Facebook Pixel Πως ο ΠΑΟΚ εκτινάσσει τις καριέρες των αντιπάλων του
| 2013-12-09 22:36:00

Πως ο ΠΑΟΚ εκτινάσσει τις καριέρες των αντιπάλων του

Πως ο ΠΑΟΚ εκτινάσσει τις καριέρες των αντιπάλων του

Κάμπελ, Πελέ, Διούδης, Τζόρβας. Ίσως η λίστα να είναι και λίγο μεγαλύτερη όμως το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος θα έχουμε και άλλα να πούμε για το απίστευτο αυτό φαινόμενο.

Το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα της Σμύρνης ήταν ένα από τα παιχνίδια που οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Όμως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κέρδισε. Κατάφερε και έκανε την πρώτη του εντός έδρας γκέλα, μένοντας 8 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για τον κ. Στέφενς και τους ποδοσφαιριστές του. Βέβαια, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε 30 τελικές και κάποιες πραγματικά απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν το έκανε όμως. Κυρίως χάρη στην τεράστια εμφάνιση του Τζόρβα. Και τώρα έχει πραγματικά πολύ δύσκολο έργο όσον αφορά την υπόθεση τίτλος.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύει την καριέρα κάποιου ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας. Τα παραδείγματα των δυο τερματοφυλάκων, Διούδη και Τζόρβα ίσως είναι και κάπως λογικά. Στην καυτή Τούμπα όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ δέχονται ισχυρή πίεση ανά διαστήματα από την επίθεση των ασπρόμαυρων. Οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει τα αγωνιστικά προσόντα του ο εκάστοτε τερματοφύλακας. Κάθε τερματοφύλακας ανεξαρτήτως άμυνας. Με κάποιες καλές επεμβάσεις σίγουρα έχει την δυνατότητα να δείξει το ταλέντο και τα προσόντα του. Ειδικά αν είναι σε καταπληκτική βραδιά, τότε εύκολα γίνεται ήρωας και αυτόματα εκτοξεύεται η καριέρα του. Εν μία νυκτί. Αν δε η ομάδα του καταφέρει και φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το κάστρο της Τούμπας τότε έχει πάρει τον καλύτερο δρόμο προς την επιτυχία.

Ο Τζόρβας την Κυριακή και πριν δυο εβδομάδες ο Διούδης (σε μικρότερο βαθμό) τα κατάφεραν. Έγιναν ήρωες. Χάρη στην μη αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ αλλά και στις εξαιρετικές τους επεμβάσεις. Μπορεί οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής των δυο ομάδων (Άρη και Απόλλωνα) να είχαν κάκιστη απόδοση, καθώς ο ΠΑΟΚ έχανε και στα δυο παιχνίδια την μία ευκαιρία μετά την άλλη όμως οι δυο τερματοφύλακες βρήκαν τον τρόπο να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους.

Και αν για τους τερματοφύλακες η κατάσταση αυτή κρίνεται λογική, η ερώτηση είναι πόσες ακόμα φορές ο Δικέφαλος του Βορρά θα «ανεβάσει» τις μετοχές των αντιπάλων του; Το παράδειγμα του Πελέ του Εργοτέλη είναι χαρακτηριστικό. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής των Κρητικών έχει ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Και σίγουρα είναι ένας από τους παίκτες του Εργοτέλη που ξεχωρίζουν. Όμως η αλήθεια είναι πως η καριέρα του εκτοξεύτηκε μετά την 10η αγωνιστική και το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένας ποδοσφαιριστής που κάποτε είχε ένα εξαιρετικό όνομα καθώς ήταν από τα αστέρια που έλαμπαν στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας κυρίως λόγω της σωματοδομής του αλλά και των αθλητικών προσόντων του, όμως η πολύ κακή συμπεριφορά που είχε αλλά και η λανθασμένη νοοτροπία του, έκαναν μία καριέρα να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Βασικά ελεύθερη πτώση. Και μετά ήρθε η Κρήτη. Ο Εργοτέλης του έδωσε την ευκαιρία να ξαναφτιάξει το όνομα του μέσω των εμφανίσεων του στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος δεν την άφησε να πάει χαμένη. Μετά το ματς εναντίον του ΠΑΟΚ όπου κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος του γηπέδου παρά την ήττα της ομάδας του, εμφανίστηκε το ενδιαφέρον των ασπρόμαυρων, της Ζενίτ και φυσικά του Ολυμπιακού. Στην ουσία ο Πελέ είναι δημιούργημα του ΠΑΟΚ. Αν δεν έκανε τόσο καλό παιχνίδι στην Τούμπα και αν δεν ενδιαφέρονταν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ για αυτόν, λογικά θα αργούσε πολύ να έρθει πρόταση από άλλη ομάδα. Αλλά με τα «αν» και τις υποθέσεις, δουλειά δεν γίνεται.

Τελευταίος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) είναι ο Κάμπελ του Ολυμπιακού. Σίγουρα ο Κοσταρικανός δεν χρειάζονταν ένα παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ για να αποδείξει την αξία του, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είχε πάρει μπρος μέχρι τότε. Ή τουλάχιστον από το ντέρμπι εναντίον των ασπρόμαυρων και μετά, πήρε τα πάνω του. Έχοντας έρθει δανεικός από την Άρσεναλ ο Κοσταρικανός εξτρέμ έδειχνε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις του κ. Μίτσελ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε απογοητεύσει το ερυθρόλευκο κοινό. Απλά χρειαζόταν ένα σπρώξιμο. Μία καλή εμφάνιση δηλαδή. Και ο ΠΑΟΚ του έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ή αν θέλετε ο Κοσταρικανός ξέσπασε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που μένει στο τέλος είναι πως ένας ακόμα ποδοσφαιριστής πήρε την «ανιούσα» αντιμετωπίζοντας τον Δικέφαλο.

Εν μέρει όλη αυτή η κατάσταση περιέχει και μία δόση κακοδαιμονίας. Όμως ο ΠΑΟΚ αν θέλει να πετύχει θα πρέπει να μάθει να «σκοτώνει» τους αντιπάλους του. Και αυτό το κάνουν οι ομάδες που διεκδικούν πρωταθλήματα. Ίσως ο ΠΑΟΚ ακόμα να μην είναι έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο απέναντι σε αυτό τον Ολυμπιακό. Αυτή φυσικά είναι και η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων. Ο Ολυμπιακός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα «καθαρίζει» τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ αγκομαχάει.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags