Facebook Pixel Ο Στέφενς ορίζει τις μεταγραφές
| 2013-12-29 12:50:00

Ο Στέφενς ορίζει τις μεταγραφές

Ο Στέφενς ορίζει τις μεταγραφές

Ο ρόλος του Ολλανδού τεχνικού στις κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της ομάδας. Τι γίνεται με Μαντούρο, Πέτριτς και Μάρτενς...

Ο Χούουμπ Στέφενς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και οι τρεις προέρχονται από το ολλανδικό πρωτάθλημα και χαίρουν της απόλυτης εκτίμησης του προπονητή του «δικέφαλου». Μάρτιν Μάρτενς, Εγιόνγκ Ενό αλλά και Χέντβιγκ Μαντούρο αποτελούν εισηγήσεις του Ολλανδού τεχνικού τις οποίες οι άνθρωποι του «δικέφαλου» προσπαθούν να ικανοποιήσουν.

Ο Στέφενς δραστηριοποιείται έντονα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ ο ρόλος του στις μεταγραφές δεν είναι περισσότερο σημαντικός απ' όσων συμμετέχουν στον σχεδιασμό της ομάδας. «Εγώ δεν είμαι σημαντικός. Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικός. Είμαι μόνο ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ και μετά από μένα ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει κι άλλο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. Μπορώ να δώσω συμβουλές, όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο καιρό μ' αυτούς τους παίκτες» είπε ο Στέφενς.

Στην πράξη πάντως φαίνεται να ισχύει αυτό που δημόσια έχει τονίσει ο Ιβάν Σαββίδης. «Στις μεταγραφές θα κάνω αυτό που θα πει ο προπονητής». Για την ώρα ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να καλύψει θέσεις όπου φανερά είχε πρόβλημα. Αυτή του αμυντικού χαφ με έναν δυναμικό κόφτη και ενός επιτελικού, αν και η περίπτωση του Μάρτενς φαίνεται να έχει προοπτική κυρίως την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το επόμενο βήμα θα είναι η απόκτηση ενός επιθετικού καθώς ο Στέφενς φαίνεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία κυρίως γιατί δεν μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί.

Από την άλλη η παρουσία του Χούουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι καταλυτική και για τους ποδοσφαιριστές που μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ και συζητούν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τούμπα. Ο Στέφενς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για αυτούς καθώς γνωρίζουν ότι θα συνεργαστούν με έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας.

«Δεν υπάρχει πρόταση για Μαντούρο»

Η αποκάλυψη για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Μαντούρο έφερε αντιδράσεις στη Σεβίλλη. Ο τεχνικός διευθυντής των Ανδαλουσιάνων Μόντσι Ροντρίγκεθ σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν υπάρχει πρόταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τον Ολλανδό. «Ο Μαντούρο αυτή τη στιγμή δεν παίζει και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις συζητήσεις που έχουμε, αλλά αν βρεθεί μια καλή λύση, ίσως έχουμε εξελίξεις. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό» δήλωσε και άφησε να εννοηθεί πως και η Σεβίλλη αναζητά τρόπους να απαλλαγεί από το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του.

Διφορούμενες οι πληροφορίες

Στο ερώτημα πάντως για το ποσό που θέλει να βάλει στα ταμεία της η ισπανική ομάδα για να τον παραχωρήσει οι απόψεις από την Ιβηρική μάλλον διίστανται. Από τη μια υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ομάδα που θέλει να πάρει τον Ολλανδό θα πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον 500.000 ευρώ στη Σεβίλλη, ενώ άλλα δημοσιεύματα λένε πως ήδη ο ΠΑΟΚ έχει συζητήσεις και με τον παίκτη αλλά και την ομάδα και για την ώρα δεν υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Ενδιαφέρον από Ολλανδία

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν για τον Μαντούρο έχουν ενδιαφερθεί ομάδες από την Ολλανδία, ανάμεσά τους ο Αγιαξ και η Αλκμααρ, από τις οποίες θέλει να πάρει παίκτες ο ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι όσα ακούστηκαν για τα προβλήματα υγείας του παίκτη δεν φαίνεται να ισχύουν.

Πέτριτς και πάλι στο προσκήνιο

Ο ΠΑΟΚ είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του Μλάντεν Πέτριτς το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Κροάτης επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Φούλαμ. Η περίπτωσή του δεν προχώρησε τότε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επανέρχεται στο προσκήνιο. Και αυτό διότι ούτε στη Γουέστ Χαμ κατάφερε να στεριώσει και είναι ζήτημα χρόνου να μείνει και πάλι ελεύθερος. Ο ΠΑΟΚ δεδομένα αναζητά έναν επιθετικό κρούσης από τη στιγμή που και ο Νέτσιντ ετοιμάζει βαλίτσες για να αποχωρήσει και από την άλλη η παραγωγικότητα των φορ που υπάρχουν στο ρόστερ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ο Πέτριτς έχει μόλις τρεις συμμετοχές στα «σφυριά» και έχει ήδη ξεκινήσει να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Αντβοκαατ για Μάρτενς

Η περίπτωση του Μάρτιν Μάρτενς εξαρτάται κυρίως από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Ντικ Αντβοκαατ. Το θέμα για την ώρα δεν έχει φτάσει στο οικονομικό αλλά εστιάζεται στο γεγονός ότι ο προπονητής της Αλκμααρ δύσκολα θα συναινέσει στην αποχώρηση του Βέλγου μέσου χωρίς να αποκτηθεί επάξιος αντικαταστάτης για να καλύψει το κενό του. Στην Αλκμααρ το έχουν πάρει απόφαση ότι ο κύκλος του Μάρτενς στην ομάδα τους κλείνει, αν όχι τώρα, το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο από τη στιγμή που έχει γίνει γνωστή η συμφωνία του παίκτη με τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα προσπαθήσει να επωφεληθεί οικονομικά σε περίπτωση που αποχωρήσει τον Γενάρη. Σε ό,τι αφορά τον Ενό, αυτό που συζητά με τον Αγιαξ η πλευρά του παίκτη είναι κατ' αρχάς ο δανεισμός του μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags