Facebook Pixel Α. Δημάτος: Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν λέγεται ΠΑΟΚ!
| 2014-02-10 10:48:00

Α. Δημάτος: Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν λέγεται ΠΑΟΚ!

Α. Δημάτος: Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν λέγεται ΠΑΟΚ!

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει πως ούτε ο Αναστασίου δεν θα περίμενε ότι ο ΠΑΟ θα επικρατήσει σε όλους τους τομείς του ΠΑΟΚ και ότι θα πετύχει μία από τις πιο εύκολες νίκες του στη Λεωφόρο.

Είναι πραγματικά δύσκολο να απαντήσει κανείς στο αν το σημαντικό σημείο του χθεσινού αγώνα στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ είναι η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού ή η για μία ακόμη φορά απογοητευτική παρουσία του ΠΑΟΚ σε ένα σημαντικό ματς πρωταθλήματος. Στα υπέρ των «πράσινων» είναι πάντως σίγουρα το ότι στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στον «δικέφαλο» του Βορρά και στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αν κάποιος μείνει στα ρόστερ των δύο ομάδων, τότε η πολύ εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού μπορεί να του προξενήσει και εντύπωση. Αν όμως σταθεί στην αγωνιστική διάθεση των ποδοσφαιριστών αλλά και στο προσεγμένο πλάνο του Αναστασίου σε σχέση με τη χαλαρότητα και το χωρίς αρχή και τέλος παιχνίδι της ομάδας του Στέφενς, οι απορίες διαλύονται.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του πρωταθλήματος αποτελεί κανονική ομάδα, με τα υπέρ και τα κατά της, με τα πάνω και τα κάτω της, αλλά πάντως κανονική ομάδα. Με ορεξάτους ποδοσφαιριστές που στο χθεσινό ντέρμπι πρέσαραν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους αντιπάλους τους και τους δημιουργούσαν ανά πάσα στιγμή πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα.

Ενας Παναθηναϊκός που αδικείται σαφέστατα από το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου και ήταν θέμα χρόνου να δικαιωθεί στην επανάληψη, να φτάσει στο γκολ και από εκεί και πέρα να διαχειριστεί με άνεση το παιχνίδι απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να τον απειλήσει. Εναν ΠΑΟΚ που προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο και αγωνιστική φυσιογνωμία στο μισό της σεζόν, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, ειδικά από τη στιγμή που ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου του δεν δείχνει να... πολυενδιαφέρεται γι' αυτό!

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτήν την αγωνιστική είναι ότι η μάχη των πλέι οφ στο τέλος της σεζόν θα είναι πολύ πιο ανοιχτή απ' ό,τι όλοι περιμέναμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει, όπως φαίνεται τώρα τουλάχιστον, υπεροχή από τις τρεις άλλες ομάδες της τετράδας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να το πιστέψει, ο Ατρόμητος είναι εδώ και μεγάλο διάστημα ο καλύτερος όλων και ο Αστέρας Τρίπολης απολαμβάνει τον τίτλο του αουτσάιντερ.

Ως προς τον ΠΑΟΚ, έχει δύο θέματα να τον απασχολούν. Και τη διαφορά του προς τα κάτω που ολοένα και μειώνεται, αλλά και την αγωνιστική του διαφορά από τον Ολυμπιακό που φαίνεται να μεγάλωσε τη φετινή σεζόν, αντί να μειωθεί...

Το τρία στα τρία του ταπεινού Αργύρη!

Ζει με την αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του μπασκετικού Παναθηναϊκού στη θέση του μεγάλου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αν πιστέψουμε τα κατά καιρούς ρεπορτάζ των εφημερίδων έχει πλησιάσει σε αυτούς τους είκοσι μήνες ακόμα και την πόρτα της εξόδου από τον «βασιλιά» του ελληνικού μπάσκετ.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης, εκτός από άρχοντας της επιβίωσης, αναδεικνύεται πολύ αποτελεσματικός και σε... συγκομιδή τίτλων. Ο ταπεινός Αργύρης, που ζήτησε από τους παίκτες του Αρη να μείνουν προσγειωμένοι, έχει καταφέρει να κατακτήσει και τους τρεις τίτλους που έχουν βρεθεί στον δρόμο του από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags