Facebook Pixel A. Kαρπετόπουλος: Ο ΠΑΟ που πρέπει να ζηλεύει ο Στέφενς...
| 2014-02-12 12:28:00

A. Kαρπετόπουλος: Ο ΠΑΟ που πρέπει να ζηλεύει ο Στέφενς...

A. Kαρπετόπουλος: Ο ΠΑΟ που πρέπει να ζηλεύει ο Στέφενς...

Ο ΠΑΟ κέρδισε με τον τρόπο του: πιέζοντας και πατώντας το γκάζι. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Στη μάχη των Ολλανδών, ο δικός μας, δηλαδή ο Αναστασίου, κέρδισε τον αυθεντικό, δηλαδή τον Στέφενς. Με δύο γκολ από στημένες φάσεις (Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο έσπασαν το ρόδι), με πολύ πρέσινγκ, αλλά και μια άμυνα αψεγάδιαστη, ο ΠΑΟ μετέτρεψε τη μάχη κορυφής σε περίπατο. Ο Στέφενς διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία, αλλά τα μεγάλα λάθη είναι δικά του. Η επιμονή στην ενδεκάδα που κέρδισε τον ΟΦΗ αποδείχτηκε κουταμάρα: ο Νίνης δεν έδωσε τίποτα ως αριστερό χαφ, ο Λίνο υπέφερε κι ο Τζαβέλλας διακρίθηκε μόνο για τις διαμαρτυρίες. Το να μην κατανοείς ότι είναι άλλο ο ΟΦΗ κι άλλο ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο προκαλεί ερωτηματικά. Ο ΠΑΟ κέρδισε με τον τρόπο του: πιέζοντας και πατώντας το γκάζι. Ο Στέφενς θα πρέπει να ζηλέψει το ολλανδικό ποδόσφαιρο του αντιπάλου.

 

Προχθές ο Τσόρι είχε κέφια στη Βέροια κι όταν μπήκαν ο Ολαϊτάν κι ο Ιμπαγάσα, με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί, και φυσικά ο Μανιάτης που έδωσε ενέργεια στη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε. Η Βέροια ήταν αξιόμαχη για ένα ημίχρονο, δέχτηκε ένα γκολ στο οποίο ο Ολαϊτάν ξεκινά από θέση οφσάιντ, αλλά η συνολική της εμφάνιση δεν επιτρέπει γκρίνιες για τη διαιτησία. Για τον Ολυμπιακό η νίκη ήταν τελικά εύκολη, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά: στο Περιστέρι τον περιμένει ένας Ατρόμητος με το ηθικό στα ύψη! Η νίκη του κόντρα στον Αστέρα είναι η απόδειξη της τεράστιας φετινής του προόδου. Δεν είχε σκοράρει ποτέ στο Περιστέρι κόντρα στον Αστέρα και του έβαλε τρία γκολ παίζοντας για 80 λεπτά με δέκα παίκτες, και χωρίς τον Παπαδόπουλο! Ο Παράσχος με το 4-4-1 έκανε ένα σεμινάριο για το πώς πρέπει να παίζουν οι ομάδες με δέκα παίκτες –ίσως να τον βοήθησε κι ο Βεργέτης με τη λανθασμένη χρησιμοποίηση του Γκρατσίνι στο β' ημίχρονο: ο αργός Αργεντινός έκανε τον Αστέρα να μοιάζει με δέκα παίκτες! Ο Ατρόμητος με μια άμυνα άψογη και με χαφ ακούραστα, έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και περιμένει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη με τεράστια αυτοπεποίθηση. Τέτοια έχουν ο ΠΑΣ κι η Καλλονή. Ο ΠΑΣ με τον Πετράκη έκανε ένα εντυπωσιακό 3 στα 3 κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με γκολ του νεοαποκτηθέντος Κίτσιου στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Καλλονή από την μεριά της κέρδισε και τον Λεβαδειακό με 1-0 στο άδειο ΟΑΚΑ: τα ματς που θέλει, τα παίρνει!

 

Το Σάββατο ο Απόλλων, μετά από δυο πλάγια άουτ του Παντελιάδη, που θα έκαναν και τον Ντέλαπ της Στόουκ να ζηλέψει, βρήκε δυο γκολ με Πετρόπουλο και Μίγγα κερδίζοντας το φάντασμα της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα δεν αποκλείεται να κινδυνέψει. Σε άλλες εποχές θα υπήρχε ήδη διαταγή για κλείσιμο της ομάδας στο προπονητικό κέντρο, αλλά μετά το πρόσφατο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Πανόπουλος, αμφιβάλω αν έχει το κέφι να ασχοληθεί με την ομάδα. Ο Πλατανιάς από την άλλη, πλήρωσε σε ένα ακόμα ματς την αμυντική του ανεπάρκεια: το μαρκάρισμα (;) του Γιαχία στον Διαμαντάκο στη φάση του γκολ σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς ο συγκεκριμένος παίκτης έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα! Την ήττα πλήρωσε ο Αναστόπουλος. Κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία να τον ξαναδούμε κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίο παραμένει ο τελευταίος προπονητής που έχει κερδίσει….

Πηγή: SportDay
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags