Facebook Pixel Βούτηξε για τον σταυρό κι έμεινε στον πάτο!
| 2014-01-06 22:24:00

Βούτηξε για τον σταυρό κι έμεινε στον πάτο!

Βούτηξε για τον σταυρό κι έμεινε στον πάτο!

Νέα ήττα για τον Άρη στο ντέρμπι παραμονής με τον Απόλλωνα ανήμερα των Θεοφανείων. 0-2 το τελικό σκορ, Μίνγκας-Πετρόπουλος οι σκόρερ! Έχασαν πέναλτι με τον Παπαδόπουλο οι Θεσσαλονικείς που είχαν δοκάρι (στο 0-1)!

Βαθμολογική ανάσα πήρε στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Απόλλωνας, ο οποίος μπήκε με το δεξί στο 2014, πραγματοποιώντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” επικράτησε 2-0 του Άρη, ανέβηκε στην 15η (από την προτελευταία 17η) θέση της βαθμολογίας, βυθίζοντας περισσότερο τους Θεσσαλονικιούς, οι οποίοι παραμένουν τελευταίοι (18οι). Οι “κυανόλευκοι” άνοιξαν το σκορ στο 2' με τον Μίνγκα, ενώ το τελικό 2-0 έγραψε ο Πετρόπουλος στο 59'. Οι γηπεδούχοι ήταν καλοί, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, αν ήταν πιο τυχεροί (δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες) και πιο ψύχραιμοι. Γιατί μετά το 2-0 ο Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει και να αλλάξει την ψυχολογία των συμπαικτών του.

Οι δύο ομάδες, ως γνωστόν καίγονταν για βαθμούς, αφού είναι οι ουραγοί της βαθμολογία. Το ματς όμως δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τον Άρη, αφού ο Απόλλωνας κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων και στο 2' άνοιξε το σκορ! Ο Πετρόπουλος βρήκε με κεφαλιά τον Μίνγκα, ο οποίος έπιασε το σουτ στο ύψος της περιοχής και έκανε το 0-1. Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη για τους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα! Παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο γκολ στη συνέχεια (ο Απόλλων έχασε δύο ευκαιρίες), αφού η Ταξιαρχία για ένα δεκάλεπτο είχε κλείσει τον Άρη στα καρέ του.

Γκαντεμιά...

Από το 15' και μετά, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και στο 21' παραλίγο να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σουνά, ο Ηρακλής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, αλλά ο Τζόρβας εκτινάχτηκε στη δεξιά γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Το 1-1 δεν ήρθε ούτε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όπου ο Άρης είχε δύο ευκαιρίες να το κάνει, μία με τον Μανιά και μία με τον Σουνά, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ήταν απλά άτυχος.

Ο... Μεσολογγίτης και ο κυνηγός

Στο δεύτερο, ο Άρης μπήκε παθιασμένα, έφερε την μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα, ήταν απειλητικός φτιάχνοντας δύο ευκαιρίες (με Σουνά 49' και Αγγελούδη 52'), αλλά η Ταξιαρχία ήταν και πάλι πιο τυχερή. Ή για να το πούμε καλύτερα, πιο συγκεντρωμένη και προσεκτική σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Δεν εξηγείται διαφορετικά η... γκάφα του Διούδη στο 59', όπου έχασε την μπάλα σε έξοδο (του Μεσολογγίου) ύστερα από σέντρα του Μίνγκα, με τον Πετρόπουλο να κάνει το 0-2. Και αν το... φάβα γκολ που δέχτηκε ο τερματοφύλακας του Άρη εκνεύρισε την εξέδρα, το χαμένο πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 63' ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Και αυτό γιατί ο τύπος μπέρδεψε το ποδόσφαιρο με το κυνήγι και έστειλε την μπάλα στα... περιστέρια.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα, ούτε να μεταβάλλουν το 2-0 πού ήταν και το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα στη σεζόν, η οποία τον ανεβάζει στην 15η θέση με 17 βαθμούς, ενώ ο Άρης, ο οποίος αγνοεί την εντός έδρας νίκη, παρέμεινε τελευταίος με 11.


Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Σούνας, Αγάνθο, Αγγελούδης (54' Ρένια), Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Μανιάς, Ηρακλής

Απόλλων (Σάντσες): Τζόρβας, Χατζηζήσης (68' Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (Μπάρκογλου), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα (46' Ντάλμπεργκ), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags