Facebook Pixel Γ. Ζαχαριάδης: Ο ΠΑΟΚ και οι εφιάλτες του
| 2014-02-05 11:32:00

Γ. Ζαχαριάδης: Ο ΠΑΟΚ και οι εφιάλτες του

Γ. Ζαχαριάδης: Ο ΠΑΟΚ και οι εφιάλτες του

Στοιχεία αποσύνθεσης στον ΠΑΟΚ. Προσωρινής αλλά επικίνδυνης και με οδυνηρές συνέπειες. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Ακόμη και μετά από το παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε από την κακή του οργάνωση, θα βρεθούν πολλοί που θα χρυσώσουν το χάπι. Θα μιλήσουν για μια ικανοποιητική εμφάνιση, επειδή είχε ορισμένες ευκαιρίες, όπως δηλαδή συνέβη και σε προηγούμενες εμφανίσεις του. Μόνο που χάνουν την ουσία.

 

Και η ουσία δεν ξεκινά όταν γίνεται η σέντρα, αλλά πολύ νωρίτερα. Όταν η ομάδα θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, αν όχι να τις προβλέψει και να τις προλάβει.

 

Ας πάρουμε όμως, το ενδεχόμενο της κρισιμότητας που παρουσιάζει η εικόνα ενός αγώνα, όταν ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ και είτε μένει πίσω στο σκορ, είτε ισοφαρίζεται και τελικά χάνει, όπως έγινε χθες για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο.

 

Χάος στον οργανωτικό τομέα, άμυνα που δέχεται πολύ εύκολα τις φάσεις από μέτριο αντίπαλο και σύνολο που δεν αποτελεί υπόδειγμα για τη συνοχή του. Ενώ υπάρχουν αξιολογότατες μονάδες να υποστηρίξουν την προσπάθεια για μια άνετη επικράτηση, καταρρέει απέναντι σε ομάδες σαν τον Πλατανιά. Έντονος εκνευρισμός, εσωτερική φαγωμάρα, με τον Στοχ να βρίζει χυδαία τον Στέφενς (και τον εκθέτει η κάμερα), είναι στοιχεία αποσύνθεσης. Προσωρινής, αλλά επικίνδυνης και με οδυνηρές συνέπειες.

 

Επίσης, το κακό είναι ότι οι καινούργιοι δεν… υπάρχουν. Δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ο Μαντούρο κι ο Μάρτενς, είτε γιατί ψάχνονται, είτε γιατί δεν διαθέτουν έντονη προσωπικότητα να κουβαλήσουν την ομάδα, δεν βοηθούν ακόμη. Ίσως με τον Νάτχο τα πράγματα να είναι διαφορετικά, όσο θα αποκτά ρόλο.

ΥΓ.: Ας δούμε τώρα τον Στέφενς, πώς θα αντιδράσει στο ξεφτιλίκι του Στοχ; Θα λάβει τα μέτρα του; θα τον στείλει στην κερκίδα όπως του αξίζει ή θα κάνει την πάπια;

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Σλοβάκος θα έπρεπε να κάτσει στον πάγκο εδώ και πολύ καιρό, λόγω απόδοσης κι όχι με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο. Τον περιμένουν καιρό τώρα μήπως επανέλθει, μήπως αποδείξει ότι υπάρχει λόγος που του εμπιστεύονται θέση βασικού (και ένα κάρο λεφτά), αλλά, δεν δικαιολογεί τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags