Γκρέιτ του Περμ, ο Καρέλης ξενιτεύτηκε στην ίδια πόλη που βρίσκεται στις παρυφές των Ουραλίων Ορέων και έπαιξε σε δέκα ματς με την Αμκαρ, χωρίς να αποκομίσει κάποιο ουσιαστικό αγωνιστικό όφελος.

Παρεμπιπτόντως, το Περμ παλιά λεγόταν Μολότοφ, προς τιμήν του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και συμβούλου του Στάλιν, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, ο οποίος το 1939 υπέγραψε το «Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο Μη Επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ», ενώ την ίδια χρονιά δικαιολογώντας την επίθεση του Κόκκινου Στρατού εναντίον της Φινλανδίας υποστήριξε ότι οι Σοβιετικοί δεν έριχναν βόμβες αλλά πανέρια με τρόφιμα στους πεινασμένους κατοίκους της σκανδιναβικής χώρας!

Τότε οι Φινλανδοί τον ευχαρίστησαν με ειρωνικό τρόπο για τις «βόμβες πικ νικ» και αντιδρώντας χρησιμοποίησαν κι οι ίδιοι εμπρηστικές φιάλες κατά των σοβιετικών αρμάτων, τις οποίες από αντίπραξη ονόμασαν «Κοκτέιλ Μολότοφ»!

Ενα τέτοιο κοκτέιλ φαίνεται πως κουβάλησε καθυστερημένα από το Περμ ο Καρέλης και με αυτόν τον εμπρηστικό μηχανισμό επιτέθηκε προχθές κατά της εστίας του Βελλίδη!

Ο 21χρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι παροικούντες την (ελληνικήν ποδοσφαιρικήν) Ιερουσαλήμ γνωρίζουν το ποιόν του αλλά κυρίως το προσόν του που είναι η αγγλιστί καλούμενη -και ιδιαιτέρως δημοφιλής στο μπάσκετ- αρετή της «instant offense»!

Μέσα σε μία εβδομάδα, λοιπόν, ο Καρέλης έπαιξε σε τρία ματς (δυο με την Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Euro του 2015 και ένα με τον Παναθηναϊκό) και πέτυχε τέσσερα γκολ σε χρόνο dt, προερχόμενος από τον πάγκο: την προπερασμένη Παρασκευή στην Κατερίνη (Ελλάδα - Σουηδία 5-1) μπήκε στο 61' και σκόραρε στο 88', ενώ την Τρίτη στην Κρακοβία (Πολωνία - Ελλάδα 3-1) ο Τσάνας τον έβαλε στο 78' και μέσα σε 12 λεπτά πρόλαβε να βάλει ένα γκολ και να κερδίσει το πέναλτι, στο οποίο αστόχησε ο Ποτουρίδης!

Ε, κατόπιν όλων αυτών είναι προφανές ότι (και) ο Νίκος Καρέλης έχει ξεπεράσει το προσδόκιμον που έλεγε και ο παλιός δήμαρχος Ηρακλείου...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags