Η Μάντσεστερ Σίτι των δεκάδων εκατομμυρίων λιρών είδε την Μπλάκμπερν να της βάζει δύσκολα και παραλίγο στο τέλος να της πάρει και την πρόκριση. Οι Ρόβερς έχοντας μόλις τέσσερις παίκτες στην ενδεκάδα από την ομάδα που απέκλέισε την Αρσεναλ τον περασμένο Φλεβάρη στο Κύπελλο, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και να πάνε την πρόκριση σε επαναληπτικό που μπορεί να μην τους αφήνει ρεαλιστικά πιθανότητες ωστόσο τους βάζει στα ταμεία άλλο ενάμιση εκατομμύριο λίρες! Η Αστον Βίλα που στο παρελθόν έχει κατακτήσει 7 φορές το τρόπαιο, είδε τον προπονητή της Πολ Λάμπερτ να κάνει το λάθος και να δηλώνει πως προτιμά το να παραμείνει στην Πρεμιερ Λιγκ από το να φορτωθεί το πρόγραμμα με παραπάνω ματς στο Κύπελλο. Το πλήρωσε ως ύβρι προς τους Θεούς αφού η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Νάιτζελ Κλαφ την απέκλεισε. Η κάτοχος του τίτλου Γουίγκαν, που πέρσι μπορεί να πήρε το τρόπαιο αλλά υποβιβάστηκε ήξερε πως θα περνούσε δύσκολο απόγευμα αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ πιο σκληρή. Η Μίλτον Κίνς Ντονς την ισοφάρισε από 2-0 σε 2-2 και μετά σε 3-3 και μάλιστα έχασε και πέναλτι που θα της έδινε την ευκαιρία για μία σημαντική πρόκριση.

Οι ομάδες της Πρεμιερ Λιγκ οπου αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την διοργάνωση όπως η Εβερτον η Στόουκ, η Σαουθάμπτον η Χαλ και η Κρίσταλ Πάλας επιβραβεύτηκαν με προκρίσεις.

Το μεγάλο ματς ωστόσο ήταν αυτό ανάμεσα σε Αρσεναλ΄και Τότεναμ. Η νίκη των «κανονιέρηδων» επιβεβαίωσε πόσο τακτικά μπροστά παραμένει ο Αρσέν Βενγκέρ που διάλεξε ένα πολύ πιο ευέλικτο σύστημα χωρίς κλασσικό σέντερ φορ σε αντίθεση με τον Τιμ Σέργουντ που πααρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό της νίκης στο Ολντ Τράφορντ παρατάσσοντας τη Τότεναμ με ένα σύστημα 4-4-2 που έμοιαζε βγαλμένο από τα βάθη των 90’s. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος υπενθυμίζοντας στους αιώνιους αντιπάλους τους πως ομάδα δεν γίνεσαι με αγορές εννιά ποδοσφαιριστών ξοδεύοντας 110 εκατομμύρια λίρες και αλλάζοντας τον προπονητή αλλά με υπομονή. Η διαφορά κλάσης της Αρσεναλ από τη μεγάλη αντίπάλο της ήταν πολύ μεγαλύτερη από το τελικό σκορ 2-0 και το μόνο θετικό που μπορεί να βρει ένας φίλος της Τότεναμ από αυτή την .ήττα θα είναι η επικέντρωση στο πρωτάθλημα στο στόχο της τετράδας.

Οσο για το αποτέλεσμα της αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από την ισοπαλία που πήρε η Μάκλσφιλντ που απείχε 88 θέσεις από την Σέφιλντ Γουένσντει αλλά με το 1-1 που έφερε κατόρθωσε να στείλει την πρόκριση σε έπαναληπτικό, κάτι που έμοιαζε σχεδόν αδύνατο πριν αρχίσει το παιχνίδι. Και αυτό είναι το θαύμα του F.A.Cup , το να μεταβάλλει έστω και για ενενήντα λεπτά τις ισορροπίες. Και για αυτό παρότι μπήκε στον 143ο του χρόνο διατηρεί αναλλοίωτη τη μαγεία του!

Πηγή: england365.gr