Facebook Pixel Μ. Τσόχος: O Αναστασίου φτιάχνει ομάδα, ο Στέφενς καίει φράγκα...
| 2014-02-12 11:32:00

Μ. Τσόχος: O Αναστασίου φτιάχνει ομάδα, ο Στέφενς καίει φράγκα...

Μ. Τσόχος: O Αναστασίου φτιάχνει ομάδα, ο Στέφενς καίει φράγκα...

Ο Ολλανδοθρεμένος κάνει φέτος πολύ καλύτερη δουλειά από τον Ολλανδό κι αυτό φάνηκε στο ντέρμπι... Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος...

Υπάρχει μία διαφήμιση ενός μουσικού ραδιοφώνου (δεν θυμάμαι ποιου) που λέει χαρακτηριστικά. «Εμείς παίζουμε την καλύτερη μουσική, οι άλλοι καίνε ρεύμα...». Δεν ξέρω γιατί, αλλά βλέποντας το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ αυτή η διαφήμιση μού ήρθε στο μυαλό.

 

Με τη διαφορά ότι εδώ το... σλόγκαν θα ήταν: «Ο Αναστασίου φτιάχνει ομάδα, ο Στέφενς καίει φράγκα...» και για την ακρίβεια τα φράγκα του Ιβάν Σαββίδη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο χθεσινό ματς που είναι η κορυφή στο... παγόβουνο.

 

Δεν θα σταθώ δηλαδή μόνο στο... όνειρο που είδε χθες ο Στέφενς να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον Νίνη, τον οποίο ο ίδιος είχε στείλει εκεί. Ούτε καν ότι τον βάζει να παίξει πίσω από τον φορ, ενώ πρόκειται για τον ορισμό του παίκτη που πρέπει να παίζει μπροστά από την άμυνα για να κουμαντάρει όλο το παιχνίδι της ομάδας και να έχει όλο το γήπεδο μπροστά του (όπως λένε οι Αγγλοι deep lying playmaker). Θα μπορούσα να συνεχίσω με ό,τι έκανε ή δεν έκανε χθες ο Στέφενς, αλλά δεν έχει νόημα.

 

Νόημα είναι να δούμε τι έχει κάνει φέτος στα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Χθες εύκολη ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο Καραϊσκάκη τεσσάρα, στο Περιστέρι ισοπαλία με γκολ στις καθυστερήσεις και στην έδρα του Παναιτωλικού (εκεί δηλαδή που δεν πέρασε ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός) ήττα με κάτω τα χέρια (2-0). Πάνω από μισό πρωτάθλημα έχουμε διανύσει κι ο ΠΑΟΚ μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας δεν έχει κάνει. Και εντός έδρας στο ένα και μοναδικό ντέρμπι που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό νίκησε επειδή ο Μπεργκ αστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν από το τέλος και δεν έγινε το 2-2. Επιπλέον είναι και τα... μαθηματικά που δεν τον δικαιώνουν. Θα ήταν παράλογο να του ζητηθούν ευθύνες γιατί δεν διεκδίκησε μέχρι τέλος το πρωτάθλημα. Από την άλλη η ψαλίδα αντί να κλείνει από τον Ολυμπιακό, μεγαλώνει. Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στο -17, πέρυσι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 15 βαθμούς διαφορά.

 

Την ίδια ώρα ο Αναστασίου συνεχίζει να βελτιώνει τον Παναθηναϊκό που φτιάχνει με πολύ λιγότερα μέσα και πιο πενιχρό μπάτζετ (μετά βίας να έχει το μισό από τον Στέφενς), αλλά με φανερά πολύ περισσότερη δουλειά. Ο Παναθηναϊκός είτε χάνει, όπως πριν λίγες ημέρες στην Τρίπολη, είτε κερδίζει όπως χθες, παίζει πολύ καλά και πολύ χορταστικά.

 

Και είναι δύσκολο και να χτίζεις ομάδα και να τη χτίζεις σε στέρεες βάσεις και με τον δύσκολο τρόπο που επιβάλλει να παίζεις θεαματικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags