O Γιάννης Αναστασίου κοίταξε την αποστολή του, μέτρησε τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς και είπε: «Θα παίξετε όλοι. Κι επειδή ο Νάνο δεν βγαίνει από την 11άδα και δεν μπορώ να σας βάλω όλους στην άμυνα, εσύ, Κουτρουμπή παιδί μου, θα παίξεις αμυντικό χαφ». Φοβήθηκε το μπόι του Παπάζογλου; Έκρινε ότι ο Μέντες δεν ήταν έτοιμος για 90 λεπτά και ήθελε κάποιον να βοηθάει τον Λαγό στη μεσαία γραμμή; Εκτίμησε ότι ο ΟΦΗ ήταν σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση που έπρεπε να βρει έναν τρόπο να τον φρενάρει; Ό,τι απʼ αυτά και να ήταν, γεγονός είναι ότι κατέβασε στο Ηράκλειο την πιο αμυντικογενή 11άδα που θα μπορούσε να κατεβάσει.

 

Του δίνω βέβαια ένα δίκιο, από τη στιγμή που έλειπε ο Ζέκα, ο οποίος σκίζεται να τρέχει και να μαρκάρει από την περιοχή του αντιπάλου μέχρι την περιοχή του Καπίνο. Και του δίνω ένα δεύτερο δίκιο, από τη στιγμή που η τακτική του απέδωσε καρπούς στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ από την υποδειγματική αντεπίθεση που έβγαλε μετά από κλέψιμο και τη... λέιζερ πάσα του Καρέλη στον Κλωναρίδη. Αλλά για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά: προσπάθησε να καθίσει πάνω σε ένα εύθραυστο σκορ, να προστατέψει ένα γκολ διαφορά, όπως έκανε πρόσφατα με Πανιώνιο και Πλατανιά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν του βγήκε.

 

Και δεν του βγήκε, διότι ο Παπάζογλου κέρδισε σωστά πέναλτι και αποβολή του Ρισβάνη, με μια σημαντική λεπτομέρεια: ότι η φάση είναι ως μη γενόμενη, διότι υπάρχει οφσάιντ, το οποίο ο βοηθός δεν είδε... Μπορεί ο ΟΦΗ να ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, να ήταν πιο απειλητικός, να δημιούργησε και να έχασε ευκαιρίες, μπορεί να τον «βοήθησε» και ο Αναστασίου με τις αλλαγές του που ουσιαστικά φώναζαν «πάμε όλοι ακόμα πιο πίσω», αλλά όλα αυτά δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να κλέβει τη νίκη από το τσεπάκι καμίας ομάδας. Ούτε αυτός που δεν παίζει καλά πρέπει σώνει και ντε να χάνει βαθμούς, από τη στιγμή που ο αντίπαλός του δεν εκμεταλλεύεται την υπεροχή του και δεν βάζει την μπάλα στο πλεκτό.

 

ΥΓ.: Εύγε στους φίλους του ΟΦΗ που έδειξαν στον Στέφανο Καπίνο τι εστί κρητική φιλοξενία. Σε περίπτωση που δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, κανείς δεν τους λέει πια «παράρτημα του Παναθηναϊκού» και «τσάτσους του Βαρδινογιάννη», πολύ απλά διότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό. Οπότε προς τι το τόσο μίσος;

Πηγή: SportDay

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr