Facebook Pixel Να περάσει ο επόμενος, Θρύλος ή Ατρόμητος!
| 2014-01-30 22:49:00

Να περάσει ο επόμενος, Θρύλος ή Ατρόμητος!

Να περάσει ο επόμενος, Θρύλος ή Ατρόμητος!

Ο ΠΑΟΚ... εκτέλεσε τον Απόλλωνα από τα στημένα με τον Βούκιτς να σκοράρει δις, τον Μαντούρο να βάζει και πάλι γκολ και κάπως έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου καθάρισε για τον Δικέφαλο με το 3-0

Εκμεταλλευόμενος πλήρως τα στημένα (έμμεσο, φάουλ και κόρνερ, κατά σειρά) ο ΠΑΟΚ με δυο γκολ του Βούκιτς και ένα του Μαντούρο νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα στην Τούμπα και ουσιαστικά έκανε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Ριζούπολης, αποκτώντας σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου. Ο "Δικέφαλος" δεν χρειάστηκε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά νίκησε δίκαια απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρατάχτηκε με αλλαγές και προδόθηκε από τα λάθη της άμυνας του, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις λιγοστές φάσεις που έκανε.

Βούκιτς και... δύο γκολ!

Μόλις στο 1` το ματς άναψε με την... περίεργη υπόδειξη του Δασκαλόπουλου για έμμεσο, θεωρώντας οτι ο Γλύκος είχε πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι πάντως πίεσαν στο ξεκίνημα, αιφνιδιάζοντας ίσως τον ΠΑΟΚ που δεν είχε μπει καλά, με λάθη και νευρικότητα. Oι παίκτες του Στέφενς πάντως από το 15` ως το 25` κέρδισαν μέτρα προς την εστία του Γουμάγια και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις (19` Λούκας, 20` Κλάους).

Εν τέλει, στο 27` το αυστηρό έμμεσο που έδωσε ο Δασκαλόπουλος στον Γουμάγια ήταν... ό,τι έπρεπε για τον Βούκιτς από δύσκολη γωνία να κάνει το 1-0, ενώ πάλι ο Σέρβος στο 35` με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0! Το σκορ έδωσε άλλη ψυχολογία στον Δικέφαλο που κράτησε το 2-0 ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Απόλλωνα πάντως στο 37` να αγγίζει το 2-1 με την προβολή του Αμπρόουζ.

Μπορούσε και τρίτο και το πέτυχε!

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ματς στο δεύτερο μέρος, έχοντας και δυο καλές φάσεις στο ξεκίνημα (48` Κλάους, 52` Λούκας), δίχως πάντως να... πατάει γκάζι. Ο Δικέφαλος άγγιξε το 3-0 στο 68` με τον Στοχ, αλλά ο Σλοβάκος βρήκε δοκάρι, ενώ νωρίτερα είχαμε... κοψοχολιάσει με τον Διαμάντη και τη σύγκρουση με τον Διαμάντη, με τον αμυντικό του Απόλλωνα να έχει υποστεί όπως όλα δείχνουν κάταγμα στο ζυγωματικό. Λίγο οι αλλαγές και οι διακοπές, λίγο και το 2-0 ο ρυθμός είχε πέσει και έτσι πάλι από στημένο (κόρνερ) στο 78` ο Μαντούρο από τη μικρή περιοχή έγραψε το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, παρά τις ευκαιρίες και των δύο ομάδων προς το τέλος.  

ΣΚΟΡΕΡ: 27', 35' Βούκιτς, 78` Μαντούρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 10' Εγκον, 34' Διαμάντης, 76' Μαντούρο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 69' Στοχ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (67' Νίνης), Βούκιτς (77' Μάρτενς), Στοχ, Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Αλβάρες, Διαμάντης (67' Δημογιάννης), Εγκον, Καμαρά (46' Γκουέλα), Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (75' Μπάρκογλου), Κουκ, Πετρόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags