Οι πρώτοι τριγμοί βέβαια είχαν αρχίσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια. Εκτοτε ο Χουμπ Στέφενς δεν είναι στο απυρόβλητο από τον κόσμο. Η περιβόητη σιδηρά πειθαρχία, που με τόσο… κόπο (θα εξηγήσουμε στη συνέχεια το γιατί) είχε χτίσει, κλονίστηκε μέσα σε λίγες ώρες έπειτα από μια άστοχη δήλωσή του για τον Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με με την Αλκμααρ: «Εγώ επιλέγω τους παίκτες με βάση την εικόνα τους στις προπονήσεις» απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν υπάρχει περίπτωση να παίξει ξανά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Ουρουγουανός. Μάλιστα με ένα σχόλιο του, απευθυνόμενος στον ερωτώντα όταν αποχωρούσε από την αίθουσα Τύπου, φρόντισε να βάλει για τα καλά… φωτιά στα αποδυτήρια.

 

Την επομένη του αγώνα ο 37χρονος μέσος μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες του και στο τεχνικό τιμ είπε στον Στέφενς:

 

«Γιατί είπες στον δημοσιογράφο να έρθει να με δει στην προπόνηση; Δεν δουλεύω; Εχεις παράπονο; Ας του έλεγες στα ίσα ότι δεν με υπολογίζεις».

 

Ο Ολλανδός τεχνικός προσπάθησε να… τα μαζέψει, τονίζοντας: «Μιλούσα γενικά. Να έρθουν στην προπόνηση να κρίνουν πώς δουλεύουμε. Είπα απλώς πως δεν είσαι έτοιμος τώρα»! Αυτό το τελευταίο στα ελληνικά. Και πρόσθεσε: «Σε σέβομαι και θα σε στηρίξω ό,τι κι αν αποφασίσεις».

 

Ηταν η πρώτη φορά που φάνηκαν ξεκάθαρα οι προθέσεις του Στέφενς για τον ρόλο του Γκαρσία στην ομάδα, καθώς περίπου 20 μέρες πριν ο «Κανάριο» είχε ζητήσει ακρόαση από τον προπονητή, θέλοντας να μάθει αν τον υπολογίζει ή όχι. Τότε ο Στέφενς τον προέτρεπε από τη μία «πάλεψε για τη θέση σου στην ομάδα» και από την άλλη τού ξεκαθάριζε: «Αν θελήσεις να φύγεις, μπορώ να σε βοηθήσω να βρεις ομάδα».

 

Αυτός ήταν ακόμη ένας λόγος που ενόχλησε τον Γκαρσία, όταν έμαθε ότι ο προπονητής του προέτρεπε τους δημοσιογράφους να πάνε στην προπόνηση να δουν πώς δουλεύει.

 

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως Στέφενς και Γκαρσία δεν μπορούν να συνεργαστούν. Κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (υπάρχει πλέον αμφισβήτηση και μέσα στην ΠΑΕ για τη διαχείριση της ομάδας από πλευράς Στέφενς), τότε ο Ουρουγουανός θα ψάξει άμεσα τον Ιανουάριο την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του, καθώς αισθάνεται ακόμη ποδοσφαιριστής. Το μόνο που θέλει είναι να μιλήσει απευθείας στον Σαββίδη πριν αποχωρήσει, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που με προσωπική απόφαση τον έφερε πίσω στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών