Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς γιατί ξέρει να ασκεί πίεση από κόρνερ (από δύο τέτοια του Σάμαρη γεννήθηκαν η φάση της ισοφάρισης και η φάση του πέναλτι του Μπακάκη), γιατί ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Καμαρά ενώ ήταν έτοιμος να κάνει το 1-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και γιατί ο Μίτσελ φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή με Ιμπαγάσα και Μασάντο στην επανάληψη. Στο ματς είχαμε και το ντεμπούτο του Βαλντές, που είναι ένας κινητικός φορ περιοχής που παίζει πολύ για την ομάδα και που χθες έδειξε καλή διάθεση, αλλά θα κριθεί προσεχώς, όταν κι εφόσον προσαρμοστεί.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολη αποστολή κόντρα στον Πλατανιά: ακόμα οι νεοφερμένοι παίκτες είναι εκτός κλίματος. Παρ' όλα αυτά με τον Αθανασιάδη να βρίσκει τη ρέντα του προηγήθηκε με 0-1 χωρίς να κάνει και πολλά. Αλλά μια ομάδα του Αναστόπουλου δεν παρατάει τίποτα κι αυτό ο Στέφενς έπρεπε να το ξέρει. Με τον Μενδρινό οργανωτή, τον Κάταϊ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και τον Τόρες να δικαιολογεί την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο Πλατανιάς έκανε το 2-1 και το κράτησε, παρά την τελική πίεση. Η νίκη του Πλατανιά είναι η νίκη της αγωνιστικής.

Η 21η αγωνιστική δεν είχε εύκολα ματς. Στη Ριζούπολη ο Ναπολεόνι διόρθωσε τα λάθη των αμυντικών του Ατρομήτου κι οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με το «εγγλέζικο» 2-3 κόντρα στον Απόλλωνα του Άγγλου Σάντσεζ, που προηγήθηκε δύο φορές. Η Βέροια έχασε πέναλτι, είχε δυο δοκάρια και δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον Πανθρακικό που έπαιζε με 10 παίκτες για 90 λεπτά. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος κατάφερε να χάσει από τον Εργοτέλη που έπαιζε με 9 παίκτες! Τον πλήγωσε ο Διαμαντάκος που όταν πέρασε από εκεί δεν τον θέλανε. Εύκολα κέρδισε με 2-0 μόνο ο Αστέρας την Καλλονή στο παγωμένο ΟΑΚΑ: Χουάνμα και Καράσκο καθάρισαν, αλλά η διαφορά των δύο φάνηκε τεράστια.

Στα ματς του Σαββάτου η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική: κι εδώ μέτρησαν οι λεπτομέρειες. Ο ΠΑΣ είχε ανάγκη τη νίκη στο ντεμπούτο του Πετράκη και την πήρε με πολλή καρδιά, παρά τα μεγάλα λάθη της άμυνάς του που ο Βελλίδης κουράστηκε να διορθώνει. Ίλιτς και Τσουκαλάς έδωσαν τη λύση στην επίθεση. Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει την Ξάνθη, γιατί δεν βρήκε το γκολ της νίκης στο τέλος μολονότι ο Σούλης Παπαδόπουλος έριξε στο ματς όλους τους κυνηγούς του. Βαθμούς μοιράστηκαν κι ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟ. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού τους είναι δίκαιο: ο ΟΦΗ πίεσε πολύ στο τέλος και πίστεψε στην ισοφάριση γιατί ο Σα Πίντο πήρε περισσότερα από τις αλλαγές του (Ροβίθης, Μπανούσης, Στάθης) απ' ό,τι ο Αναστασίου από τις δικές του (Μπαϊράμι, Μέντες). Πιθανότατα και στα δυο γκολ υπάρχουν λάθη των διαιτητών: στο 0-1 του ΠΑΟ ο Μπεργκ κάνει φάουλ στο ξεκίνημα, στη φάση του πέναλτι ο Ροβίθης μοιάζει να είναι μισό μέτρο μπροστά από τον Ρισβάνη, που στη συνέχεια τον ανατρέπει. Οι φάσεις είναι δύσκολες πάντως. Αντιθέτως, δεν ήταν δύσκολο για τον Κουτσιαύτη να γράψει ότι κέρμα χτύπησε τον Καπίνο. Γι' αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο ο ΠΑΟ που διαμαρτύρεται….

Πηγή: sday.gr